Malo ću iskočiti iz teme ali imao sam zanimljivo iskustvo sa rekao bih tramvajem pre nekoliko dana.Bio sam u Padovi pa sam iskoristio priliku da se provozam njihovim javnim prevozom,tj,tramvajem(u stvari translohrom)o kpjim asma čitao ranije ali nisam ima prilike videti ih uživo.Imaju jednu ili dve linije,nisam siguran,i neobična vozila.Tramvaj ima jednu šinu i to po sredini vozila a sa strane vozi na normalnim gumenim točkovima.U delu grada gde nije razvučena mreža vozi sa spuštenim pantografom,ne znam na koji pogon,baterije ili dizel motor.U svakom slučaju uđem da se provozam,vozilo novo,niskopodno naravno,kad krenu i kad poče da odskače,ko bus
shvatih da se on uglavnom oslanja na točkove a ne na šinu koja mu očigledno služi da ga vodi po trasi.
E reko,neka hvala nisi ti ni prineti našem špancu.Onda se upitam pa što jednostavno nisu kupili trolejbuse nego teraju ove mutante po gradu,nit je jedno nit je drugo
.u svakom slučaju zanimljivo iskustvo koje ne verujem da ću imati prilike da skoro ponovo negde isprobam.