Šta je novo?

Taksi (Taxi) prevoz

Ако се неко питао шта ће бити са регистарским таблицама за таксисте кад пређе број 9999, ево одговора.
Биће петоцифрени бројеви

слика преузета са форума Гаража

I kao rezultat povecanja konkurencije bi ocekivali pad cena i povecanje kvaliteta usluge

Koje li su tu pare u pitanju kada taksista u Beogradu nikad više, preko dana su puna stajališta, a cena im je najskuplja u Srbiji...

Ja sam za to da bude otvoreno trziste, ko god oce uzme dozvoolu, taksira i odredjuje cenu, grad samo propise maksimalnu cenu i to je to. Nek se bune koliko hoce

i ja isto. tako je u nekim gradovima. tamo su jeftinije cene.

Dok ne stigne Uber radi BlaBlaCar, vec sam ga koristio par puta, nadam se da ce ova usluga da se rasiri, pa da nateraju taksiste da smanje malo te njihove cene.

loyola":23c70z18 je napisao(la):
Ja sam za to da bude otvoreno trziste, ko god oce uzme dozvoolu, taksira i odredjuje cenu, grad samo propise maksimalnu cenu i to je to.
Ovako nesto je mnogo jednostavnije napisati nego sprovesti u delo. Razlog je taj sto se dozvole ne mogu uzimati bez predhodno ispunjenih nekih normi.
Jedna od njih je i polaganje ispita iz poznavanje grada.
Drugo da je taksista prijavljeno vozio vise od 5 godina tj sa iskustvm na tim poslovima.

Sto se tice cene prevoza ona je namenski izrazena u minimalnoj vrednosti. Razloga ovakve odluke je puno vise nego da je izrazena kroz maksimalnu cenu voznje.
Ko je ikada imao neke veze sa marketingom razumece o cemu se ovde radi.

Za mnoga druga pitanja odgovor lezi u odgovoru pitanja:
A zasto privatne autobuse slobodno ne puste na ulicu da rade i nek odredjuju cenu karte prema svojim troskovima?

20150403164709.jpg

NAPADNUT ŠVEĐANIN Taksista primio mušteriju iz Švedske, a onda ga pretukao i opljačkao

EOGRAD - Nepoznati taksista opljačkao je rano jutros oko 4 sata na Karaburmi švedskog državljanina Robina N. (33) i ukrao mu mobilni telefon i hiljadu evra.
Šveđanin napadnut i opljačkan na Karaburmi

Kako "Blic" saznaje, Šveđanin indijskog porekla je pre napada bio u hotelu "Kasina" u centru Beograda. Na ulici je zaustavio taksi vozilo i zatražio da ga odveze u Ulici Strahinjića Bana.

Taksista ga, međutim, nije odvezao do obližnje ulice, poznate po kafićima i noćnom životu, već na Karaburmu.

Tu ga je izvukao iz automobila počeo da udara, uzeo mu je novac. Pretučeni Šveđanin ne zna da li mu je taksista uzeo i mobilni telefon ili je on ispao u automobilu kada ga je napadač izvlačio.

Taksista je ostavio pretučenog Šveđanina na ulici i pobegao. Robin N. je zaustavio drugi taksi i odvezao se do hotela "Kasina", odakle je otišao u policiju i prijavio napad.

Policija intenzivno traga za taksistom.
http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/547...ao-i-opljackao

Super sjajno odlicno dokle vise dosad su im naplacivali ogromne iznose a od sada poceli i da biju ljude

Iz sluzbe je potvrdjeno da je izgrednik odmah nakon nemilog incidenta pronadjen. Te da se ne radi o registrovanom taksisti Beograda, već o tkz. divljem auto-prevozniku koji je se lažno predstavljajuci iskoristio priliku što mu je čovek ušao u viozilo i opljačkao ga.

Dalja istraga će utvrditi šta je sve prethodilo tom činu.

debilan tekst.

nekom greškom uber joj je naplatio više, ali je ta igreška ispravljena i nije joj naplaćen iznos

onda su tu nakačili priču da ju je vozač vozio kao manijak.

očigledno propaganda protiv ubera.

To je mnogo manje zlo nego kad te taksista napadne što nećeš da platiš harač za vožnju. To se recimo desilo u cg.

Biti veci Uber od Ubera. Uber je prvi poceo sa idejom, sada se mnogi trude da pomocu raznoraznih aplikacija i razrada iste ideje gricnu malo od kolaca. Ja jesam za Uber, taksi je postao preskup. Moze i Car Sharing, mada u neorganizovanom gradu kao sto je Beograd nece skoro

Vrh