Šta je novo?

Tramvaji

ne brini, biće 400 mercedesa za strelu i 300 g***a za gsp. vrv se spremaju da gase gsp polako od 2030. ili su samo duplirali planirane cifre nabavke vozila.
 
ne brini, biće 400 mercedesa za strelu i 300 g***a za gsp. vrv se spremaju da gase gsp polako od 2030. ili su samo duplirali planirane cifre nabavke vozila.
Sabrali su vozila koje će nabaviti Strela, Mobilitas grupa i Gsp. Biće oko 200 Mercedesa, 300 Bmc i jedno 200 Cobri i Akia.
 
pa čekaj, zar gsp ne kupuje ukupno samo 300 vozila? koliko će kupiti mobilitas?
Kupuje Gsp 300, Strela 180 za poteze 100 i 700, plus bar 100-120 za poteze 300 i 400 jer će i tu sigurno biti nekih dvocifrenih linija i novih linija, a Mobilitas će uzeti bar još 100 novih vozila jer će morati da povuku sve starije od 5 godina.
 
Verovatno će biti šarenilo kao i uvek, ali očekujem najviše Akie, a za potez 500 od zglobova već stižu Bmc.
 
On računa nova vozila koja privatnik kupuje za linije koje su mu obećane
Ili je raspisao tender za 150 autobus
 
On računa nova vozila koja privatnik kupuje za linije koje su mu obećane
Ili je raspisao tender za 150 autobus
Raspisan je tender juče i imate to na temi o budućnosti gradskog saobraćaja. A za tramvaje stvarno sumnjam da će nabaviti još 100 komada, iako šapić kakav god da je, sve što je rekao oko broja novih vozila, skidanja reklama i novog Beograd plus sistema se ostvarilo. Ali ako se kupi 125 Bozankaya kanti, mi smo ga ugasili ako se loše pokažu.
 
On računa nova vozila koja privatnik kupuje za linije koje su mu obećane
Ili je raspisao tender za 150 autobus
Ovo sam hteo napisati. Lik verovatno računa kao novi privatnici, pa su to onda praktično novi autobusi u saobraćaju javnog prevoza. Uz to se još kupuju i novi autobusi, prevashodno kod privatnika, jer su u stvari prisiljeni da poštuju 10 godina starosti. Kao zbir od 700 novih vozila nije jer se može, nego jer se mora.
 
Ladno je najnovija izjava 125 tramvaja na ulicama do jeseni...

A ovi turski tramvaji....meni je neverovatno da ih je Napulj uzeo i pored decenijske katastrofalno kataklizmicne ekonomije Italije
 
Širiće se oni, polako, kao i sve što dolazi iz Turske. Prosto ih ima sad svuda, pa će se širiti i kroz tramvaje. Fale još samo njihove železničke garniture, a i to radi Bozankaya, plus i trolejbuse. Ove potonje mislim da nisu stigli nikom još da uvale sem svojima na matičnom tržištu.
 
20240516_091140.jpg

Nadam se da kad se preseli bas da će promeniti rute krskodeksa i stup vrsca
 
Pa realno i nemaju gre drugde da idu, kada se preseli BAS tek će im biti haos.

To će se rešiti kada se izgradi novi Most i onaj tunel koji izlazi u Despota Stefana, tu će ići.
A i oni su najmanji problem, Pantransport ima puno više polaska.
 
Pantransport (ako sam dobro pogodio naziv), ide Bulevarom despota Stefana, Takovskom i Kneza Miloša.

Viđam ih često u Resavskoj.
Beže svi od Slavije i Beogradske (iako je najlogičniji put, ali i najsporiji), kada nemaju putnike koji izlaze, polazak preko Slavije ide skroz drugom trasom.
 
Ja ih redovno, ove koje sam pomenuo, viđam kod Glavne pošte na stajalištu 23 i trola.
 
Očigledno da se često prilagođavaju saobraćajnoj situaciji. 😃
 
Šine u Đorđa Stanojevića 2015.

I 2024:
PSX_20240517_190422.jpg


I sad bi neko da unakazi nova vozila čim stignu (nisu samo stare deonice loše već i nove koje će još brže propasti). Pa dovoljno je reći da među najnovijim koje imamo, CAF 1509 jedva ide i po normalnoj pruzi. Toliko drnda na srednjem postolju da ne možeš da razgovaraš.
 
Poslednja izmena:
Danas neke babe u busu (bez klime) komentarišu kako je Šapić kupio 125 tramvaja, šta reći.
Hahahahaha ludilo, a i da bude tendera ti tramvaji će stići možda do 2030. Meni je neverovatno što pričaju kako stiže 125 tramvaja na jesen i da neko u to poveruje. Sad videćemo da li neko ima mozga da podeli tender od 100 tramvaja na nekoliko delova i da će uzeti malo kraće tramvaje za 5,10,11 i 14.
 
Vrh