Šta je novo?

Taksi (Taxi) prevoz

Pa taksi ne može da bude jeftiniji nego kad vozite svoj automobil.
I mene majstor ne pita dal imam pare ili nemam,vulkanizer takođe....

Jedno pitanje za ove što vole da ocenjuju zvezdicom:
Kako da ocenim auto kuću u kojoj sam uplatio nov automobil,isporuka je trebala biti u Septembru pa u Decembru pa rekoše možda krajem Januara..
I zamislite nemaju POS TERMINAL, morao sam u kešu ili da idem u banku da im prebacim novac...a u banci sam čekao 45min samo da im predam nalog za prenos...da.... kako da ocenim banku...a ona teta na šalteru baš neljubazna doduše odmah mi završila kad sam došao na red
A menjao sam banku baš zbog neljubaznosti i visokih provizija,kod njih bar ima konkurencije pa mogu
Ali i u ovoj bancu sad su isto neljbazni i visoke provizije,moram opet da menjam

Poslednja izmena:
Veoma lako mozes da ih ocenis zvezdicom i ostavis komentar na Google reviews

E dobro,sad ću odmah .......možda mi isporuče auto onda krajem Januara
A i ove tete u banci će valjda biti ljubazne sledeći put (ako ne promenim banku po 4.put) i neću morati da čekam toliko u redu

Eto jedna zvezdica i komentar pre četiri meseca...
i dalje isto...
Screenshot_20230112_224856_Chrome.jpg

I šta sad...

Veoma lako mozes da ih ocenis zvezdicom i ostavis komentar na Google reviews
Pošto vidim da se razumeš,jel možeš da objasniš kako je moguće da nekoj app koja ima 500k+ preuzimanja ......ocena zvezdicama sa 1,8 skoči na 4,7 za sedam dana

Jel su moguće neke mahinacije tu...

Poslednja izmena:
Ovde se polazi od pretpostavke da u Beogradu svi odlično zarađuju i da mogu da priušte taxi, a da samo uboga sirotinja koja je minorna, ne može da ga priušti. Takav je utisak koji se stiče čitajući pisanja.

I da, ne treba smetnuti sa uma da su tokom krize samo plate ostale fiksne, a sve drugo išlo i ide, uglavnom uzlaznom linijom.

Pa da bi otišao kod vulkanizera, ili bilo kog drugog pružaoca sličnih usluga, preduslov je da imaš pare da bi mogao da obaviš posao, jer danas niko neće da radi na crtu.

Jedno pitanje za ove što vole da ocenjuju zvezdicom:
Kako da ocenim auto kuću u kojoj sam uplatio nov automobil,isporuka je trebala biti u Septembru pa u Decembru pa rekoše možda krajem Januara..
I zamislite nemaju POS TERMINAL, morao sam u kešu ili da idem u banku da im prebacim novac...a u banci sam čekao 45min samo da im predam nalog za prenos...da.... kako da ocenim banku...a ona teta na šalteru baš neljubazna doduše odmah mi završila kad sam došao na red
A menjao sam banku baš zbog neljubaznosti i visokih provizija,kod njih bar ima konkurencije pa mogu
Ali i u ovoj bancu sad su isto neljbazni i visoke provizije,moram opet da menjam

Za auto kucu su ti vec rekli, ja bih ti samo dodao ako je ozbiljna auto kuca da ih ocenis i napises komentar da nemaju pos terminal, a za ovo u banci ti je sledeca procedura, odes na sajt banke, tamo nadjes primedbe i pohvlate ili tako neki deo i tu ces naci email, napises im email sa celom situacijom i svoje podatke da te nadju da si njihov klijent, pa ce te zvati i izvinuti se zbog neljubaznosti, a ako je iole normalna banka onda ce ti ponuditi da ih okrenes kad zelis da dodjes da ti ostave termin da ne mroas da cekas, google review za banke ti nista ne znaci.

Pošto vidim da se razumeš,jel možeš da objasniš kako je moguće da nekoj app koja ima 500k+ preuzimanja ......ocena zvezdicama sa 1,8 skoči na 4,7 za sedam dana

Jel su moguće neke mahinacije tu...
Razne stvari su moguce, od toga da je neko pokrenuo bot kampanju da ocenjuju taj app sa jednom zvezdicom pa su ti bot nalozi izbrisani a zajedno sa nalogom obrisane i ocene, do toga da je taj neko ciji je app platio dobru bot kampanju da ocenjuju aplikaciju sa 5 zvezdica.
A postoji i mogucnost da je stara aplikacija obrisana a time i obrisane ocene, pa oda izbace novu aplikaciju sa istim ili slicnim imenom.
Svasta je tu jos moguce...

Znači ocena zvezdicama,google review zamlaćivanje...
Pa čemu onda to....kakva glupost na koju se neki pozivaju...

Znači tako je cargo sa 1,8 otišao na 4,7 za sedam dana....pa sad je i novi vlasnik...

Pa ne znaci tebi ocena, ali moze da znaci drugima, a u svetu gde postoji svest medju klijentima/kupcima, vode firme itekako racuna o google recenzijama.

Ali to je skretanje s teme, za taksi/uber se ocenjivanje pokazalo kao efikasan nacin za unapredjenje kvaliteta usluge i tu dileme nema

Za neke stvari da za neke ne, za restorane/ frizere/ stanove na dan/ stomatologe/ kafice/ poslaticarnice i tako te prodavnice i te kako znaci ocena.
Za banku i ne bas, jer ides u banku koja tebi daje bolju ponudu.

