Šta je novo?

Taksi (Taxi) prevoz

Meni nije jasno šta pokušavaš da objasniš BATICI koji je tipični BG taksista koga baš briga za to. Pa mu još ovde nešto i računaš, poreze, doprinose. Mnogo si se primio, nije čudo da su ti prodali stan u BG na vodi :LOL:
Normalno da me baš briga
što Država nekome uzima 30% od prometa + robovlasničke firme još 25% a nemaju nikakve obaveze prema tom radniku (vozaču)
Jel ima neka delatnos kod nas gde mu uzimaju 55% od prometa
Za razliku od tebe ja kao klasični beogradski taksista mislim da ne treba biti rob ni u jednoj delatnosti
Takav odnos je i doveo do toga da sad nema vozača,kuvara,keramičara,elektičara itd
Ali sve će to nadomestiti iz Indije ,Pakistana...

Šta da ti kažem,evo jutros u 8h odvezao " RODBINU " do Niša sačekao oko 2h vratio za BG i častila me "rodbina" 200e
Jbg... šta da radim da dam 30% Državi i 25% nekoj robovlasničkoj firmi...😉

Poslednja izmena:
Daj nadji to ja nisam nikad procitao.

„Zakon je izmenjen i limo servis je dodatno limitiran, tako da ljudi sa putničkim automobilima ne mogu da prevezu putnike, ako nisu taksi", napominje Guberinić.
Ovo je samo deo, ne mogu da nadjem gde je bas pricano za slucaj za aerodrom ili je bila neka fora da ce panduri stajati i proveravati ili tako nesto...

Ovo je samo deo, ne mogu da nadjem gde je bas pricano za slucaj za aerodrom ili je bila neka fora da ce panduri stajati i proveravati ili tako nesto...
Pa je zato tvrdio....
Mi smo POMOĆ NA PUTU
Aj bre te kriminalno robovlasničke firme ...
A račun u blokadi sa višemilonskim iznosom
Opljačkali vozače...itd

A to u vezi "Zakona" o kom pričaš ....pa svi lopovi na Aerodromu koji vuku za rukav,taksi,taksi ...
Baš na sudu kažu da nisu naplaćivati vožnju jer su vozili prijatelje,komšije..a te iste stranke (komšije,prijatelji) treba da potvrde da su im uzeli novac i naplatili prevoz
Ako ti voziš komšiju,rodbinu jel će oni dati izjavu prilikom kontrole da si im naplatio vožnju do Aerodroma 100e

Jel ti oćeš kakiš ili ne...tj da li trebaju da se kažnjavaju ti koji pljačkaju stranke a nemaju krovnu oznaku "TAXI" ili TX tablice ili oni koji imaju TX tablice ali nemaju krovnu oznaku TAXI i pljačkaju stranke

ps
Možda uskoro,naručivanje taxi vožnje pomoću Viber chat bota

Poslednja izmena:
@BATICA u Americi se to zove "solicitation" i kaznjava se po Zakonu.
- Uhvate te prvi put $200-$350
- Uhvate te drugi put u roku od 24 meseca $350-500
- Treci put u 36 meseci gubis trajno vozacku dozvolu.

Na zalost nasa vlast zeli svakome da ucini da se ne buni nesto nego svi da budu zadovoljni i nema tako ostrih kazni.

Screenshot 2023-01-16 at 8.42.21 AM.png

@BATICA u Americi se to zove "solicitation" i kaznjava se po Zakonu.
- Uhvate te prvi put $200-$350
- Uhvate te drugi put u roku od 24 meseca $350-500
- Treci put u 36 meseci gubis trajno vozacku dozvolu.

Na zalost nasa vlast zeli svakome da ucini da se ne buni nesto nego svi da budu zadovoljni i nema tako ostrih kazni.

Pogledajte prilog 152558
Joj bre vradovicu o kakvom oduzimanju dozvole ti pricas, pa ovde taxista moze da robija do 2 godine i dobice taxi dozvolu.

Još jedan info...
Yandex krenuo u ozbiljnu kampanju
Garantovana zarada
Velika potražnja,2400din garantovana cena vožnje,vožnja naplaćena 400din a Yandex plaća još 2000din ili garantovana cena po vožnji 1200,1500din razliku plaća Yandex...

@srdjanprpa

Ti stvarno ne znaš šta ćeš ,zvavidnost je tvoja preokupacija,kakav ti je život takve su ti misli
A zašto neko ko je bio osuđen na 2god ne bih mogao da dobije odobrenje za obavljanje taksi prevoza
Sve zavisi za koje delo.. ...

@srdjanprpa
Mislis,ovde svako moze da laze i pise neistine, a da ne snosi posledice.
Jel imas ti ikakav dokaz da ja lazem ili treba da ti verujemo na rec?

@BATICA uzivaj bre u zivotu, sto se cimas sta ja pisem, nisam tebi pisao vec vradovicu, ne znam sta te to toliko pogadja.
A vec kad si mi se obratio, kad mi kazes za koja dela do 2 godine je mogao da bude osudjivan pa da dobije dozvolu, tad cu ti reci zasto.

