Šta je novo?

Svetska politika

Jel su izgubili Rusi? Jel su braca ukrajinci zajedno sa bracom iz nato pakta usli u moskvu? Jel ovo na snimku Putin brzo sklanja drogu sa stola ?

Salim se malo. Nadam se da ce se sto pre zavrsiti taj rat ali morace Ameri da se umesaju jos jace i da se dogovore sa Rusima inace od ovih iz evrope nema vajde.

Screenshot 2025-05-11 at 20-49-15 (2) Olga Bazova (@OlgaBazova) _ X.png

Vidim papirnu maramicu, a ovu kašiku tek ne vidim na klipu.

Arrows-Bag-Cocaine-Table-Macron.jpg

Arrows-Cocaine-Sniffing-Spoon.jpg

U ćošku navedene X poruke je uputstvo za savijanje papira tako da služi kao kesica za kokain iz koje se ništa neće prosuti.

Arrows-Cocaine-bag.jpg

Osmesi

Arrows-Cocaine-smile.jpg

Poslednja izmena:
Pogledajte prilog 237871

Pogledajte prilog 237872

U ćošku navedene X poruke je uputstvo za savijanje papira tako da služi kao kesica za kokain iz koje se ništa neće prosuti.

Pogledajte prilog 237873

Osmesi

Pogledajte prilog 237874

Macron izgeolda kao Scarface kad malo vise povuce.

Ne znam za Putina, ali ovo je odgovor Medvedeva na ultimatum zapada:

Medvedev-says-shove-peaceplan-up-your-ass.jpg

Bela kuća kaže da je "sklopljen dogovor", a Kinezi "važan konsenzus". Nije baš jasno šta to znači.

Kakve su im bre ovo kasicice, nacrtaj brate krmacu, zvekni i pravo u donbas ili bar u mirijevo na after. Pilicari je*******eni...

Kakve su im bre ovo kasicice, nacrtaj brate krmacu, zvekni i pravo u donbas ili bar u mirijevo na after. Pilicari je*******eni...
Meni deluje možda 10% relano da je uhvaćeno to što se tvrdi. Ako se pogleda duži snimak švabi dira nos na onaj karakterističan način, pa je možda 20%.

Sve tačno, ali zašto vi bacate na diktatora kao odgovor na to što nam je napravljena nepravda? Oni su, pa je opravdano da i mi?

Tada je to još sve bilo relativno novo, internet je bio tek na počecima masovnog korišćenja, prljava propaganda nije bila još provaljena od običnog sveta.

Ipak, i dalje su mnogi i na zapadu ustali protiv bombardovanja, a ustalo bi ih još više da se desilo par godina kasnije.

Do 2003. godine, stvari su bile jasnije i 2 miliona ljudi je marširalo ulicama Londona protiv rata u Iraku.

Mi treba da se svrstamo uz taj svet, a ne da ga na belosvetske diktatore. Mi smo evropska zemlja i kao pojedinci ili kao država u okviru te Evrope u kojoj jesmo, treba nešto da menjamo, koliko možemo i koliko je realno.

Vi isti putinofili bi sada navijali za Ukrajinu da je zapad stao uz nas 90ih. Srbi navijaju za Rusiju, a Hrvati za Ukrajinu, a isti narod i ista bag**. Morate naći način da objektivno sagledate stvari, a ne navijački. Jasno je da svo navijanje proističe iz svega 90ih, gde opet nismo i dalje sposobni da krenemo od sebe.

Ne znam za druge, ali ja mislim i da je u OVOM sukobu Rusija više u pravu od druge strane, i da je za ceo svet jedina nada da on bude multipolarni, što se može desiti samo ako Rusi sada ne izgube.

Što se tiče zapada i Kosova, to je ovde relevantno zato što se Rusija napada isključivo kao neko ko krši međunarodne norme. Kosovo pokazuje da je zapad prvi uspostavio međunarodni pravni presedan u smislu da je vojne agresija i odvajanje dela neke države opravdano pod nekim uslovima. Pa ne možete sada Rusiju optuživati po tom osnovu ako su oni samo sledili principe koje su na Kosovu uspostavili oni koji ih sada napadaju zbog Ukrajine upravo po osnovu da to nije dozvoljeno, iako su oni sami na Kosovu uradili baš to isto. Tako celo opravdanje za optužbu Rusa pada u vodu. Ovde, i za ovaj argument, nije bitno da li je to u principu dobro ili nije, da li je istina ili nije, ili da je to po nas štetno ili korisno. Nego da neka međunarodna pravna norma ili moralni argument mora biti konzistentan i jednak za sve da bi imao snagu. Takođe, ne možete ni reći: "Da zapad je pogrešio u slučaju Kosova, ali sada Rusi ne smeju da greše na isti način." Ne sme jednoj strani da se dopusti da i dalje ima koristi od zločina, a da se drugoj istovremeno zabranjuje da se ponaša isto. Neka zapad prvo poništi svoje dobitke zbog nelegalnog ponašanja u slučaju Kosova, pa tek onda ponovo dobija moralno pravo da to isto traži od drugih, ovde od Rusa u Ukrajini. Neka apstraktna pravna norma koja važi samo onda kad nekome odgovara pravi više štete od koristi, jer bukvalno stvara nejednakost iako joj je čitav smisao postojanja da se baš to izbegne.

Ona slika iz voza pokazuje bar tri neobična ponašanja ISTOVREMENO. Zašto čak dva čoveka istovremeno pokušavaju da sakriju nešto na stolu? Ovo nije bila zvanična državna foto sesija nego veoma dugo putovanje vozom. Niko im ne bi zamerio ako se na stolu nalaze razne stvari: kafa, šećer, salvete, čaše, hrana, piće, slamka za piće. Prethodno nisu ni bili u kupeu nego su tek ušli u njega. Kako mogu biti odgovorni ako sto nije besprekorno prazan i čist? A to je jedini DRUGI očigledni motiv da oboje pokušaju sakriti šta je na stolu. Takođe, zašto bi Makron prljavu maramicu stavio u džep? Nije valjda da nigde okolo ne postoji kanta za đubre? A ako je nema, zašto nije mogla ostati na stolu? I treće, glupavi osmesi kod baš sve trojice nisu očekivano ponašanje političara pred fotografima. Oni su profesionalci i bili su slikani jedno milion puta do sada. Za očekivati je da već imaju skoro nesvesnu reakciju da pred fotografima automatski zauzmu neku važnu pozu sa mudrim izrazom na licu. Otkud onda da se baš sva trojica ovako smeškaju usred ratne zone, na putu za Kijev? Naravno da su moguća i druga tumačenja, ali ovo je ipak bar neobično.

Ovaj snimak je već debunked na internetu. Pretražite malo. AI i propaganda, zna se koga i čiji megafoni dalje šite to.

Ne kažem da se u tim krugovima ne kondumiraju narkotici, ali ovako javno?

Онда морам да признам да, сада када сам погледао лепо цео снимак, они делују веома сумњиво... На више начина.

Ja sam više puta pogledao i deluje mi da je ova interpretacija o drogiranju više mašta nego stvarnost.

Beli smotuljak deluje kao iskorišćena papirna maramica, i nije čudno da je sakrio, ja prvi stavljam papirne maramice u džep, a ne on kao političar za koga bi bilo malo neukusno da ga slikaju sa iskorišćenim maramicama na stolu.

Čuvena kašika se uopšte ne vidi dobro na snimku da bi se izvukao zaključak da li je stvarno taj predmet ili ne.

Ne kažem da je nemoguće, samo mi je malo verovatno na osnovu ovoga.

Vrh