Šta je novo?

Taksi (Taxi) prevoz

Ne znam da li je Yandex zvanicko taxi udruzenje, al nije to problem, problem za taxiste je sto Yandex kad spoji korisnika i takstistu uzima procenat od voznje od taxiste, a klasicno udruzenje naplacuju od taxista mesecnu naknadu koja je oko 3000 dinara, a ovako kad se uzima procenat od voznje, Yandex moze da uzme mnogo vise od tih 3000 dinara.

Ne znam da li je Yandex zvanicko taxi udruzenje, al nije to problem, problem za taxiste je sto Yandex kad spoji korisnika i takstistu uzima procenat od voznje od taxiste, a klasicno udruzenje naplacuju od taxista mesecnu naknadu koja je oko 3000 dinara, a ovako kad se uzima procenat od voznje, Yandex moze da uzme mnogo vise od tih 3000 dinara.
Мени је један таксиста који ради и преко Yandexa рекао да се исплати јер тиме добија пуно вожњи. Али стоји да преко Yandexa углавном возе ови у слабијим удружењима што је опет и добра ствар.
Таман то и доводи до неког нивелисања, ова јача би требало да су осавременила своје услуге, код ових слабијих чланови возе преко Yandexa и таман корисници и од једних и од других добијају бољу услугу.

Opet lazes ja vise i ne brojim koliko si puta slagao.
Pink 13.000
Naxis 11.500
Mesecna clanarina.

Зар је Yandex званично taxi удружење?
Ваљда су они само апликација која спаја корисника и таксисту, па ваљда ти паралелно можеш бити у неком удружењу и возити преко yandexa? Једно не искључује друго ако сам ја добро разумео шта је Yandex
Ozbiljna udruzenja ne rade sa yandexom pink i naxis(cine preko 70% taksista koji rade preko radio centra)

Зар је Yandex званично taxi удружење?
Ваљда су они само апликација која спаја корисника и таксисту, па ваљда ти паралелно можеш бити у неком удружењу и возити преко yandexa? Једно не искључује друго ако сам ја добро разумео шта је Yandex
Ozbiljna udruzenja ne rade sa yandexom pink i naxis(cine preko 70% taksista koji rade preko radio centra).

• Sviđa mi se
Reagovanja: MC_
Мени је један таксиста који ради и преко Yandexa рекао да се исплати јер тиме добија пуно вожњи. Али стоји да преко Yandexa углавном возе ови у слабијим удружењима што је опет и добра ствар.
Таман то и доводи до неког нивелисања, ова јача би требало да су осавременила своје услуге, код ових слабијих чланови возе преко Yandexa и таман корисници и од једних и од других добијају бољу услугу.

Upravo zbog toga ce biti zanimljivo, posto je Yandex iole neka konkurencija, zato ona smeta taxistima koji voze za udruzenja PINK, LUX i NAXI, kao sto mozes da vidis iz Maretovog posta koji kaze da je Yandex grobar taksi delatnosti.

Imam osecaj da ce Yandex sad da pokupi sve ove taxiste koji ne mogu da udju u udruzenja kao sto su PINK, LUX i NAXI, naravno kontrola ce biti veca tako da ce ih lagano izbacivati iz Yandex ako krenu sa turbinama, peskirima, cigarama i ...

Upravo zbog toga ce biti zanimljivo, posto je Yandex iole neka konkurencija, zato ona smeta taxistima koji voze za udruzenja PINK, LUX i NAXI, kao sto mozes da vidis iz Maretovog posta koji kaze da je Yandex grobar taksi delatnosti.
Opet lazes i iznosis pausalne informacije, ja da je Yandex zdrava prica odavno bi presao kod njih, da li mozes da skapiras da sam ja preduzetnik i sa svojim kredibilitetom i autom koji vozim mogu da budem u kom zelim udruzenju, slobodan sam igrac(u klasi Luke Modrica u svojoj bransi)

Opet lazes i iznosis pausalne informacije, ja da je Yandex zdrava prica odavno bi presao kod njih, da li mozes da skapiras da sam ja preduzetnik i sa svojim kredibilitetom i autom koji vozim mogu da budem u kom zelim udruzenju, slobodan sam igrac(u klasi Luke Modrica u svojoj bransi)
Aj posto se mi ne razumemo reci nam zasto Yandex nije zdrava prica?
Al lepo da nam napises razloge, a ne da napises Yandex je grobar taksi delatnosti.

Ja ti nudim da ti dokazes ko od nas dvojice laze i to sam da proveris.
Mada i za to to ces slagati, ja od tebe ovde nisam procitao cak ni polu informaciju da je tacna😂😂😂
Evo priznajem pogresio sam, nisam zvao, al sam ustanovio da sam pogresio, aj sad ti lepo jel bilo poskupljenja taxi udruzenja zadnjih 5 godina i koliko?

@srdjanprpa
Hocu ako promenis nick u Kristijan Golubovic ili napises javno da si bar 5 puta slagao samo na ovoj temi.
Sve cu potanko i argumentovano da objasnim!
Od februara je dva puta poskupela clanarina isto kad smo i promenili cene.

haha pa decko tebi treba bar 10 strana za tvoje lazi.

Pitao sam koliko a ne koliko puta je poskupela?

U tom istom postu pise zadnjih 5 godina i koliko, sto znaci da moze da se protumaci i koliko puta je poskupelo udruzenje i koliko je novcano poskupelo, al sobzirom da je prethodni post bio koliko novca se placa udruzenje podrazumeva se i u postu ispod, al dobro, to je tebi desko shvatljivo razumem.

Evo sad da ti lepse opisem, u zadnjih 5 godina, koliko je u dinarima poskupela clanarina za taxi udruzenje?

@srdjanprpa
Opet lazes, pre 3,4 godine su poskupeli za 1.500din(ne znam procentualno koliko je bilo)
U februaru 2022 su na tu cenu poskupeli 25% pa u decembru 2022 jos 25%.

haha, jel znas sta znaci znak pitanja (?) na kraju recenice?
To znac da je neko postavio pitanje, a ne da je neko odgovorio na nesto.

Aj sad opet da probamo.
Koliko je od prilike u dinarima poskupeo taxi clanarina od 2018te godine?
Znaci odgovoris 5000 dinara ili 3000 dinara ili koliko vec, a ne pre 3,4 godine 1500din, a posle 25% pa 25%, 25% nije isto na 100 dinara i na 10000dinara.

Kad ces da shvatis da ja nisam taxista, tako da nemam potrebu da lazem.
Samo uporedjujem cene iz 2018te, ovde https://forum.beobuild.rs/threads/taksi-taxi-prevoz.508/post-586235 je Batice rekao da je taxi udruzenje od 5000 do 8000 din.

Recimo da Yandex uzima 20% od voznje, i ako ti napravi promet od 100k mesecno, uzece ti skoro duplo vise nego udruzenje.
Ako ti ova slabija udruzenja ne naprave promet od 50k mesecno, ne vidim poentu da neko ne predje da vozi za Yandex.

Pored toga sto uzimaju procenat od voznja, sta su jos mane yandex-a, sta je to sto oni nisu zdrava prica?

Vrh