A šta ako je do toga da je za ovo kriv i sam tramvaj Bozankaya i same šine na Autokomandi? Da šine nisu adekvatne za sam tramvaj, da jednostavno tramvaj i šine nisu kompatabilni na tom delu, da nešto na tramvaju nije kako treba da bi 100% bio za naše šine? Umesto da se poruči par komada pa da se ispita da li nam odgovaraju ili ne, šta treba menjati u specifikaciji za tramvaje a šta na samoj mreži.
Šta će biti ako se ipak ispostavi da ne može Bozankaya da ide preko Autokomande a oni zamislili da tuda saobraća nova - stara linija 8 baš sa novim tramvajima?
Zato što to Sole ne može da bude slučaj. Nije Autokomanda ništa posebno specijalna po pitanju pruge, niti je Bozankaya posebno drugačija od mnoštva drugih tramvaja sa postoljima za metarski kolosek. Postolja i sama tehnička rešenja zasigurno nisu delo zasebnog turskog inženjeringa, odnosno Bozankaya je u osnovi neki Combino iz ne znam koje serije, kako su pojedini već pisali. Ne može tramvaj bezveze da iskače iz šina, niti se to dešava lako niti slučajno, a više je nego očigledno da je skretnica tamo podbacila. Nije etički sa moje strane da komentarišem izjave iz GSP-a. Neka se peru kako god, tu ja ne mogu ništa, al tramvaj za taj incident ne može biti kriv nikako. CAF je isto iskakao nekoliko puta, pa nikom ništa.
Baš iz razloga što Ankara nema tramvaje naveo sam najveći grad u Turskoj kao primer i pri tome nisam napisao da je Istanbul glavni grad Turske (to što si spojio dve rečenice u jednu je tvoj problem). Ovo ostalo bolje da ne komentarišem, poprilično je neurotično, haotično i poprilično arogantno što mi daje utisak da nisi u pravu. Čuj mediji stvaraju podele, a podela nastala tako što je vlast svoju šapu stavila na skoro sve medijske kuće i krenula da ispira mozak...
To što je tebi neurotično, haotično ili ne znam šta već, tvoj problem. Ako ti toliko bode oči to što pišem na ignore i ćao, a upravo se ti postavljaš vrlo arogantno tvrdeći da nisam u pravu, onako kao lični utisak bez argumenata. Barem navedi konkretno sa čime se ne slažeš. A da medije komplet drži pozicija, ne znam šta da ti kažem na to. Em nije tema, em je baš ono prazna i potpuno neosnovana tvrdnja. Više medijskih kuća konstantno pljuje apsolutno sve što je u vezi sa trenutnom pozicijom, a isprani mozak može biti opravdanje samo za one koji ga nemaju. Svako ima pravo da misli, radi i glasa kako hoće, a nema pravo da svoji izbor pravda medijskim manipulacijama, jer čak je danas i previše svega dostupno. Društvene mreže, bezbroj medijskih portala, ko hoće može da se informiše, samo je do svake individue posebno. Šta je kome dostupno druga je priča, a izmanipulisanih ima svuda, jer potpuno nezavisne medije teško da postoje, tako da su zasigurno i DW i BBC i CNN i drugi magnati i te kako pod uticajem različitih interesnih sfera. Takođe, oni koji su isključivo pod uticajem jedne medijske struje kod nas, normalno da će biti i ostrašćeni. Često čujem ono ja gledam samo N1, pa super, a ja eto pratim bukvalno sve, tako da razmišljam svojom glavom, i verujem da ne spadam u grupu ispranih mozgova. Opet, to i nije na meni da procenim. To je verovatno ta arogancija o kojoj govoriš. Moraju se informacije malo i kanalisati, a ne dozvoliti da ti bukvalno pomute razum. Sve je to vrlo individualno kako će ko šta da primi, shvati, i na kraju ljudi vrlo često čuju ono što žele da čuju, istina dobar deo populacije i ne zanima.