Uživam,uživam ne brini. ..nisam zavidan, ne cimam se čime se ti baviš,da li radiš

TVOJE PRAVO čime ćeš da se BAVIŠ i koliko ćeš da ZARAĐUJEŠ

A to što nisi pisao meni,pa pišeš o delatnosti kojom se bavim,ali ti to nisi skapirao od preokupacije zavidnosti tuđom slobodom,zaradom...jer te to toliko muči.
Jasno je meni da bi voleo da daš jednu zvezdicu,čisto onako od zavidnosti...
Pa da se osetiš, važnim

Za koja dela 2god,pitaj ZAKONODAVCA ili pravnika nisam ni jedno ni drugo

Poslednja izmena:
Bavis se delatnoscu a ne znas neke stvari ko moze da dobije dozvolu a ko ne ili se pravis da ne znas ;)

Vidim ti si stručnjak....
Kao pravnik, za taksi prevoz , za autobuski prvoz, za metro, pa građevinarstvo da nisam nešto zaboravio
Zavidnost ne spada u stručnost jbg to je od rođenja

Pazite sa kim se vozite

Jel imas ti ikakav dokaz da ja lazem ili treba da ti verujemo na rec?

@BATICA uzivaj bre u zivotu, sto se cimas sta ja pisem, nisam tebi pisao vec vradovicu, ne znam sta te to toliko pogadja.
A vec kad si mi se obratio, kad mi kazes za koja dela do 2 godine je mogao da bude osudjivan pa da dobije dozvolu, tad cu ti reci zasto.
Ja da li imam dokaz da ti lazes!?
Kazes jednu nototornu laz pritom ces i dokaze postaviti, a posle nema dokaza.
Ti si stvarno sampion😂😂😂

E pratio temu povremeno bez komentara,baš ste se smorili niste imali kome da ispoljite zavidinost ...pa ste se isfrustrirani
Jbg radilo se pa nije bilo vremena za piskaranje
Vi ste kukali kako nema taksija pa smo morali pojačano da radimo.
Sad se radi opušteno,Januar,Februar,
Mart(više se odmara nego radi ) pa usklađivanje cena....i biće dovoljno taksija
Jbg potražnja određuje cenu 😉
A onda kreće sezona ...

I još jedna zanimljivost

Kako niko od Vas ne komentarišite ovog stručnjaka Car:Go inovativne pomoći na put,ne pa on ne spada u taksiste kojim toliko zavidite,zar ne

Poslednja izmena:
@BATICA Mislim da se niko ne buni ovde protiv regularnih taksija ili taksista. Profesija kao profesija, svakoga da pitas da je razuman recice da treba taksi da postoji. Ono sto je problem sami sebi ste navukli gnev na vrat zbog postupaka iz proslosti. (ipak moram priznati sve je bolje)
Najcesce ljudi negoduju zbog sledeceg:
- protest taksista koji blokira ulice
- bahatog ponasanja taksista kada oni resavaju sporove svojim ulicarskim ponasanjem (pozivaju preko taksi stanice druge taksiste da dodju) umesto da taj posao prepuste komunalnoj, saobracajnoj ili regularnoj policiji.
- vacarenje na taksimetrima koje se cesto desava (takozvana turbina)
- Spopadanje po aerodromu ili zeleznickoj stanici
- Stednja na klimi dok se putnik vozi
- Pusenje u kolima dok se putnik vozi
- Nemanje kusura
- Nemanje citaca za kartice ili izgovor da mu ne radi
- Prljavo vozilo
- prepun gepek nekih licnih stvari
- Neotvaranje gepeka ili da ne pomaze stranci
- Peskir
- Razgovor uz pomoc mobilnog uredjaja pred strankom
- Psovanje drugih ucesnika u saobracaju
- Slanje SMS-ova dok vozi
- Krsenje pravila saobracaja (prekoracenje brzine i ne zaustavljanje na znak stop)
- Sviranje drugim ucesnicima u saobracaju
- Krš vozilo
- Udvaranje zenama ili devojkama
itd itd

Poslednja izmena:
Dosta toga je sasvim tačno SLAŹEM SE
Ali i većina ovog što si naveo je zabluda
A i dosta toga može da se pripiše i svim drugim vozačima, taksistima Evrope,sveta u najuređeenim zemljama

- vacarenje na taksimetrima koje se cesto desava (takozvana turbina)
Ima tačno,mali procenat Ali na udarnim mestima

- Spopadanje po aerodromu ili zeleznickoj stanici
Da to je katastrofa

- Stednja na klimi dok se putnik vozi
Tačno,slažem se

- Pusenje u kolima dok se putnik vozi
Istina,dodao bi još i telefoniranje

- Nemanje citaca za kartice ili izgovor da mu ne radi
Jeste,treba kažnjavati

- Prljavo vozilo
- prepun gepek nekih licnih stvari
Jeste,sramota me kakvih ima