Šta je novo?

Svetska politika

Профа са Колумбије кога пратим због других ставри, не памтим да сам скоро чуо бољи говор. Невероватно како су макроекономија и геополитика уско повезане, чак и кад не желиш да те друго занима. Све је покрио!

hvala za ovo, Ovo je neverovatno.
Savetovao ih je izmedju ostalog da postanu suvereni.
Kljuc svih problema.

Mislim da je @Zuma pisao o ovome, o nekritickoj primeni teorije igara.

Притом, није само реторика. ЕУ је управо та која обећава и 700 млрд, само да се рат и милионско страдање на истоку настави.
Ali EU daje te pare jer ne želi da Rusija bude apsolutni povednik rata u Ukrajini zbog svoje bezbednosti, ne zato što želi da podgreva rat na svojim granicama. Tu postoji razlika.
Svi koji realno sagledavaju situaciju znaju da Evropi ne preti opasnost od Rusije.
Evropa se primakla Rusiji, a ne Rusija Evropi.
NATO se primakao Rusiji, a Evropa se tu ništa nije pitala, pa se sada našla u nebranom groždju (možda sam promašio izraz).
Pitaj Poljake i baltičke zemlje da li dele tvoje mišljenje da im ne preti opasnost od Rusije. U baltičkim državama je posebno kritično jer tamo ima i dosta Rusa. Imperija uvek teži da proširi svoju zonu uticaja, posebno tamo gde je nekada vladala. Rusi bi sutra krenuli na malopre pomenute zemlje da su sigurni u vojni uspeh. Strah Evrope nije bez osnova.

То који су Немци већи нацисти у Немачкој ме савршено заболе. Оно што јесте чињеница у контексту односа према Србима тренутно Олаф Шолц и Зелени имају континуитет нацистичке политике на Балкану а посебно према Србима а тај мучени АФД макар из својих неких идеолошких и антисламистичких интереса подржава целовитост Србије.

И ја имам однос према томе искључиво из угла наших интереса. Свако друго резоновање је ирационално, емотивно понашање на пољу које једноставно није за то.

Такође, свако ко верује да скоро сви ти људи из апсолутно свих тих западноевропских партија нису у своја четир' зида расисти/нацисти, ксенофоби, елитисти...Заиста не зна ништа о њима и њиховој култури. 20ак година лажне воук приче за јавност је ништа наспрам 500 година расизма и колонијализма. Да није тако нашао би се макар један кварт у тој Европи који заиста функционише мултиетнички а већ деценијама су стриктно подељени по квартовима, градовима, општинама, социјалном и економском статусу.

Притом, у тих 20 година у којима су причали те лажне приче о толеранцији и мултикултурализму напаковали су ратова у исламским земљама где изгину око 6 милиона људи. Као рационална особа нема ми друге него да верујем ономе што раде а не ономе што причају у јавности.

едит: Иронично је да се ови који су пукли представљају као немачки радикали кад су управо ови победници остали на власти искључиво ратном реториком и константним застрашивањем сопственог народа.

Притом, није само реторика. ЕУ је управо та која обећава и 700 млрд, само да се рат и милионско страдање на истоку настави.
A AFD ne bi gledao svoje interese, vec nase? Daj, brate, pametniji si od toga. Nista nam se ne poklapa, nemamo mi zajednicke interese, takvi imaju iskljucivo svoje i jos brutalniji metod sprovodjenja istih.

Mislis da njima ne bi odgovarao litijum i svako drugo pljackasko izvlacenje pare iz Srbije, samo bi uz pomoc naci pajtasa Trampa i Putina to mogli da rade bez zadrske.

Stave neku Milicu Zavetnicu za premijera, taman je mesto otvoreno i streljaj svakog ko se pobuni za bilo sta, sta ih briga, jaci su od sudbine.

Skloni su unistavanju svih institucija koje bi ih u tome sprecile, to su im vec preci uradili, a i imaju i slicne primere u Srbiji, Rusiji i slicnim zemljama, kao i u SAD koja stremi tome.

