Šta je novo?

Tramvaji

Sve je to lepo, ali konstruktivna kritika nece promeniti delovanje radikala.
Ова власт свакако неће престати да се бахати.Ако се икада буде бар мало мање бахатила то ће бити када се огроман број људи освести и када ти људи буду имали вољу за рушење власти.Та воља не може да се појави преко ноћи,већ тако што се у јавност годинама пласирају огромни проблеми које је власт направила и временом долази до све већег незадовољства у народу.

Mozd aima smisla pisati grafite na tramvajskim stanicama yipa "Kupite nam tramvaje"

Много више смисла би имало да се у поштанске сандучиће кућа и станова широм Београда убаце леци у којима пише све о томе колико су лоше вођени ГСП и сва остала јавна градска предузећа у последњих девет година.

Hmm, sa b92, pričalo se i ima skica okretnice tramvaja iza novog kineskog centra. Mada, tu je planiran i manji depo za tramvaje. Takodje, dve stanice busa duž 1100m. U redu, za liniju 89 i neku ka surčinu. Sada, ako 610 ostave novim putem, jakovo mora na 605 kao vezu sa ledinama. Mnogo je kombinacija.

Da li neka politick apartija ima spremljen tekst o losem vodjenju GSP-a, spreman za ubacivanje u postanske sanducice.

Да ли нека политичка партија има намеру да води ГСП у интересу народа? Има она парола "Да ови оду, а да се они не врате".

Пази сад ову ситуацију: Срушиш Шапића, вратиш Ђиласа. Обојица били заједно до пре коју годину. Овог првог довео онај други. Горан

Nije uopšte poenta "neka se on vrati" ili neko drugi. To nas vodi u ovo gde smo sada - sistem vođe. Treba da imamo političke partije sa realnim programom i da mi možemo da glasamo za onaj program koji mislimo da je najrealniji i koji može da se sprovede.
A ovde na forumu se uglavnom daju radikalni stavovi - ili za SNS ili 100% protiv SNS-a, a postoje projekti koje su oni sproveli (na jako upitne načine), ali su okej. Đilas je prosto tad doneo par pametnih odluka i to je to.

Да, али тај програм нема нико, а и када би га имао, не би га спроводио. Свака власт до сада је обећавала метро. Нико га није направио. Обећавали су довођење топле воде из Обреновца - нема ништа. Речено је да ће се спровести тзв. гасификација - пропало. Колектор за канализацију - иде прича.

Вама дође политичар пред изборе, баци прашину у очи, оцрни оног на власти и кад узјаше седи и намирује себе и своје. И опет се људи возе у круг - долази "нова" опозиција и прича како ће да уради све што овај није урадио, само да се докопа власти.

Нема од тога ништа. План треба да праве надлежне установе и предузећа. Шта је план самог ГСП-а за наредних 10 година? Шта је план Секретаријата за саобраћај? Шта је план неког министарства или другог државног органа? Има тога колико хоћете. Ево, овде на форуму се стално појављују неки урбанистички планови. Јовин, овај, онај,.. Донето, потписано, изгласано, усвојено и шта на крају? Ништа.

Зелена агедна каже да ће да уведе обновљиве изворе енергијом, утикаче на струју, тротинете, јавне бицикле итд. Добро. Видећемо. То није од јуче, само је сада мало појачано. Исто ће да причају како ће да буде метро и све по реду.

Ako dođe neko i kaže da će da ruši BNV i da vrati železničku prugu u Savski amfiteatar, da li je to onaj za koga ćeš glasati?

Може.

Највише бих волео да има следеће ствари у програму:

1. Да руши неплански и нелегално изграђене објекте - значи све редом без поштеде.
2. Метро и то од Земуна до Коњарника 1 линија, 2 линија Борча Сремчица и сл.
3. Колектор за канализацију.
4. Чишћење обала града.
5. Изградња великих и озбиљних паркова.

Што се трамваја тиче, требало би уједначити возни парк.

Super. Ti glasaš za njega i on ne uradi ništa od toga, a obećao, već tera po svome kao i prethodni. I šta onda?

Ја не гласам... У томе је ствар. Ја више не гласам за понуђене странке, јер знам да људи који седе у њима раде у твоју и моју корист.

Ја бих волео да уради све оно што сам набројао, али нема од тога ништа...

Overdrive ne moras da glasas, umesto tebe glasa onaj sa IQ 70 sto je dobio kilogram ulja i secera od SNS, a ti sedi kuci i budi pametan u svoja 4 zida i nemoj nista da se pitas. I onako te nista ne pitaju 4 godine, a i taj jedan dan kada te pitaju za misljenje, ti ga zadrzis za sebe. Bravo

Znači ti si jedan od onih koji voli da filozofira o tome šta je (be)smisao života, a ništa konkretno da uradi.
Ја сваки дан нешто предузимам конкретно јер од избора нема користи.

Poslednja izmena:
  • Sviđa mi se
Reagovanja: MC_
Overdrive ne moras da glasas, umesto tebe glasa onaj sa IQ 70 sto je dobio kilogram ulja i secera od SNS, a ti sedi kuci i budi pametan u svoja 4 zida i nemoj nista da se pitas. I onako te nista ne pitaju 4 godine, a i taj jedan dan kada te pitaju za misljenje, ti ga zadrzis za sebe. Bravo
Ја ти ставим на гласачки листић Павелића и Хортија. Ти изабери између та два који ти више одговара и гласај.

Људи су гласали за СНС јер су мислили да ће бити бољи од ДС-а. Превара. Обећали су им између осталог и метро. Прошло је 10 година, нема метра тунела, а чак и оно мало инфраструктуре што има (станица Београд Центар) планирају да заобиђу.

Сада се појављују "нове странке" које исто тако обећавају метро, трамвај, електричне аутобусе, бициклистичке стазе, смањен ниво загађења итд. Сви ти људи који се сада "врте" по странкама су у једном тренутку били већ на власти, осим оних који су тада због година били спречени да узму учешћа.

Што се тиче IQ 70, не гласају само они за власт. Гласа и доктор наука са IQ 150 јер му од тога зависи нешто, гласа лекар, гласа математичар, гласа неки библиотекар. Знаш ко још гласа? Гласају мртви. Гласају натурализовани.

Постоје читаве генерације које гласају само за власт, без обзира ко је и какав је на власти. СКЈ, СПС, ДОС/ДС/ДСС/Г17+, СНС,... То су људи који су образовани, необразовани, са факултетом, са вишом, са средњом, без основне. Хоће да буду уз најјачег. Ти када њима нешто кажеш, они имају образложење. Одлично.

Е, ако ово све може, ја бих да изађем и да не будем део тога, јер не желим да ме неко прави будалом. Небројено пута до сада није испоштована воља бирача, односно живих гласача и ником ништа.

Vrh