Šta je novo?

Svetska politika

Мораће да смање апетите. Тужно је што нпр. деца Дорћолаца морају да се селе у Војводе Влаховића и Овчу због преверзног стања на тржишту некретнина.

Deca Dorćolaca imaju valjda šta da naslede, a uostalom niko od nas nema bogom dano pravo da živi na određenoj opštini Beograda.

Znači goveda, kao što sam i rekao.
Nisu goveda, kulturni su.
Njihov socijalni ideal je spahija iz 19. veka koji ide na balove, govoei francuski, ali usput siba bicem, muzike (kmetove).
Nas ideal je turski aga koji ne ide na balove, ne govori francuski, prost je kao i mi, i siba nas bicem i j. nam zene.

ne znam, predajem se.
Da li je to zaista moguce?

Englezi. Kad autostopirao u Portugalu par puta su mi vozači pokazali sredni prst i nisu mi stali. Stao mi je jedan crnac koji živi tu. Kad sam mu rekao za to, kaže - sigurno su mislili da si Englez. Nigde nisam video da neko više nekog mrzi nego Portugalci u južnom Portugalu Engleze. Naravno, posle su me mnogi Portugalci ubeđivali da ne postoji veća st*** od Engleza. :LOL:

Da se razumemo, ja ne mislim da je neki narod veća st*** od nekog drugog. Stvar je pojedinaca. Ali što se iskustva tiče, Australijanci su bez premca što se "govedarstva" tiče. Neprevaziđeno, naročito ako ih sretneš u istočnoj Evropi...:LOL:

Мораће да смање апетите. Тужно је што нпр. деца Дорћолаца морају да се селе у Војводе Влаховића и Овчу због преверзног стања на тржишту некретнина.
Nije Ovca bas jeftina, Opovo je pravi izbor a i lepse mesto.

U pravu su. Englezi kad izađu sa onog njihovog ostrva proradi im stočni mentalitet pa se ponašaju u skladu sa njim.
Rusi jesu goveda ali Englezi su st*** 1/1

Poenta je i u tome što ima dosta klinaca koji kad napune 18 godina kupe kartu za 2 funte Ryanairom do Portugala ili Poljske i onda se 5 dana razvaljuju, pošto kod kuće ne smeju, ne da im mama.

Poljaci ih izmlate, tamo sad retko zalaze. Ali Ibica, Grčka i Portugal su im omiljene destinacije.

Moje vidjenje: Nemam nista protiv, naravno nikad ne bi nikoga izbacio/proterao/zabranio bilo sta ALI da, arogantni su i nadmeni. Desetinama puta sam ustajao majkama/ocevima sa decom u prevozu NIKADA niti spasiba niti hvala, sestra drzi komision/butik, u 95% slucajeva kada ruskinja udje nije ni dobar dan ni hello nego pitanje SKIDKA? (popust). Pricao sam sa njih dosta sto oko snalazenja po gradu/ulicama/gsp/do cavrljanja sa zajednickim prijateljima i SVAKI (BUKVALNO SVAKI) od njih je konverzaciju pocinjao na ruskom! Ponasaju se kao da su superiorna bica koja nas pocastvuju svojim prisustvom.

Deca Dorćolaca imaju valjda šta da naslede, a uostalom niko od nas nema bogom dano pravo da živi na određenoj opštini Beograda.
А ако неко има више деце? Наравно, али што да мењају? То је скроз нови живот, губи се друштво из краја, губи се дух дела града. Људи у Београду су због тога мање социјални.
Nije Ovca bas jeftina, Opovo je pravi izbor a i lepse mesto.
Да али то је већ исељење из Београда.

Washington has spoken out against calling the country an aggressor in the upcoming G7 statement on the third anniversary of the start of Russia's special military operation. The Financial Times claims to have learned this.
USA against condemning Russia as an aggressor in new G7.

Sad mozemo da merimo vreme do trenutka kada predstavnici evropskih elita krenu da trce u Moskvu na poklonjenje.

Englezi. Kad autostopirao u Portugalu par puta su mi vozači pokazali sredni prst i nisu mi stali. Stao mi je jedan crnac koji živi tu. Kad sam mu rekao za to, kaže - sigurno su mislili da si Englez. Nigde nisam video da neko više nekog mrzi nego Portugalci u južnom Portugalu Engleze. Naravno, posle su me mnogi Portugalci ubeđivali da ne postoji veća st*** od Engleza. :LOL:

Da se razumemo, ja ne mislim da je neki narod veća st*** od nekog drugog. Stvar je pojedinaca. Ali što se iskustva tiče, Australijanci su bez premca što se "govedarstva" tiče. Neprevaziđeno, naročito ako ih sretneš u istočnoj Evropi...:LOL:
Ja bih na osnovu iskustva rekao da nema neke preterane razlike između zemalja koje si naveo a deo su, ili su bili deo Britanskog Commonwealth-a.

