Šta je novo?

Tošin bunar i Egipatska (Zemunska): proširenje i rekonstrukcija ulica

Ви господине заслужујете похвалу на ћирилици :sesir:

Ураааа, стигле машине за асфалтирање.

Данас (19.03.) нисам имао времена да свраћам, па само слика на брзину из 72-ке. Као што су ми и рекли пре неки дан, утабаваће додатно слојеве земље на коловозним тракама, што су данас и радили са овим малим Унимогом, скроз лево на слици.
Pogledajte prilog 1

Без обзира што ми се журило, ипак сам изашао из аутобуса, јер сам видео и неке радове на траси УМП-а, па сам шкљоцнуо само једну слику. Пошто је ту граница грађевинске линије где АР Градња треба да ради и раскрсницу, верованто почињу са припремним радовима, па са багером разгуравају земљу која је на гомили.
За који дан опет идем да обиђем радове. :)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=376645#p376645:1i0f35pn je napisao(la):
Galeks » 18 Мар 2016 11:17 am[/url]":1i0f35pn]Ви господине заслужујете похвалу на ћирилици :sesir:
Хвала Галекс, а знаш шта ће ми бити највећа похвала и задовољство. Ако ти наставиш да даље пишеш ћирилицом :)
Због тога сам ти унапред укњижио плусићћћ :wink:

Kao što je i ranije Gaga nagovestio od utorka izmena trasa buseva do daljnjeg:

И градски Секретаријат за саобраћај је на свом сајту објавио о измени саобраћаја, тј. затварању Тошиног бунара и куда ће следећих шест дана да иду те три линије, а то је она траса коју сам већ навео.

Затварање саобраћаја и измене режима линија ЈГП-а током извођења радова у Улици Тошин бунар
Сектор за привремени и планирани режим саобраћаја - Измене режима саобраћаја

понедељак, 21 март 2016 14:58
Ј.П. ''ДИРЕКЦИЈА ЗА ГРАЂЕВИНСКО ЗЕМЉИШТЕ И ИЗГРАДЊУ БЕОГРАДА'' изводиће радове на изградњи саобраћајнице Тошин бунар, на делу од Улице Николе Добровића ка Земунској улици у дужини од 500 метара. Радови ће се обављати без саобраћаја у временском периоду од 22.03.2016. године од 07:00 часова до 28.03.2016. године до 24:00 часа.
Током извођења радова мења се режим рада линија ЈГП-а на следећи начин:
возила са линија бр. 45, 71 и 601 ће:
- у оба смера, на делу од раскрснице улица Тошин бунар и Николе Добровића до раскрснице улица Војвођанска и Гандијева, саобраћати следећим саобраћајницама: Николе Добровића, Партизанске авијације, Гандијева, Војвођанска и даље редовним трасама.
Возила ће на измењеном делу трасе користити сва постојећа стајалишта.

http://www.bgsaobracaj.rs/index.php?opt ... &Itemid=67

Ради лакшег сналажења за оне који слабије познају овај део Београд, ево на карти сам означио ту привремену трасу 45, 71 и 601:

Kombinirka, ne bager na UMP-u. Na slici radi sa utovarnom kašikom "6 u 1" (vide se vile preko kašike), model i marku da ne spominjem da ih ne reklamiram. Možda nije toliko bitno al ajd da odamo malo počast i mašinama koje odrađuju najveći deo i najteže poslove izgradnje.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=377244#p377244:1fk0y5sp je napisao(la):
Гага » Pon Mar 21, 2016 9:01 pm[/url]":1fk0y5sp]И градски Секретаријат за саобраћај је на свом сајту објавио о измени саобраћаја, тј. затварању Тошиног бунара и куда ће следећих шест дана да иду те три линије, а то је она траса коју сам већ навео.

Da potvrdim da je saobracaj od jutros zatvoren. U skladu sa poznatim smislom Srba za organizaciju i tajming, od danas se radi zamena asfalta u Jurija Gagarina. Obzirom na kisu koja ce padati narednih dana eto kolapsa u najavi.

Reč "kombinirka" je od kombinovana mašina jer u sebi ima 2 mašine: bager (nemački) tj. rovokopač (nazad) i utovarivač (napred). U suštini mašina je traktor. Naš proizvođač traktora IMT je 50ih kupio licencu kanadskog Massey-Fergusona za traktore, a oni su sem traktora proizvodili i kombinirke pod nazivom "skip loader". IMT je kasnije proizvodio kombinirke. Bili su neki slovenci IMP SKIP Ljubljana i verovatno je tako ušao taj naziv kod nas. Sem "skip" ove mašine zovu i po engleskom JCB-u često nepravilno "ji ce be" ili pravilno "dži si bi", zato što su oni 1953 prvi komercijalizovali ovu mašinu (u Americi je to u slično vreme uradio Case). Ali u oba slučaja ne radi se o imenu mašine nego o određenom proizvođaču/njegovom modelu. Zato je reč "kombinirka" ili u svetu "backhoe loader" neutralnija za sve vrste ovih mašina
Ali dosta da ne ulazim previše u off-topic.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=377357#p377357:3ozpzuhg je napisao(la):
nbg_na_zalost » 22 Mar 2016 10:21 am[/url]":3ozpzuhg]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=377244#p377244:3ozpzuhg je napisao(la):
Гага » Pon Mar 21, 2016 9:01 pm[/url]":3ozpzuhg]И градски Секретаријат за саобраћај је на свом сајту објавио о измени саобраћаја, тј. затварању Тошиног бунара и куда ће следећих шест дана да иду те три линије, а то је она траса коју сам већ навео.

