Šta je novo?

Tramvaji

Eto barem u jednoj stvari su normalni :rolleyes: jasno je da se modernizacija ne isplati jer se za nešto veći novac dobijaju najsavremeniji tramvaji,tu su kalkulaciju odavno uradili...a isto važi i za trole i autobuse,dok se vozovima uvek može produžiti život,i jedino se pokazalo kao isplativo..

Prvi novi tramvaj na šinama u julu

Prvi od 30 novih tramvaja španske firme “KAF”, koja je pobedila na tenderu Agencije za investicije Beograda, stići će u prestonicu u julu 2011. godine, rečeno je Tanjugu u Direkciji za javni prevoz.
Deo sredstava za kupovinu 30 tramvaja, čija je ukupna vrednost oko 68 miliona evra bez PDV-a, obezbeđen je iz gradskog budžeta, a deo iz kredita Evropske investicione banke.
Novi tramvaji su kapaciteta 168 putnika, odnosno broj predviđenih sedišta je 77, dok će 91 putnik imati mesto za stajanje.
Maksimalna brzina tramvaja je 60 kilometara na sat, a u svakom od 30 novih tramvaja ugrađen je klima uređaj.
Rok za isporuku poslednjeg tramvaja je novembar 2012. godine.

Izvor: Blic

E to htedoh da kažem samo pomeraju mesec za mesec,sada bi Keri Brendšo(sex i grad) napisala kolumnu," Ima li problema u proizvodnji CAF Tramvaja za Beograd?":rolleyes: A Gejl Veders (Scream) dežurala ispred skupštine grada..

2012ice plasim se,merlin,sex i grad.plasim se da znam gde ovo vodi :D

Vučko samo sam inspirisan lepim vremenom,prelepim žutim lišćem koje sve više opada,uživam u šetnji Kalemegdanom :)

2012":97iepo4m je napisao(la):
jasno je da se modernizacija ne isplati jer se za nešto veći novac dobijaju najsavremeniji tramvaji
Nije baš tako, remont jeste skup ako je uključena čoperizacija, u suprotnom je cena dosta manja. Planovi GSP-a je da do 2012. sve Katice koje nisu bile na remontu pošalju, jer para za obonovu celog parka nema ni Berlin, a kamoli mi.

Ha ha ma kakav Berlin.Beogradom će se klizati sve novo ... :D

Kako ce CAF da koristi stanicu kod Pravnog u Beogradskoj :S
Gledam juce, prikolica zelenog tramvaja stane po sred ulice, a ne na peron... Kako uopste staju tu upareni tramvaji

Zar je planirano da CAF ide u Beogradsku? Znam da se pričalo da će novi tramvaji ići samo na određenim linijama gde su stanice odgovarajuće za duple tramvaje (jedna od njih je trasa sedmice)

Senke":9e05ogvm je napisao(la):
Hoće! Cafovi će vziti isključivo na 7, 9 i 12, tako sam bar razumeno.
Nema razloga da ne budu novi tramvaji na novoj trasi linije 13. Barem dok ne naprave neku liniju preko novog mosta.

Pa moze i na 6 (sad ima uparenih na toj liniji), moze i na 14....

Voleo bih da se kupi 10 novin tramvaja za liniju 2... i mogli bi 2 da pojacaju, od kad 11 i 13 ne idu preko Kalisa...

Jos jedan LRT fijasko :lol:

Neki id*** je povukao rucicu u svajcarcu za kocnicu pa je tramvajski saobracaj i dobar deo slavije bio u blokadi sat vremena...

vucko":3b0gq6a9 je napisao(la):
Neki id*** je povukao rucicu u svajcarcu za kocnicu pa je tramvajski saobracaj i dobar deo slavije bio u blokadi sat vremena...
Da stvar bude gora nisu znali šta je tramvaju i zašto neće da krene, zbog toga i nastao zastoj :/

БАНОВО БРДО - Пожешка - Владимира Радовановића - Саобраћајница поред Хиподрома - Булевар војводе Мишића - Мостар /Надвожњак/ - Савска - Савски Трг - Немањина - Трг Славија - Београдска - Булевар краља Александра - Рузвелтова - Мије Ковачевића - ОМЛАДИНСКИ СТАДИОН

Vrh