Пантограф
Professional
- Učlanjen(a)
- 23.04.2012.
- Pohvaljen
- 48.880
Ја видим ово као једино ваљано решење за Бранкову/Зелени венац.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=884269#p884269:2l3g1nbg je napisao(la):Дошљак » 28 Sep 2021 12:32 am[/url]":2l3g1nbg]Ja генерално нисам за онемогућавање коришћења аутомобила, али је сам за пормену неких од главних токова у граду, пошто није нормално да сав аутомобилски саобраћај на релацији Карабурма - Нови Београд (Земун) и Звездара - Нови Београд (Земун) иде кроз Теразијски тунел и поред Народне скупштине. Потребно је развити алтернативне правце.
Моје неко виђење је да ће једног дана постојати тунел ЕКОФ-Ботаничка башта, као и УМП, да одвуку друмски саобраћај на овим релацијама и да ће у Бранковој улици као и Теразијском тунелу заживети жуте траке, а већ њима би било могуће да се спроведе трамвај, па после тунела, десно ка булевару и Устаничкој, право ка Политици и Палилулској пијаци и лево ка Тргу, па у Коларчеву и даље на Теразије ка Славији.
Значи, да се смањи притисак на центар града приватним колима која се крећу са једног краја града на други, али и да се побољша јавни превоз у самом центур града и учини ефикаснијим и пријатнијим.
Карлсруе:
Код нас би уместо трамваја ту ишао тролејбус, или какво друго еколошко друмско средство. Дакле, на површини јавни превоз и возила станара и јавних служби, остала кола - у тунел.
Без овакве интервенције, то остаје трајно деградиран градски простор.