Pitaj Poljake i baltičke zemlje da li dele tvoje mišljenje da im ne preti opasnost od Rusije. U baltičkim državama je posebno kritično jer tamo ima i dosta Rusa. Imperija uvek teži da proširi svoju zonu uticaja, posebno tamo gde je nekada vladala. Rusi bi sutra krenuli na malopre pomenute zemlje da su sigurni u vojni uspeh. Strah Evrope nije bez osnova.
Sve ja to znam, ali Evropa je o tome trebala da razmislja dok su odnosi sa Rusijom jos bili dobri.
Do 2008., ili do 2014.

Poslusaj Saks-a u onom videu.

Владимир Зеленски: Нећу признати 500 милијарди долара дуга САД. Не потписујем нешто што ће плаћати десет генерација Украјинаца

suverenista....

rat se nastavlja

A AFD ne bi gledao svoje interese, vec nase? Daj, brate, pametniji si od toga. Nista nam se ne poklapa, nemamo mi zajednicke interese, takvi imaju iskljucivo svoje i jos brutalniji metod sprovodjenja istih.
а тај мучени АФД макар из својих неких идеолошких и антисламистичких интереса подржава целовитост Србије.

Претпоставићу да ниси причитао пажљиво мој пост на који си реплицирао.

Нећу да размишљам хипотетички већ искључиво на основу онога што раде и какве ставове заступају у свом и у европском парламенту када је у питању Србија. Оно што тренутна а вероватно и будућа власт у Немачкој планира у западној Србији јесте у равни са екоцидом који ће за последицу имати фактички геноцид.

Poslednja izmena:
Možda nema u ekonomskim načelima i zvaničnim programima, ali u psihološkim (pa i negde i legalnim) pritiscima da se podlegde autocenzuri (idealno na nivou unutrašnjeg monologa), prisili na kolektivizaciju, brisanju nacionalnih identiteta, trpanju "osvrtanja na političke stavove" kada se priča o liku i delu ljudi koji sa politikom veze nemaju... ista je to komi ekipa.
(rekao sam da mislim da ekstremnije delove tih levica)
To je све опет нека нова, аутентична прича са мало везе са изворним комунизмом. Ауторитативни либерализам, ма колико то звучало као оксиморон. Суштина комунизма је у економским односима, све остало је пратећи декор који није неопходан за сам комунизам.
Антикомунистичка манија је имала сличан моменат цензуре и притиска као и комунустичка диктатура пролетеријата.

Слажем се. 12 година су људи слушали причу о хипотетичком уласку Србије у ЕУ, хипотетичким, непостојећим европским вредностима и економском просперитету под њима до којег ћемо доћи неком магијом преписивања ЕУ закона. А потом смо наредних 12 година слушали исту ту причу али у нешто мањем обиму, у нешто примитивнијем паковању и уз више окачених српских застава.

А у име тог елдорада смо и те како стварне ствари, људе, територије и институције дали, предали и издали.

taj rad, dali smo vlast tomi koji ne zna koji koji je smer zavrsio na faksu
hahaha

srecom oni su manje dali nego zuti lopovi

sloba najmanje dao
jer krv ne moze u rezervoar

Слоба им је дао територија површине скоро као цела Србија и на којој је живело скоро 2 милиона Срба. Жути (али и Коштун) су дали ЦГ и лендлоковали Србију. Вучић Север Косова али и јужне енклаве. Рудне ресурсе су дали и једни и други заједно с тим што ће се еколошке и економске последице осетити под овим последњим.

А у институционалном, економском и социјалном смислу заиста би било тешко измерти ко је шта и у којој мери уништио, разорио или предао. Сваки крупнији друштвени, политички или економски процес у Србији од 91е до данас је био на концу - катастрофалан.

Evo ja bih da se izvinim ovom prilikom građanima Srbije što sam 2012 iz čistog besa doprineo da ovi dođu na vlast. Koliko god ne mogu da razumem takav moj postupak tada, još manje mogu da razumem postupak ljudi koji sada održavaju ovo na vlasti.

Znam da nije tema al kad već neko pomenu nisam mogao da se suzdržim.

Evo ja bih da se izvinim ovom prilikom građanima Srbije što sam 2012 iz čistog besa doprineo da ovi dođu na vlast. Koliko god ne mogu da razumem takav moj postupak tada, još manje mogu da razumem postupak ljudi koji sada održavaju ovo na vlasti.

