Ne znam za druge, ali ja mislim i da je u OVOM sukobu Rusija više u pravu od druge strane, i da je za ceo svet jedina nada da on bude multipolarni, što se može desiti samo ako Rusi sada ne izgube.
Što se tiče zapada i Kosova, to je ovde relevantno zato što se Rusija napada isključivo kao neko ko krši međunarodne norme. Kosovo pokazuje da je zapad prvi uspostavio međunarodni pravni presedan u smislu da je vojne agresija i odvajanje dela neke države opravdano pod nekim uslovima. Pa ne možete sada Rusiju optuživati po tom osnovu ako su oni samo sledili principe koje su na Kosovu uspostavili oni koji ih sada napadaju zbog Ukrajine upravo po osnovu da to nije dozvoljeno, iako su oni sami na Kosovu uradili baš to isto. Tako celo opravdanje za optužbu Rusa pada u vodu. Ovde, i za ovaj argument, nije bitno da li je to u principu dobro ili nije, da li je istina ili nije, ili da je to po nas štetno ili korisno. Nego da neka međunarodna pravna norma ili moralni argument mora biti konzistentan i jednak za sve da bi imao snagu. Takođe, ne možete ni reći: "Da zapad je pogrešio u slučaju Kosova, ali sada Rusi ne smeju da greše na isti način." Ne sme jednoj strani da se dopusti da i dalje ima koristi od zločina, a da se drugoj istovremeno zabranjuje da se ponaša isto. Neka zapad prvo poništi svoje dobitke zbog nelegalnog ponašanja u slučaju Kosova, pa tek onda ponovo dobija moralno pravo da to isto traži od drugih, ovde od Rusa u Ukrajini. Neka apstraktna pravna norma koja važi samo onda kad nekome odgovara pravi više štete od koristi, jer bukvalno stvara nejednakost iako joj je čitav smisao postojanja da se baš to izbegne.