Šta je novo?

Tržni centar i hotel u Rajićevoj - [ 57.000m2 ]

dedinje":1tuouvjx je napisao(la):
Pa pod " neki" spadaš i ti ne znam što ti je toliko stalo da se pomene tvoje ime Drakche. Preseljenje zgrada u okviru jednog grada krajnje je težak, komplkovan i skup posao. Ti kažeš da to nije ne što što je Beogradu nepoznato. Ja neznam nijedan primer preseljenja zgrade u Beogradu.

Terazijska cesma je premestina, pa sam zbog toga rekao da nije strano. Inace ne poznajem druge primere u svetu, bezuspesno sam trazio preko googla, a voleo bih da znam. Zgrada na uglu o kojoj pricamo je lepa, ali nije neko arhitektonsko cudo, tako da mislim da bi se premestanje isplatilo ako zelimo da dobijemo jedam lep trg u rajicevoj.
Nisam primetio da je jos neko sem mene ovde na temi ista pisao o premestanju zgrada, pa me je zacudilo sto direktor kaze "neki" odmah ispod posta u kom sam pisao o toj ideji. Nebitno. Spominjanje mog imena radi spominjanja i plusevi radi pluseva me ne interesuje.
 
Sta se desava sa penalima ?
pretpostavljam za svo ovo proteklo vreme gde grad i gradjani trpe jedan most bi gratis bio
 
Da te uputim na teritorij sfrj su premjestani manastitiri komplet jedan je manastir Dragovic tada u srh. Takodej je premjesten manastir u CG Манастир је пренет 1982. године због изградње хидроцентрале на реци Пиви.
http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%9C%D0%B0 ... 0%B2%D0%B0
 
I konačno - najjači deo teksta sa eKapije o tržnim centrima, koji se odnosi na objekat u Rajićevoj:

Misterija šoping centra "Rajićeva"

Otvaranje šoping centar u Rajićevoj ulici u centru Beograda planirano je za 2015. godinu. Bar su tako objavili investitori, kompanija ABD, u maju ove godine. Međutim, u kompaniji ni danas nemaju informaciju o početku izgradnje tog objekta.

Izvor: eKapija

Kakvi šarlatani...
 
Pisi propalo
h4tn.jpg
 
Na promotivnom sajtu za Rajicevu shopping centar su promenili datum otvaranja....pre je stajalo druga polovina 2015. a sada 2016. godina.
 
I tako ce da se pomjera svake godine za godinu unapred
 
Ali to ipak znaci da nisu odustali od projekta, nego se samo prolongira kao i mnogi drugi. Bilo bi dobro da je 2016. zaista konacan datum
 
Onda ce da ih strevi restitucija i cica mica gotova prica
 
Prica se o silnim investicijama, sto pozdravljam, a sta se desava sa TC Rajiceva......kada ce konacno krenuti izgradnja ?[WINKING FACE]
Sent from my RM-885_eu_hungary_334 using Tapatalk
 
Pa, sam si rekao - priča se. I to je sve. Mnogo priče, ali još uvek nigde nema nikakve konkretne izgradnje. Evo, mogu i ja sad da ti kažem "počeće na jesen" i onda se na jesen, kao i uvek dosad, neće dogoditi niša - i dalje će tamo biti šipražje, bara, nekoliko parkiranih automobila i čuvar koji se smara...
 
Neke mašine ušle na gradilište, krče šiblje samo tako. Ažurirali su tablu i sada kažu da će bit' gotovo 2017. I izgleda da nema više parkiranja ispred ograde, staviše neke lance da to spreče.

Znam da ovo rade gotovo na svake dve godine - dođu, krče, kopaju, rovare, mi taman mislimo da su počeli - kad crvc - oni pokupe mašineriju i odu.

Nažalost, nemam foto dokaz ovih radova. Čuvar na kapiji mi je delovao isuviše mrzovoljno što najzad ima nekog posla, tako da sam telefon zadržao u džepu.
 
Neka se malo slegne pordje vremena , pa da vidimo oce li biti nesto
 
Ako im ova muljačina ne prođe za mandata Malog i SNS, ne znam kada će...
 
Zatvorena je kafana park prije za stalno nema vise
 
Варош капија је затворила Парк јер пуно плаћају закуп простора, а не иде баш најбоље
 
Beograd: Radovi u Rajićevoj posle 10 godina?


Nakon decenijske pustoši, na gradilište kraj Kalemegdana konačno stigli radnici. Novi rok za završetak poslovno-komercijalnog kompleksa početak 2017.


Nevericu sugrađana da će na bivšoj okretnici trolejbusa u Rajićevoj ulici ikada nići luksuzni kompleks mogla bi da pokoleba buka sa ograđenog placa. Naime, na gradilište sa decenijskim „stažom“ stigli su i radnici, ali i nova tabla sa krajnjim rokom radova 2017. godine.

Ekipa „Novosti“ zatekla je u utorak nekolicinu radnika, koji mašinama razbijaju ostatke trotoara Rajićeve ulice. Mehanizacija i radna snaga stigli su pre tri dana, kako kažu stanari okolnih zgrada, pa od tada gradilište ne miruje. Uklanja se i nabujalo šiblje, jedino što je niklo na mestu temelja već najavljivanog grandioznog kompleksa. Uređen je i manji parking za potrebe investitora, dok se iza ograde odvijaju pripremni građevinski zahvati.

Početak najnovijih radova, koji su zvanično započeti još 2009. godine, označila je i nova tabla sa slikom budućeg izgleda hotelsko-poslovnog prostora u Rajićevoj, sa manjim izmenama. Tako je umesto 2015. godine, završetak radova pomeren za 28. februar 2017.



TRŽNI CENTAR, HOTEL I PARKING

Izraelski investitor „Aštrom grup“ zamislio je ekskluzivnu lokaciju pod krovom hotela i tržnog centra od 15.300 kvadrata. Kupci bi imali prilaz prodavnicama i ugostiteljskim objektima iz Knez Mihailove i Kralja Petra, ali i iz Uzun Mirkove i Pariske ulice. Strogi centar prestonice bio bi bogatiji za 500 parking-mesta u podzemnim nivoima objekta.

TUŽBE I PRIJAVE

Građevinsko zemljište budućeg tržnog centra već deceniju je predmet tužbi i krivičnih prijava, kako vlasnika povraćene nacionalizovane imovine u susedstvu placa, tako i trenutnih stanara ove ulice.

Izvor: Novosti
 
Ovde je mogao da se napravi "drugi trg republike" , ali ce ipak iznici trzni centar zbog kratkovidne investitorske politike koja oduzima gradu potencijale i mogucnosti na najatraktivnijim mestima sve zarad necijeg privatnog kapitala.
 
nema logike da je tu trg republike posto imas jos par zgrada izmedju tog placa i kalisa :) nekako bi zgrade bile usred trga :)
a da se one poruse onda bi bio problem prelaska pesaka svi bi pretrcavali gde stignu a tad je jedino resenje onaj tunel sto su ga spominjali
ps dal iko zna ta je sa njim ne spominje se vise
 
Vrh