Izgleda da ipak štede. Ono što sam načuo je da je po originalnoj zamisli trebalo da ide dvostruka staklena fasada (ili kako već, arhitekte i građevinci će znati bolje), a da umesto nje sada ide ova sa šarenim panelima. Takođe su povuki objekat u odnosu na Parisku ulicu kako bi dobili neke dodatne kvadrate za hotelske sobe u sredini objekta.
Čini se da izbor hotelskog lanca utiče na krajnji produkt (ili krajnji produkt utiče na izbor hotelskog lanca). Bilo kako bilo, po ko zna koji put je realizacija projekta otišla par koraka unazad u odnosu na prvobitnu (ionako kontroverznu) zamisao.
Mislim da, kada je hotelski deo u pitaju, ovde nije smelo da se ide ispod pet zvezdica, jer je lokacija isuviše ekskluzivna. Ovako će tu da nikne neki Ibis ili DoubleTree u najboljem slučaju. Jasno je meni da investitor nema mnogo izbora kada na još nejakom srpskom tržištu, povlašćeni arapski partner dovodi W i St. Regis na Savu, ili kada gazda Miško već ima predugovor sa Intercontinentalom, ili kada Kempinski u Jugi još nije umro i sl, ali opet je nekako tužno da u istorijskom centru grada imamo samo jedan hotel sa pet zvezdica - Square Nine.