Da potvrdim da je saobracaj od jutros zatvoren. U skladu sa poznatim smislom Srba za organizaciju i tajming, od danas se radi zamena asfalta u Jurija Gagarina. Obzirom na kisu koja ce padati narednih dana eto kolapsa u najavi.

Eto, ja sam morao jutros na sastanak baš tuda, i gle čuda zatvorena je ulica, a dva alternativna pravca (omladinskih brigada i Jurija Gagarina), su u sinhronizovanoj akciji osakaćena! Put od 1 minuta mi se pretvorio u 30, pa sam imao vremena da se prisetim i onih psovki koje sam koristio pre 10,20,30 godina, a i da komotno smislim nove!

:violina: :fijasko: :bash: :notok: :blah: :rant: :bash: :bash: :bash: :bash: :bash: :bash: :bash:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=377357#p377357:9kjbp623 je napisao(la):
nbg_na_zalost » 22 Mar 2016 10:21 am[/url]":9kjbp623]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=377244#p377244:9kjbp623 je napisao(la):
Гага » Pon Mar 21, 2016 9:01 pm[/url]":9kjbp623]И градски Секретаријат за саобраћај је на свом сајту објавио о измени саобраћаја, тј. затварању Тошиног бунара и куда ће следећих шест дана да иду те три линије, а то је она траса коју сам већ навео.

To su, koliko ja znam, počeli da rade juče (ponedeljak) tako da je u popodnevnom špicu saobraćaj bio prilično usporen pošto je krajnja desna traka Jurija Gagarina od Delta City-ja do Buvljaka bila zatvorena i ostrugana.

Koliko nemaju osećaj za svakodnevni život, koliko ih je baš briga, to je prosto neverovatno!

Zure zbog maratona a kordinacija im je uvjek bila jaca strana jos nisu zatvorili ono odavno nepotrebno skretanje polukruzno kod buvljaka u jg ulici itd itd

strasno sta mogu da uradi samo nepostajanje jedne trake u OML.brigada.na nekim delovima su skinuli skroz asfalt,do zemlje,haos rekao bih...zasto u ovom trenutku nije mi jasno...u kombinaciji sa kisom,prosto milina za vozace...ceo taj deo nbgd je usporen
a sto se tice radova na tosinom bunaru...jel ce uspeti do 28. da urade planirano?

Valjda je hteo da se okrene pa se zaglavio i ostavio auto...
IMG_20160323_180104.jpg

Ovde desno je parking tu se parkiraju uglavnom oni koji rade u Airportu. U delu kod benzinske pumpe gde su zatvorili put juče,sada je jedna traka i to leva prohodna bez barijera,pa dosta vozila tuda prolazi. Što se tiče otvora za pešake,ostavili su otvor na travi :bash: ,moglu su to da urade na trotoaru.

Iza onog peska na slici su raskopali ulicu porečno tako da su u toku radovi na instalacijama.Nadam se da će ih poslužiti vreme i sve završiti u roku.

Неколико данашњих слика - 23.март 2016.

Данас нисам разговарао са надлежнима јер су били људи једног од подизвођача и са њима су разговарали о делу радова где је затворен Тошин бунар и нисам желео пуно да сметам.

Сликао сам само други део улице тј. део од Владимира Назора до дела где је већ проширен Тошин бунар. У том делу данас нису радили, машине су мировале, а део радника је био код дела где је раскрсница са Николе Добровића. Камиони су довозили песак и истоварали у том делу.
Pogledajte prilog 7
Pogledajte prilog 6
Pogledajte prilog 5
Pogledajte prilog 4
Pogledajte prilog 3

Нажалост и овде има бахатих који покушавају, и поред уредно постављених препрека и знакова, да прођу старим делом Тошиног бунара. Дођу дотле где су гомиле песка и земље и врате се уз гунђање !!!
Pogledajte prilog 2

Инвалид у мозак са Пежоом 307 ЦЦ (као и онај инвалид кога је бл3ипсилон4 сликао) је покушао да прође баш ту где сад копају канале кроз стари део Тошиног бунара и заглавио се у блату. Ту је Пежо и остављен.
Pogledajte prilog 1

Dosta ljudi iz zemusnkog smera produžava pravo. Da li znaju neki putić - ne znam, ali dok sam čekao na semaforu, bar 4 vozila su zaobišla blokadu.
328ae314925470de784171f18485ae57.jpg

5f243e164085eaabb4c06fed4a8587b1.jpg

Kakvi su planovi za nelegalno naselje prekoputa, tu bese treba da bude NIS-ova pumpa? Prosle nedelje kada sam prolazio orila se muzika iz naselja, nesto mi ne deluju zabrinuti sta im se sprema :D

Hoce li stici do ponedeljka da puste saobracaj?

Саобраћај се пушта 29.марта у 00:00 часова, а можда ће се продужити за један дан, јер због кише нису могли да раде скоро ништа.

Vrh