Šta je novo?

Taksi (Taxi) prevoz

Nema na čemu pričao sa nekim strankama...

Eto nisu to rekli taksisti već profesori Saobraćajnog fakulteta

@srdjanprpa

Ma jok, pusticu da me taxista lera...
🤣

Bolje i taksista nego sam sebe😉

Poslednja izmena:
Ako je dovoljan broj taksista, kako to da onoliki vozači kargoa voze non stop?

Kako se prestade sa NELEGALNIM PREVOZOM, pa počeše da robuju?

I kako od zahteva protesta da se ugasi kargo, dobismo da može kargo ako nam tutnete subvencije i dignete tarifu?

Za dovoljan broj taksista pitaj profesore sa Saobraćajnog fakulteta koji su radili studiju..
A cargo,voze...jel uošte znaš koliko vozila imaju....koliko vožnji naprave za 24h
Pitaj @srdjanprpa on se vozi ...koje reg. oznake mu dolaze...ako hoće istinu da kaže

Uvek su oni bili nelegalan prevoz,samo se sad došlo do saznanja . .vlasnici, korisnici od njih prave robove ...moraju da rade po 15h pa možda i prime neku platu i da budu srećni da se ne zaduže
I da ne naiđe neka nabeđena... kao ona SaraJo pa mu da jednu zvezdicu

A zahtev za gašenje je isti samo što imaju jaka leđe pa je borba teška,a kakav kriminal rade pa to svima jasno
Takođe mnogo su smanjili potencijal ....jer nema više vozača koji hoće da budu robovi i da nasednu na njihovu priču o plati od 150.000 i da upadnu u dugove od više hiljada evrića

A subvencija i usklađivanje cene taksi prevoza nema nikakve veze sa nelegalnim prevozom...

Poslednja izmena:
Red na Aerodromu će se uspostaviti onog trenutka kada se završi prilaz terminalu za dolaske..Biće u blizini i taksi stanica gde će moći da uđu samo regularni taksisti koji će morati da voze po redu prijave na elektronski sistem putem reg. oznaka i da voze samo na vaučer Bio je sastanak Grad, direktor Aerodroma,taksi predstavnici..Obećano je da će se to urediti do letnje sezone a možda i ranije
Sve im je obrazloženo kako šta,da je sad na Aerodromo taksi prevoz totalno u rasulu i da radi ko kako hoće i šta hoće ..
Evo je App za red na aerodromu..
Na velikom parkingu Tesla ima čitač ,dođeš ukucaš se i čekaš svoje vreme da te pozovu(pratiš red na app ili na monitoru) na taksi stanicu
Pogledajte prilog 152261
Sad na Aerodrumu ima trenutno.. 53 taksi vozila
Pogledajte prilog 152262
Evo oko 19.20h su se prijavili oni koji su pozvani na taksi stanicu....eto koliko
I prošlo leto je radio ovaj sistem ali je cena bila nisplativa pa je malo ljudi čeklo, se čeka ...
Hvala Batice, od tebe može da se barem sazna nešto korisno na ovoj temi za razliku od tvog kolege koji samo prosipa mudrosti.

Odličan je ovaj sistem, ovo već funkcioniše u nekim normalnijim zemljama...čak i na Taxi rampama ima uglavnom neko od radnika aerodroma koji upućuje putnike u prava taksi vozila.

Koliko je bilo čekanje prošlo leto otprilike...od momenta ulaska na taj Taxi parking do momenta preuzimanja putnika?

Jeste sistem je odličan,takođe i kod nas bi trebalo da bude Komunalni milicajac koji bi kontrolisao red na toj budućoj taksi stanici kod izlaza sa Terminala dolasci.
Prošlo leto praktično nije bilo čekanja ili malo..30-60 min
Pogotovu kad ima sletanja a to je u periodu od15,00h do 18,00 i od 22,30 do 02,00h
Za prepodne ne znam...
Ali ono letos je bilo i za stranke,taksiste katastrofa,sramota...
A svu tu frku su najviše koristili prevaranti
Stranke niko nije hteo da vozi na vaučer,mala cena
Morate da shvatite da je mnogo veća potražnja sa Aerodruma nego ka istom,tako da dosta taksista mora da dođe prazan

Nadam se da će se sve rešiti ovog leta,em će srediti taxi stanicu,em je cena sada ok,ako sve ostane ovako...

ps
Kolega je ok....
Samo treba imati želudac za nebuloze o taksi prevozu na ovom forumu...niti kolega a ni ja ne tvrdimo da je sve super....ima dosta problema ali nije baš sve tako kao što pišu pojedinci... veličaju robovlasničku firmu,taksisti sa krševima(ne kažem da nema) ali manjina,pa ....itd....itd

Poslednja izmena:
Važno da nema predrasuda o CarGo robovlasničkoj firmi

Ne znam samo zašto je u zadnje vreme ogromna potražnja taksi vozila
😁

Za dovoljan broj taksista pitaj profesore sa Saobraćajnog fakulteta koji su radili studiju..
A cargo,voze...jel uošte znaš koliko vozila imaju....koliko vožnji naprave za 24h
Pitaj @srdjanprpa on se vozi ...koje reg. oznake mu dolaze...ako hoće istinu da kaže

Uvek su oni bili nelegalan prevoz,samo se sad došlo do saznanja . .vlasnici, korisnici od njih prave robove ...moraju da rade po 15h pa možda i prime neku platu i da budu srećni da se ne zaduže
I da ne naiđe neka nabeđena... kao ona SaraJo pa mu da jednu zvezdicu

A zahtev za gašenje je isti samo što imaju jaka leđe pa je borba teška,a kakav kriminal rade pa to svima jasno
Takođe mnogo su smanjili potencijal ....jer nema više vozača koji hoće da budu robovi i da nasednu na njihovu priču o plati od 150.000 i da upadnu u dugove od više hiljada evrića

A subvencija i usklađivanje cene taksi prevoza nema nikakve veze sa nelegalnim prevozom...

