Šta je novo?

Tržni centar i hotel u Rajićevoj - [ 57.000m2 ]

shabanajzer":y3ps6vus je napisao(la):
@ relja

cekaj, kako 'nisu smeli' da zapocnu? ono sto ja uporno govorim, i pokusavam da dokazem, je da je su jos uvek na snazi propisi kojima je imovina oduzeta i nacionalizovana. nema osnova da oni imovinu vrate, cak i da zele to da urade, a nema dokaza da zele. i opet, mi smo toliko daleko od pridruzivanja eu, na moju neizmernu zalost, a zakon o restituciji ce doneti samo ako to ostane jedini uslov za clanstvo, jer drzava prosto ne zeli da isplati toliki novac i vrati toliku imovinu...
Можда нема основа да се имовина врати али и те како има основа, а и логике да се обуставе све радње на национализованој имовини док се тај проблем не реши.

У супротном чему Закон о пријављивању и евидентирању одузете имовине (Сл. гласник 45/05) који каже

Član 1.
Ovim zakonom uređuje se postupak prijavljivanja i evidentiranja imovine koja je na teritoriji Republike Srbije oduzeta bez naknade tržišne vrednosti ili pravične naknade, primenom propisa i akata o nacionalizaciji, agrarnoj reformi, konfiskaciji, sekvestraciji, eksproprijaciji i drugih propisa donetih i primenjivanih posle 9. marta 1945. godine.

Član 9.
Pravni osnov i prava u pogledu vraćanja imovine ili obeštećenja po osnovu oduzete imovine prijavljene po odredbama ovog zakona, kao i postupak po zahtevu za ostvarivanje prava na povraćaj oduzete imovine ili obeštećenje za tu imovinu, urediće se posebnim zakonom.
Нацрт Закона о денационализацији је донесен пре годину и по дана, о чему смо и дискутовали у посебној теми http://www.beobuild.rs/forum/viewtopic.php?pid=5877#p5877 , колико знам поднето је близу 70.000 захтева за повраћај и нико нема право да се понаша као да све ово не постоји.

Нека и инвеститори, и власници, и грађани притисну владу да се закон усвоји што пре, на тај начин рашчисти ситуација и тако би се коначно решили ових мучних ситуација.
 
ja smatram da je zakon o prijavljivanju oduzete imovine donet iskljucivo i samo radi kupovine vremena. prvo, drzava sasvim sigurno ima evidenciju sta je kome oduzeto, a dokazivanje nasledstva i evidentiranje se lako moglo odraditi zajedno sa donosenjem zakona o denacionalizaciji. ovaj zakon, kakav je sada, prakticno ne znaci nista.

slazem se da niko nema prava da se ponasa kao zahtevi za povracaj ne postoje, ali drzava upravo to radi. i to nije jedini primer gde drzava sama pravi pravnu i svaku drugu nesigurnost, ali sta je tu novo? moja porodica je odavno prestala da ocekuje da ce dobiti svoju imovinu, i planiramo zivote sa tim u vidu. slicno tome, ja, na primer, nimalo ne ocekujem da cu ikad primati drzavnu penziju, i planiram svoj zivot shodno tome.

investitori nece pritiskati drzavu, jer smo jos daleko od dolaska stvarno ozbiljnih ulagaca, a sadasnji ce lako zaobici propise ili prosto graditi drugde. vlasnici ne pritiskaju drzavu iz samo njima znanih razloga, nego se obracaju investitorima. na kraju, velika vecina gradjana ovo ne vidi kao problem, a do sada im niko sistematicno nije objasnio zasto to jeste problem.
 
Slike iz Rajiceve danas - izvinite zbog kvaliteta, sa mobilnog su, poza "preko ograde":
2910081158vd1.jpg

2910081157wj6.jpg
 
Markose,
Sada mi je zao sto sam ista rekla!
Tvoja slika je bila najbolja na celom sajtu :D
 
:D
Bruka!
Markose, prebaciće nas odavde, a mi sve ovo u cilju promocije projekta :gobb:
 
Nego...
Kako idu radovi?
Čitala sa na E kapiji da su dobili treću etažu garaže i još po nešto.
Da li je neko u toku?
 
Da, dozvola za gradnju trece etaze garaze je dobijena, mislim da je gradnja vec krenula ;)
 
Blatiste :D Kopaju k'o krtice, gradiliste je puno bagera i busilica. Ipak ce imati tri podzemne etaze, tako da mislim da cemo se malko nacekati pre nego sto pocne da se nazire nesto iza ograde.
 
e sad malo gledam ove slike projekta, da li to znači da će oni opet uraditi fasade onih starih zgrada u kralja petra (preko puta tribece)? pošto koliko me pamćenje služi tih zgrada nije bilo;)
 
pa to kažem, nije ih bilo u bliskoj budućnosti ;) (tj koliko ja pamtim) znam da su bile tu pre 2 Sv rata....

e pa lepo onda ako će stvarno obnoviti i te fasade;))
 
ladno ce biti iste fasade kao na ove prve dve zgrade s leve strane. prva fasada ce biti izbacena malo prema ulici i davace efekat lebdenja.
 
Vrh