Šta je novo?

Tramvaji

sve komunističke zemlje su kupovale ČKD-ove tramvaje. katice voze još i u Berlinu, Lajpcigu, Taljinu, Kaljingradu i Zagrebu. ista fora je i sa T4. tako da to ništa nije čudno

c.s.i.":147mf2ck je napisao(la):
Odlicno! Bas to je sta Beogradu i celoj Srbiji treba, angazovanje stanovnika. Mogu da ignorisu grafite narednih 100 decenija, ali ako se prijavljuje onda ne mogu da ignorisu i moraju da uklanjaju, i kad uklone 5 puta poceti ce da razmisljaju sta mogu da urade da se to ne desi opet i da nemoraju da trose pare na uklanjanje grafita, sta ce dovesti do boljih kontrola depot-a ili do uvodjenja specijalnog laka protiv grafita. Sta god, bit ce dobro :) Samo tako nastavi :kk:

Za vikend se ukidaju tramvaji na Novom Beogradu. Zbog radova na prilazu Starom Savskom mostu. Uvodi se autobuska linija 7A od bloka 45 do Slavije

zapravo karadjordjeva,mrzi me da trazim vest.prosto se ne da 7ci da radi svojom punom trasom :)

U pravu si, Karađorđeva. Ali to mi nikad neće biti jasno kada su menjali šine na Novom Beogradu i starom Svaskom kako nisu zamenili i taj prilaz mostu kod BAS-a? Samo su ih zakrpili....

Sređivali su i tad šine... Problem je što preko tih šina ide brdo autobusa i teških kamiona tako da asfalt jako brzo puca, u susednim trakama se stvaraju kolotrazi koji pritiskaju šine bočno, jednostavno, za takva opterećenja je potrebno uraditi kompletnu rekonstrukciju sa nekom specijalnom podlogom koja bi mogla da istrpi takav obim saobraćaja, ako uopšte postoji način...

To bi napravilo kolaps sa sadašnjim obimom saobraćaja... Možda jednog dana kad završe obilaznicu i zemunski ili vinčanski most, a autobuske stanice banuju odatle... Pre toga nema šanse... :(

sinoć u Bulevaro kod studentskog doma Lola:
2h839sm.jpg

Grrr, bahati džipovi tj. njihovi vozači... Jel tu uopšte dozvoljeno levo skretanje? :rant:

Eto predskazanje 2012 ice o LRT Fijasku se ostvaruje,a kako se Grad bude punio automobilima biće još gore,još jedna potvrda da METRO MORA IČI ISPOD BULEVARA do kraja a ne na površini.Moje iskreno saučešće zagovornicima voza na površini ,šta ćete trajalo je dok je bilo na animaciji.. :kafa: verovatno će im ponovo presesti kafa ...:kafa:

2012":1nh4307r je napisao(la):
Eto predskazanje 2012 ice o LRT Fijasku se ostvaruje,a kako se Grad bude punio automobilima biće još gore,još jedna potvrda da METRO MORA IČI ISPOD BULEVARA do kraja a ne na površini.Moje iskreno saučešće zagovornicima voza na površini ,šta ćete trajalo je dok je bilo na animaciji.. :kafa: verovatno će im ponovo presesti kafa ...:kafa:
Џаба ти то причаш, има их који би и пругу око Калемегдана задржали...

+1 за ово.

Sto bi to bio fijasko, barem bi se obracunali sa bahatim vozacima besnih automobila. Pustite mene da vozim LRT kroz Bulevar i prevrcem dzipove :D

Čuo sam da je debeljko slupan :o:o:o

EDIT: Ipak manje oštećenje, vozač je pokušao da iz Bulevara skrene u Resavsku, pa je zakačio banderu i olupio jednu stranu koja je sanirana.

Шта значи ово " ОК САР " на аутобусима и трамвајима?

Na GSPBeograd.iz.rs forumu se govori da će sve katice koji nisu bile na remontu u naradnih 4 godine biti remontovane:

"mihajlo"":1od31jx6 je napisao(la):
Планира се да сви вагони сукцесивно прођу генерални ремонт у Гоши, све то ће трајати наредне четири године.
Биће комплетни ремонт, као што изгледају 201, 216 итд., само још боље.
"avramovicsasa"":1od31jx6 je napisao(la):
čekaj Miki ,,svi vagoni,,jer se to podrazumeva remont svih preostalih Katica
Тако је, сви старији вагони који никада нису прошли генерални ремонт, што значи: 205, 209, 214... итд.
Последњи у Гошу (за једно 4 године) ће бити послати они вагони из серије која је ремонтована по старом принципу: 207, 213, 253, 284, 319 ... итд.
http://gspbeograd.iz.rs/forum/viewtopic.php?f=12&t=30&start=610

Eto na STB bila reportaža da ljudi stalno pretrčavaju tranvajsku prugu ,prikazujuči šetanje preko istih,a čovek iz direkcije za saobraćaj reče rezignirano,da"treba podići ogradu o 3 m.i više duž tramvajskih baštica :shok:,kakav moron,pa jel čuo on za žardinjere,svetleće stubiće i sl.mobilijar,Grozno! :notok: vidi se a su ovi iz Lrt lobija očajni,verovatno bilo ribanje i tako,rekoh ja presela im kafa :kafa:

Е, то само код нас могу мозгови да се чуде како људи, срам их било, прелазе улицу ван пешачког... Где то, молим вас, још има? :)

Vrh