Znam da nije tema al kad već neko pomenu nisam mogao da se suzdržim.

Нема шта да се извињаваш, то што су они били Г и 90% црни, нема никакве везе са тим што су ови 100% црни!

Да сутра опет буде неки Тадија са истом политиком, опет бих гласао против њега, с тим што мора законски постојати одговорност за предизборна обећања и после политике која се води! Зато Тадија сад слободно шета, а ови ће пре или касније завршити како ће завршити, сад да ли по сили закона или сили руље.

Мислим, ја нисам гласао ни за једне, ни за друге ни на парламентарним, ни у првом кругу председничких, али у другом јесам против Тадића и опет бих сутра исто да је иста ситуација, не знајући шта доноси сутра!

Већи проблем су ови са однарођеним баба-теткама и дедама што не могу да изађу са њима на крај...

Nije problem što je DS trebalo da izgubi vlast, nego što su ljudi izglasali duplo veće ološe da ih zamene. Pa onda su se tim ološima pridružili žuti ološi i napravili ološ megazord.

Mi kao narod ne umemo da kaznimo lošu vlast i imamo jako kratko pamćenje.

Eto vidiš kako odluke vođene besom nikada ne dovode do boljitka.
Što bi se isplatilo da sada, iz besa, rušimo državu i tražimo da neizabrana vast dođe umesto ove?

Ova vlast je izabrana manipulacijom izbornog procesa. Mi nemamo slobodne izbore. Moji prijatelji u javnom sektoru dobijaju uputstva da moraju da skupljaju glasače za SNS da bi zadržali posao. Ljudi malo malo izađu u javnost govoreći o pritiscima koje SNS vrši na njih, posebno u malim mestima. Medije drže 95% pod kontrolom. Masovno plaćaju glasove itd.

Kad se vlast održava nelegitimnim metodama, jedino rešenje je revolucija.

Nije problem što je DS trebalo da izgubi vlast, nego što su ljudi izglasali duplo veće ološe da ih zamene
Pa biste sad da opet duplo veći ološ, putem ulične revolucije, zasedne na vlast mimo izbora.
I to isti onaj ološ, sa njegovim metastazama odnosno novim pojavnim oblicima (ovi kobajagi novi, a u stvari samo spinof istog tog žutok i žućkastog ološa), kojeg ste makli sa vlasti 2012.
Jbt, ovo je zona sumraka.

Pa biste sad da opet duplo veći ološ, putem ulične revolucije, zasedne na vlast mimo izbora.
I to isti onaj ološ, sa njegovim metastazama odnosno novim pojavnim oblicima (ovi kobajagi novi, a u stvari samo spinof istog tog žutok i žućkastog ološa), kojeg ste makli sa vlasti 2012.
Jbt, ovo je zona sumraka.

Najveći kancer srpske politike je SNS hobotnica koja je uvukla organizovani kriminal u svaku poru javnog sektora i obesmislila sve institucije ove države.

Skinuti njih sa vlasti i lustrirati ih bi bila hemoterapija, a onda ciklusi slobodnih izbora nakon toga zarad ozdravljenja.

Trenutno smo u terminalnoj fazi da bi sad bilo koja alternativa bila bolja od mafijaške grupacije Vučić & Co.

toma bez diplome je uvek bio bolja opcija realno
tj ima diplomu ali ne zna odakle

jer takvo ponasanje uliva poverenje
a i cek, oni su pricali nesto 90-tih, ali su onda citali self help knjige pa su sazreli, porasili, osamostalili se

perkane ovo nije ulicna revolucija
ovo je pomorandza revolucija

perkane ovo nije ulicna revolucija
ovo je pomorandza revolucija
Ovo je propalo!
1740397889326.png

Nema ovde kritične mase za bilo šta, osim za blamiranje.
Ovaj cirkus je direktan argument koji vlastima daje mogućnost da opoziciju karakteriše kao nasilnu - što oni realno i jesu.
Tupadžije rade tačno one stvari koje ne bi trebali da rade. Sve u korist sopstvene štete. Što se mene tiče, hvala im na tome!

Meanwhile...

Poslednja izmena:
Vrh