Šta je novo?

Taksi (Taxi) prevoz

Ovih dana Madrid
...ovako će i kod nas bela boja taksi vozila
Šta li kažu njihovi građani na blokadu Grada

U skorije vreme taksi neće poskupeti
Ali mogli bi da primenimo....ovako
20230113_234113.jpg

Što 1000m pa može i 800m a cena ista

Zašto se taksisti parkiraju nepropisno ispred BAS-a?
Tačnije to rade kod ulaza za autobuse, takodje ljude koji prolaze uznemiravaju sa svojim ponudama...
O ometanju drugih učesnika u saobraćaju ne treba govoriti, zaista jadno!

Meni su rekli da je to lakše neko da slažeš nekog face to face....
Takođe da korisnik app može da se dovede u zabludu a da pri tome nije ni svestan da su ga prevarili
Tako da......
Da li postoje firme za krizni marketing...šta ti ljudi rade
Da li postoje ljudi koji u vodećim svetskim ili manjim kompanijama prate društvene mreže i utiču na korisnike....potrošače

Da sve može da se lažira ali ne mora sve i da se otkrije da je lažirano...
I da to uopšte nije teško...svi se danas bave time od onih vodećih do onih malih komanija
U pravu si!!! I kako posle mi da verujemo da si ti Batica a ne Tesa Tesanovic?

Ушао сам у дискусију са другаро о томе колико је очајна такси услуга у Београду. Дошли смо и до отварања гепека и стављања пртљага. Готово сваки пут када сам се возио таксијем, возач би само сачекао да сам утоварим торбе или шта већ у гепек. Нити би изашао да отвори врата од гепека. Да ли је у склопу њихове услуге да то чине? Да ли је то описано у неком правилнику? Питам из чисте знатижеље пошто свакако немам воље да користим такси у Београду у блиској будућности.

@Joe Peeps
Ako pitas iz radoznalost, ja cu ti reci da ne govoris istinu.
Svaki taksista koji vozi noviji auto sam ce ubaciti i izbaciti kofer iz gepeka zato sto tebe zabole kad ga podizes i ogulices mi branik(ovo se neodnosi na selidbe, njih ne vozim)

Ovih dana Madrid
Podrzavam kolege iz Madrida i da se uvedu njihove cene kod nas, mada nisu ni daleko, 2.5e start 1.15 km naspram 270 din star i 97 km jos malo i bicemo kao Madrid!

@Joe Peeps
Ako pitas iz radoznalost, ja cu ti reci da ne govoris istinu.
Svaki taksista koji vozi noviji auto sam ce ubaciti i izbaciti kofer iz gepeka zato sto tebe zabole kad ga podizes i ogulices mi branik(ovo se neodnosi na selidbe, njih ne vozim)
Хахахахааахахаа добро па сви ви возите нова возила. У 9 од 10 случајева сам сам отварао гепек и стављао прљаг. Моје питање се односило на постојање правилика, а не како ти радиш.

Ovih dana Madrid
Uh, ajde da se mi držimo svoje lige, daleko je real Madrid...

Šta kažu, pa ne kažu ništa nego lepu sednu u neku od 10 linija metroa.
I koliko vidim ovi taksisti nisu baš blokirali baš trg Cibeles.

I čisto da napomenem, ovo na snimku što se vidi je cipiripi protest za Madrid, pre 2 meseca je izašlo 700 hiljada ljudi da se buni na neke odluke gradskih vlasti u segmentu zdravstvene zaštite koje kod nas daj bože da bi stigle do novina na 27. stranici.

Tako da ajde da ipak vidimo šta ima novo u svetu taksi prevoza u Plovdivu, Tirani...

Podrzavam kolege iz Madrida i da se uvedu njihove cene kod nas, mada nisu ni daleko, 2.5e start 1.15 km naspram 270 din star i 97 km jos malo i bicemo kao Madrid!
To su stare cene u Madridu
Ima još doplata ....pa 1h čekanja 24e / 27e dan/noć....kod nas 1200din. uvek
Kod nas 1minut čekanja/gužvi 20din noću/danju kod njih 45din danju i 53din noću
Kod nas 5km noću oko 900din
Kod njih 5km oko 1.400din
uostalom pogledaj

Poslednja izmena:
Pa ako je tebi 1200 i 2700 približno
Ili 800 i 1100 onda ok

Poslednja izmena:
Ma nemoj...
Špic Gazela,Brankov most.,pa most na Adi...itd pa sve to od 15h -19h
Pa od Arene do Tanjuga vozim 60 min stranku

A u špicu najveća potražnja..
Pa cela Subota i Nedelja Start 370din...km 170din

Jel mozes da mi uporedis cene Beograda taksi i Madrid taksi dnevna tarifa?

Minium 70% prihoda na taksiju je dnevna tarifa Beograd vs Madrid. Treba to da uporedimo.
Ako hoces da prodjemo do kraja zajedno racunicu da vidis koliko nasi taksisti vise zaradjuju od kolega u Madridu.

Koju bre računicu...
Pa ajde izračunaj...
Jel u Madridu nema gužvi...špica,jutarnji,popodnevni...

Ti i strucnjak hocu ti da mi das cene. Ucestvuj samnom.
Treba da mi das
Start u Madridu
Start u Beogradu
Km voznje I zona dnevna Beograd
Km voznje I zona dnevna Madrid

Normalno kod tebe postoji samo start,km i ništa drugo..

Beograd
5km 1200din

Madrid
5km 2700din
Pri tome da nije sa autobuske/željezničke
E onda 3400din

Jel mozes da mi kazes koliki godisnji porez nasi taksisti placaju u Beogradu kao pausalci?

Ajde sad to uporedi sa Madridom. Da se ne mucis. Porez je 30% od prometa.
Ako ti je promet 3.000e mesecno ukupno izadjes na 10.000 eura poreza a vi placate 2.000 eura.

Iskreno mnogi me znaju da nisam hejter i da obicno ne hejtujem ali ovo je strasno i glupo prema ostalima u Beogradu.
Mislim da budemo realni meni najmanje smeta ali smatram da je nepravedna raspodela prema ostalim gradjanima.
Ne razumem zasto taksisti ne bi placali klasicne doprinose i porez na prihod godisnji (kada predju odredjenu osnovicu).
To sto je drzava uradila nije u redu. Uzela je od svih nas ostalih da bi taksistima dala subvencije + su Vam omogucili da ne placate porez.

Nadam se da ujutru kad ustanes prvo se pomolis ispred njegovog portreta.

Poslednja izmena:
Vrh