Nema sta da lazem, stize mi BG tablice, bez TX oznake, sto je logicno.
I na sve to sto pricas da su robovi i da rade 15 sati i da su mucenici i sta jos nisi rekao za njih, su kulturniji od 90% taxista.

Znaci nije do toga da li vozi za gazdu i da li je primio platu ili nije, vec do coveka, nece me smarati time kako nema posla, kako ga neko nije platio ili sta vec, vec ce kulturno da me odveze a svoje probleme ce ostaviti za sebe kao sto i ja moje probleme ne pricam njemu i ne davim ga mojim problemima.

Postoji nekoliko punktova na kojima se skupljaju nelegalni taksisti (uz blagoslov policije i grada).
Takvo mesto je u dnu Skadarlije, Terazije itd.
Idite na regularne taksi stanice.
Taksisti mi cetso kazu da se plase tih ljudi koji imaju zastitu policije i SNS-a.

@srdjanprpa
Ahhhh...🤣
Zato rade po 2--4mes i beže glavom bez obzira ...a neki sa ogromnim dugom

Samo ne znam zašto mnoge stranke kažu....nikad više sa njima.....izgleda da me lažu

@Corradi
Ako ko ima zaštitu SNS-a, to su onda taksisti, sve što traže dobiju
🤣

Nije meni problem i to nikakav... ali kad je to realno ...da li dobar ili loš.
Međutim poznato mi je koliko ima nabeđenih,iskompleksiranih likova koji umišljaju da ako ti ostave 500din mogu u taksi vozilu da rada svašta...ako im ne dozvoliše da piju pivo jedu pljeskavicu,nećeš da prevezen psa ....itd e onda si loš...

Imali smo najskoriji obelodanjeni primer u štampi SareJo gde je kao taksista vikao na nju jer nije hteo da vozi psa ....gde je predstavljeno da je taksista bio nekulturan,bezobrazan....a na snimku se videlo sasvim nešto drugo....tako da nisu bas svi takvi komentari relevantni...
I zato ima ona poslovica
Još se nije rodio ko je narodu ugodio...
Osim ako nisi rob...

A to sa ocenama(zvezdicom) obična glupost...lično se uverio dok sam radio preko Yandexa

A pošto vidim da je problem kabal za punjenje tel. ili što svako vozilo nema POS terminal......
A da li na trafici imaju POS terminal ili frizer,u pekari,pijaci..... u hotelu gde je noć 150e zamisli nisu imali kabal ...

Još nešto,letos kad je bilo posla da nisam stao na taxi stanicu...po 6h... pazar preko POS Terminala nije bio ni 5%
A čak stranke pre započete vožnje obaveštavao da bi bilo dobro da mi plate karticom a ne kešom

Poslednja izmena:
Jel se šališ ili si ozbiljan..
Ako si ozbiljan...onda..
Jbg,sad od 12mesci radimo samo 4meseca...😉

Može nam se...😁

E da..pa cargo je opet skuplji🤣
Tako da će morati ponovo usklađivanje cena negde u Martu

Poslednja izmena:
Samo da potvrdim...Maretovu konstataciju
Znači Januar,Februar odmor
a i čekamo novu super b (ima da ima i punjač za mob)od subvencije ,stari auto od 25god prodao pa sam na prinudnom odmoru...😘
pa usklađivanje cena u Martu
E radimo Maj i Jun pa opet odmor do Novembra i Decembra
😁

Ps
Rekao Šapić još min 20% u Martu😉

Poslednja izmena:
Ja bih odma jos 40% , sto da se mucite posle opet. Moze i na 50% da se zaokruzi sto da ne, start 450 din , km 250 din i mirni ste. Ziveo Sapic ziveo SNS.

Ovo za 50% se ne zezam, ozbiljno mislim da treba odma na toliko da se podigne i da radite ko ljudi a ne ko mazge.

E kume pretera smanji malo...20% u Martu pa 25% u Julu dosta za ovu godinu..
Pa će se vozite svi u novim automobilima početkom 2024. i to belim sa punjačem za mob i pos terminalom u svakom vozilu a vozači sa belom košuljom,rukavicama sa sve šapkom

Ma na 50% odma i da se zavrsi prica oko poskupljenja taksija i nezadovoljstva taksista. I bar jos 1000 dozvola da se podeli fali nam taksija u BG. I narednih 10 godina da se ne spominje cena taksija i poskupljenje i to je to. Batice predlozi to ovim tvojim nadredjenim iz sindikata/udruzenja ovo je odlican predlog stvarno.

Ma skromno...nećemo preterati,budimo realni...
400din start
140din km
Do kraja godine...😉
Jbg zakon potražnje,da ne kukate kako nema taksija
...da ne pljujete kako su nam stari automobili...pa peškiri oko vrata

Jbg pa mora nova super b da se održava a posle da se kupi druga, posle tri godine a neće biti subvencije

Poslednja izmena:
Ma na 50% odma i da se zavrsi prica oko poskupljenja taksija i nezadovoljstva taksista. I bar jos 1000 dozvola da se podeli fali nam taksija u BG. I narednih 10 godina da se ne spominje cena taksija i poskupljenje i to je to. Batice predlozi to ovim tvojim nadredjenim iz sindikata/udruzenja ovo je odlican predlog stvarno.
Ja nista ne bi dirao sve je odlicno, a narod ocigledno ima para posla ima dovoljno proporcionalno u kom se periodu nalazimo.

Vrh