Zajednička osobina im je da mnogo piju i da ne znaju baš da se kontrolišu. Od svih njih su mi najsimpatičniji Irci, mada i oni znaju da preteruju.

Here are VP Vance's remarks:

This is moralistic garbage, which is unfortunately the rhetorical currency of the globalists because they have nothing else to say.

For three years, President Trump and I have made two simple arguments: first, the war wouldn't have started if President Trump was in office; second, that neither Europe, nor the Biden administration, nor the Ukrainians had any pathway to victory. This was true three years ago, it was true two years ago, it was true last year, and it is true today.
And for three years, the concerns of people who were obviously right were ignored. What is Niall's actual plan for Ukraine? Another aid package? Is he aware of the reality on the ground, of the numerical advantage of the Russians, of the depleted stock of the Europeans or their even more depleted industrial base?
Instead, he quotes from a book about George HW Bush from a different historical period and a different conflict. That's another currency of these people: reliance on irrelevant history.
President Trump is dealing with reality, which means dealing with facts. And here are some facts:
Number one, while our Western European allies' security has benefitted greatly from the generosity of the United States, they pursue domestic policies (on migration and censorship) that offend the sensibilities of most Americans and defense policies that assume continued over-reliance.
Number two, Russians have a massive numerical advantage in manpower and weapons in Ukraine, and that advantage will persist regardless of further Western aid packages. Again, the aid is *currently* flowing.
Number three, the United States retains substantial leverage over both parties to the conflict.
Number four, ending the conflict requires talking to the people involved in starting it and maintaining it.
Number five, the conflict has placed--and continues to place--stress on tools of American statecraft, from military stockpiles to sanctions (and so much else). We believe the continued conflict is bad for Russia, bad for Ukraine, and bad for Europe. But most importantly, it is bad for the United States.
Given the above facts, we must pursue peace, and we must pursue it now. President Trump ran on this, he won on this, and he is right about this. It is lazy, ahistorical nonsense to attack as "appeasement" every acknowledgment that America's interest must account for the realities of the conflict.
That interest--not moralisms or historical illiteracy--will guide President Trump's policy in the weeks to come.
And thank God for that.

Sta mislite da ce Putin da ponudi Trampu u zamenu za Ukrajinu, osim Grenlanda? :cool: Trazio je resurse a Rusi ih definitivno imaju "za bacanje" u odnosu na ukrajinske.

Пекинг и Техеран су били узнемирени речима Трамповог специјалног изасланика Кита Келога на дискусији у Минхену да се САД надају да ће „натерати Путина“ да предузме акције које су за њега „неугодне“, укључујући разбијање савеза Русије са Ираном, Северном Корејом и Кином.
Поред тога, највиши амерички дипломата Марко Рубио је међу четири кључне тачке о којима се разговарало у Ријаду навео могућност будуће „геополитичке и економске сарадње“ између Москве и Вашингтона.

Алармантна реакција Кине и Ирана

Први сигнал стигао је од кинеског министра спољних послова Ванг Јиа, који је истакао потребу укључивања европских земаља у преговарачки процес о Украјини. Став Руске Федерације по овом питању је супротан. Индикативна је и реакција Кијева: одлучио је да Кина може да му пружи безбедносне гаранције након склапања мира.
У Ирану је посланик Ахмад Аваи, у интервјуу за Кхабар Онлине, директно изјавио да „Руси желе да жртвују иранске интересе за своје сопствене“. Новинска агенција Исламске Републике Иран (ИРНА) је директно поставила ово питање председничком прес секретару Дмитрију Пескову 20. фебруара. Песков је одговорио да „ток сарадње Москве и Техерана нема ништа заједничко са током руско-америчких односа“.
„Сједињене Америчке Државе би, наравно, желеле да Иран, а у већој мери и Кину, одвоје од Руске Федерације, да пониште наше партнерске односе – основу новог алтернативног центра моћи“, прокоментарисао је он за Правду. Ру ситуација доктор политичких наука, професор Московског државног универзитета. М. В. Ломоносов Андреј Манојло.
Читайте больше на https://www.pravda.ru/world/2181049-china-iran-interests-russia/

Auuuu

Screenshot 2025-02-20 at 9.56.16 PM.png

Moje misljenje je da je Trampova akcija propagandne prirode i osveta evropskim vazalima koji jso bastine wokizam.
SAD nisu prerestale da salju Ukrajini satelitske informacije itd.
Americka imeprija je i dalje zedna ukrajinske krvi.
Nekoliko potvrda po tome. Vredi pogledati. Ovo je jedan od najznacajinijih analiticara Brian Berletic.

Vrh