Karlo del Ponte
Advanced
Данас је у Општини Вождовац била јавна дискусија везана за нове аутобуске линије за Насеље Степа Степановић. Ја сам изнео предлог, на који су представници Секретаријата за саобраћај и општинари коментарисали да је то прескупо, да је град већ превише у дуговима, иако сам ја наглашавао да је у питању пројекат којим се штеди! Али ипак, са обзиром да је неколико општинара из Кумодража, некако им се и свидело (није неко отворено непријатељство), просто су то доживели мегаломански.solecar":6utbqcpp je napisao(la):Karlo del Ponte":6utbqcpp je napisao(la):Predlog teksta peticije:
Molim, komentarisite, kritkujte, predajte da se nesto doda oduzme! Uskoro krecemo u akciju sakupljanja potpisa, i ako nesto treba da se izmeni,neka se izmeni sada!ПЕТИЦИЈА ЗА:
ПРОДУЖЕЊЕ ТРАМВАЈСКЕ ПРУГЕ
ЗА НАСЕЉЕ СТЕПА СТЕПАНОВИЋ И КУМОДРАЖ
Ми долепотписани грађани, тражимо од Скупштине града Београда и надлежних градских тела:
- Да се направи нови крак трамвајске мреже од Трошарине до Кумодража, тако да траса нове трамвајске пруге буде између будуће саобраћајнице Спољна магистрална тангента и Насеља Степа Степановић, а даље према Кумодражу уз десну ивицу Кумодрашке улице. Захтевамо трамвај, јер то је једини превоз који може заобићи застоје на петљи Аутокоманда, а који су све гори са сваким новим станарем Вождовца. Такође, омогућава везу са планираним новим градским садржајима у Кумодражу (дом здравља, пијаца итд.)
- Да након реконструкције Војводе Степе трамвај на свим раскрсницама има предност.
- Да се приликом реконструкције Војводе Степе додају дрвореди свуда где је улица довољно широка.
- Да Војводе Степе од Аутокоманде до Трошарине не буде магистрала, него да остане 1+1 саобраћајна трака за аутомобиле, зато што се загушење од Аутокоманде према центру ионако не може избећи.
- Да се уз десну ивицу колосека обележе траке за кретање бициклиста
- Да се не шире паркинг места на рачун тротоара, уколико није могуће обезбедити тротоар ширине минимално 1,6 метара.
Kako idu stvari sa peticijom? Da li je nešto dodato , nešto promenjeno , da li je postala zvanična?
Evo sad mi pade na pamet i ideja o uspostavljanju potpuno nove linije koja bi mogala da ide pored linije 10 koja bi se preusmerila. Da to bude tramvajska linija koja bi išla Kumodraž II - Blok 45.
Са обзиром да у Удружењу станара Насеља Степа Степановић постоје неки унутрашњи проблеми, данас сам им на форуму позвао да се неколико људи учлани и у организацији Удружења љубитеља железнице кренемо у акцију.