Ne sumnjam ja da i takva mesta imaju svoje posetioce i kupce. Dok je ovaca, biće i šišanja. A fala bogu pa danas ovaca ima na pretek.
Samo kažem da je za mene to klošarenje i hohštapleraj. Jer ti neko naplaćuje smeštaj kao da si u NY Plazi a u stvari sediš na baštenskim klupama, naslaganim knjigama, daskama, paletama...
Sad, naravno da to nije jedini dizajn koji je danas popularan i naravno da ima drugih mesta za one kojima se to ne sviđa. Ali nažalost, upravo su takav stil, kao i onaj ''rustik'' (kahm, klošar) najpopularniji u poslednje vreme. I u kafićima i u novim firmama. I opet kažem, to nije strašno kao privremeno rešenje ili u nekim okolnostima. Ali kad to postane trend, kad postane normalno da neko ljude tretira kao fizičke radnike a naplaćuje im kao da su u prestižnom mestu... onda ne znam kako to drugačije da nazovem nego debilizmom i foliražom.
Čak su i tipične srpske socijalne prčvarnice i improvizovani kafići sa onim montažnim PVC baštama i stolicama pošteniji od ovakvih. Jer kod njih možda sediš u nekoj montažnoj štali i gledaš u nalepljene reklame koje skrivaju oronule i štrokave zidove. Ali zato i plaćaš manje. Ko veliko kolko para tolko muzike. A kod ovakvih, i ''rustik'' mesta, ti kao mušterija sediš u ambijentu koji je ista socijala kao i te prčvarnice, ali plaćaš više zato što... zato što trend! Aha... Pa ništa, ajd' onda da se obučemo u neku ofucanu odeću, postavimo metalna burad, okupimo se oko njih, zapalimo vatricu i napravimo najtrendije mesto na svetu. :roll: