Šta je novo?

Tramvaji

Sećate se da je bilo govora da modernizacija Katica košta 800.000€, dobro je malo prenampupana cena s obzirom da su nas nove koštale daleko manje i da je to iskorišćeno kao opravadnje za nesposobnost da ih urade taj proces. Naime, tačno je da modernizacija košta dosta, ali to podrazumeva čoperizaciju, zamenu celokupnog sistema novom elektronikom poput one koja se sada nalazi u CAF-u ili remontovanim i novijim Katicama. To je jako velika investicija, umesto toga može se uraditi samo remont vagona i ostaviti stari otpornički sistem. Takav remont je uradio Želvoz i dobili smo solidan vagon - 268, bez mnogo ulaganja u skupu elektroniku.
 
Sa SSC foruma,jedan clan je postavio svoj seminarski od pre 20 ili koliko godina o katici.Lepo kaze o svemu sto nas je uvek zanimalo na 27 strana.Meni je najzanimljivije to oko kanistera za pesak,akumulatora koji daju 500metara voznje van mreze i to da tramvaji trose manje struje nego trole!

BEG2IAH;80748604":1y0rdpzu je napisao(la):
Kao sto sam obecao, evo tog seminarskog o katici. Imajte u vidu da sam ovo pisao u prvom srednje kad sam imao 15 godina. :) Nadam se da ce da vam bude zanimljivo.

http://www.sendspace.com/file/ql7n0c

Pozdrav.

Ivan
 
Zamenjene su skretnice samo u Bulevaru, za skretanje u Beogradsku. Verovatno ce skretnice u Beogradskoj i ukrstanje da rade nekog narednog vikenda.
 
I ja sam razmišljao o niskopodnim prikolicama i remontu ČKD tramvaja. To je jedino pametno o čemu mogu da razmišljaju. I dovoljan je klasičan remont, ne mora da se menja sistem upravljanja. Tj., sve u skladu s mogućnostima.
 
caf.jpg


Da li nas ovakve scene očekuju u bliskoj budućnosti?
Da li će stare boljke GSP-a preći i na nove tramvaje?

Fotka ilustruje neke od njih - loše održavanje vozila i spolja i iznutra, printovi-reklame koji pokrivaju kompletne prozore, "fiksiranje" prozorskih stakala lepljivom trakom, stranice iz novina kao zaštita od sunca u vozačkoj kabini, nepostojanje anti-grafitnog premaza spolja i jako retko uklanjanje postojećih grafita, far koji ne radi a koji je "teško" popraviti danima i nedeljama...
 
hahaha bravo za fotomontažu.
Najbolje su mi novine kod vozača zalepljene i trake koje drže prozore haha :)
 
:lol: У првом моменту се гадно истриповах. Мајстор си монтаже, свака част. Пошаљи то на Њуз.нет. Још да напишемо "репортажу" о одржавању.

Једна замерка на монтажу. Предњи поклопац треба да је разшрафљен и укриво. И, да, камере су се поквариле па су накалемили ретровизор од Икара.

Туга.

П.С. И папир са бројем линије написан, наравно, плавим фломастером.
 
Ima nas starijih i sa slabijim srcem i za ovakve slike bi trebalo da se pripremi teren da nas ne strefi Herzanschlag. :lol:

Svaka cast, felix55! Zasluzeni plusic! :)
 
И немој само новине на стакла. Напред могу да буду новине, а са стране жуте налепнице за употребу аутомата.

Наравно, требало би да буде слика са стране, где су дугмад за отварање врата почупана, а поједина стакла на вратима замењена зарђалим лимом, који је пре томе занитован.
 
caf2b.jpg


Verzija 2, sa uključenim predlozima Wile E. Coyota i STF-a :D :D

Garancija CAF-u 1511 je istekla, pa su vešti majstori GSP-a umesto pokvarenih kamera montirali retrovizore sa Ikara, farove sa rashodovane katice umesto originalnih (jeftinije nego ih popravljati), nalepnice "Kupite kartu kod vozača" su naravno zalepljene kao praktična bočna zaštita od sunca, izgrebana prednja maska nije dobro zašrafljena pa visi, a pošto nema ko da servisira digitalni displej (tender za to je po ko zna koji put poništen) - za prikaz broja linije se koristi stara dobra plastična tabla...
 
Jedva cekam da izadje na ulice. :lol: Mislim da bi trebalo Spancima traziti da ih ovako isporucuju da bi nam ustedeli trud. :p
 
Ne nego bi špancima trebalo ponuditi da unapred ugrade YUGO farove kako bi mogli da se menjaju, i da ipak stave retrovizore. I ove maske za točkove su mi skroz besmislene, ionako ćemo da ih skidamo
 
Браво Феликс, право из депоа Дорћол.

Мислим да ће гашењем Заставе и Југо фарови отићи у историју. Ускоро ће почети да калеме фарове од Фиат Пунта Класик. :lol:
 
:D Од овога једино горе може да буде да расходују једног ЦАФ-а за делове као што су ономад то урадили са икаровом Н серијом. :lol:
 
Замислите да после краја гарантног рока ГСП стварно започне да фура ове импровизације :lol: :lool:
 
CAF JE PRE DESETAK MINUTA IZAŠAO IZ GARAŽE U UL. MILUTINA MILANKOVIĆA PREKO IZLAZA KOD VERO-A I NASTAVIO DALJE KA GRADU.
 
Заборавили сте знак ЦАФ премазан у боју каросерије приликом "ремонта". :D
И дрвена седишта из Икара унутра, а и закрпе од лима по патосу нису на одмет. :D
 
ma idi bre u đavola brate ja mislio ovo stvarno..... ma idi begaj....
neverovatno je kako su ekstra uradio foto montazu....
e posalji tu sliku Ivanu Ivanovicu :D :D :D
 
Vrh