Kad posecujes neke gradove preko grane obicno gledas ocene na google ili se unapred informises na netu i preko preporuka gde otici na klopu, sta videt i tako to...

@leobutters

A šta ocena znači drugima..

.. taksi/uber ocene unapredile kvalitet,baš nema dileme
u kakvoj zabludi živiš

Za neke stvari da za neke ne, za restorane/ frizere/ stanove na dan/ stomatologe/ kafice/ poslaticarnice i tako te prodavnice i te kako znaci ocena.
Za banku i ne bas, jer ides u banku koja tebi daje bolju ponudu.

Kad posecujes neke gradove preko grane obicno gledas ocene na google ili se unapred informises na netu i preko preporuka gde otici na klopu, sta videt i tako to...
Pa zar i tu nisu moguće manipulacije sa malo para...

Evo ja kao FRIZER..
Angažujem neku agenciju.. ili prijatelje da po svakom pozitivnom komentaru zarade 1e

Pa jel moguće ili nije...za frizera

Normalno da ću da se držim vožnje...bolja zarada

Znači tako je cargo sa 1,8 otišao na 4,7 za sedam dana....pa sad je i novi vlasnik...
Nemoj da gledas broj preuzimanja, ti aplikaciju mozes da preuzmes 10 puta i 10 puta da je obrises, taj app ce imati tih tvojih 10 preuzimanja.
Ocena na CarGo je ocena korisnika da li je aplikacija dobra ili losa, a ne da li su oni lopovi ili nisu :)
Na iOS-u oni imaju ocenu 4,5, i ocenilo ih je oko 2000 ljudi.
Takodje Google proverava da li su ocene date odmah ili posle nekog vremena koriscenja app-a tako da i na taj nacin mogu da provale da li je fake ocena ili je stvarna ocena.

Ocena za taxi/uber znaci samo tom taxi udruzenju i uberu kao kompanija, ako si ti kao vozac taxija za udruzenje Naxi mene danas ojadio za 2,3 hiljade dinara, nabio mi nocnu tarifu po danu na primer, i ja te ocenim sa jednicom, sutra nekog drugog klijenta od vukovog spomenika vozis do arene preko pupunovog mosta i on te oceni jednom zvezdicom, to treba da alarmira tvoje taxi udruzenje i da vidi da li si ti ok taxista da budes u tom udruzenju jer to udruzenje garantuje ugodnu i sigurnu voznju a ti mu ovim postupcima kvarid imidz firme.

Pa zar i tu nisu moguće manipulacije sa malo para...

Evo ja kao FRIZER..
Angažujem neku agenciju.. ili prijatelje da po svakom pozitivnom komentaru zarade 1e
Jeste, al si morao da ulozis neki novac da bi dobio dobru ocenu, a ako dajes vec novac u marketing samim time zelis i da ti firma posluje lepo.
Sad izracunaj da li ti se isplati da ulozis neku sumu novca u marketing a da imas prave ocene koji su ti jedna ili dve zvezdice.

Nisam stručnjak,ne razumem se baš ali imam poznanike koji je lider u digitalnom marketingu..i on kaže
Svašta može da se uradi sa ocenama app,
Google reviews,zvezdicama..
a posebno uber gde je suvlasnik google

Poslednja izmena:
Srdjan ti je lepo objasnio za sta sluzi ocenjivanje voznje.

A na internetu zaista svasta moze da se uradi i lazira, zato je i potrebna digitalna pismenost koja je kod nas na jako niskom nivou.

Pa dobro,prosto pitanje..
Da li uber,cargo,frizer,restoran može da lažira ocene app ili Google reviews

Znači ocena zvezdicama,google review zamlaćivanje...
Pa čemu onda to....kakva glupost na koju se neki pozivaju...

Ovako na prvu i bez ikakve analize, rekao bih da je veoma verovatno da je ta ocena 1.8 vestacki i namerno snizena laznim jedinicama i da su sad te botovske ocene obrisane.

Jer sama aplikacija je izuzetno lepo uradjena i funkcionalna, jedinicu moze dati samo onaj ko ima nesto protiv firme a ne aplikacije.

Pa dobro,prosto pitanje..
Da li uber,cargo,frizer,restoran može da lažira ocene app ili Google reviews
Isto kao sto pekar moze da plati ljude da pricaju po kraju kako je njegov burek najbolji u gradu a pravi neko smece. Prenesi taj scenario na net i sam zakljuci kako se prica zavrsava. S tim sto gugl ima nacine i da prepozna lazne ocene i ukloni ih.

Znači google ukloni loše ocene i recenzije na uber uslugu pošto je suvlasnik..jel neće lošu reklamu

Ps
Uvek će da naleti neka bu**** koja će da kupi burek .. jbg grad sa više mliona stanovnika.. a pročitali da je burek dobar,možda im se i dopadne, puno gladni

Poslednja izmena:
Ma Google uopste nije suvlasnik Ubera, opet si procitao nesto sto sustinski ne razumes i sad pravis u svojoj glavi teorije zavere.

I ne mogu da verujem da i dalje ne razlikujes ocenjivanje vozaca u aplikaciji, ocenjivanje aplikacije u prodavnici i ocenjivanje firmi/lokacija na Google recenzijama.

O tome sam pricao kad sam rekao da je digitalna pismenost (a bogami i funkcionalna) na veoma niskom nivou. Ti citas i prepoznajes slova i reci, ali znacenje ne shvatas. I zato se toliko cvrsto i drzis starog sistema jer je prirodno da se plasimo onog sto ne razumemo.

Vrh