Šta je novo?

Svetska politika

Jadna Ukrajina, ovo do sada nije nista sta ih tek ceka. Ali sami su birali predsednika, pa su i sami krivi bar malo.

Oni su birali njega kao blazu opciju, Majdan je uzrok svega kada je legitimna vlast nasilno zbacena.
Ne ulazim u to, ali me fascinira autizam njihove elite koja je spremna da izgubi i teritorije i stanovnistvo i najgore ljudske zivote, pa i Milosevic je posle tri meseca video da nema smisla da se ratuje dalje, a ovi i posle tri godine guraju glavom kroz zid, strasno...

Ne ulazim u to, ali me fascinira autizam njihove elite koja je spremna da izgubi i teritorije i stanovnistvo i najgore ljudske zivote, pa i Milosevic je posle tri meseca video da nema smisla da se ratuje dalje, a ovi i posle tri godine guraju glavom kroz zid, strasno...
Drugacije su okolnosti.... da je Milosevic imao toliku podrsku sa neke strane odbranio bi ne samo Kosovo nego i Krajinu mozda. Ali bi bilo mnogo zrtava,

Drugacije su okolnosti.... da je Milosevic imao toliku podrsku sa neke strane odbranio bi ne samo Kosovo nego i Krajinu mozda. Ali bi bilo mnogo zrtava,
Uspeo bi...u Beogradu bi postojao deo tvrdjave i mozda sest citavih zgrada posle tog rata. Ideja da se ratuje protiv Amerike i Rusije je sama po sebi dovoljna za nekoliko f dijagnoza, sto je Milosevic i imao po prici ljudi koji su ga poznavali.

Па и не баш, нису криви, они су хероји, као и наши момци на Кошарама или пилоти који су слепи послати у небо од стране ових наших јајара и политичких елита.

....али да, суштина је иста, разваљени ће бити као народ. подједнаку одговорност има политичка елита, али и Борис Џонсон екипа, с тим што ће се други елагантно извући, неко од политичке елите ће да одговара, а народ ће онако сакат остати у дужничком ропству док се америчке корпорације и руски олигарси буду договарали шта је чије.

ЕУ кловнови ће добити шта заслужују и није ми их жао, жао ми је нас!

ne treba nikoga da zalimo sem nas.

Ukrajima je vodila krajnje nerealnu i nesuverenu politiku. Zasluzili su sve zbog svoje gluposti.

Sada im SAD jos trazi da plate vojnu pomoc.

Nadajmo se miru i zatim odlasku Rusa iz Srbije.

Pitaju me često, šta se dešava u zemlji poznatoj kao 'red-pedantnost-disciplina'? Jal' pao standard?
Ljudima navučenim na potrošački trip, sa spljoštenim pogledom na svet, lako je odgovoriti: sve je ok, neće Nemačka da propadne! Oni suptilniji, sa razvijenim osećajem za društvene odnose, ne postavljaju glupa pitanja. Oni znaju da svako društvo ima svoje mračne strane, a što se Nemačke tiče, ovo je jedna od njih.

Sada im SAD jos trazi da plate vojnu pomoc.

Nadajmo se miru i zatim odlasku Rusa iz Srbije.
Ne znam u kom papalelnom univerzumu je neko pomislio da su stotine milijardi u naoruzanju besplatne? Treba biti mnogo naivan glup ili pokvaren da tako nesto pomislis.
I ja se nadam miru ali se plasim neke eskalacije pred kraj, a ako citamo izmedju redova, tramp je dobronamerno “zapretio” ili upozorio unistavanjem ukrajinskih gradova. A kako se u politici nista ne prica slucajno ,mislim da ako ukrajinci budu mnogo zatezali da ce rusi dobiti dozvolu za pokaznu vezbu jedno vece nad delom kijeva ( nesto slicno kao izrael u gazi).
Na kraju krajeva i mi smo vece pred kumanovo dobili po nosu, cisto malo da se ubrza prica.

Zelenski mu nije dao minerale i odmah ga je Tramp nagazio. Znaju svi da UKR bez Amerike može da se slika. Tramp je biznismen, zna kako doći do nečega što želiš zaobilaznim putem. Od Rusa želi pristup Arktiku i ruskoj nafti, od Zelenog želi rudna bogatsva. Nije Tramp bu****, iako se to mnogim CNN ljubiteljima čini.

Independent: Trump accuses Ukraine of ‘starting war’ with Russia – and blames Zelensky not Putin​

Ono sto raduje je da vise ne moze da se govori o "kolektivnom zapadu".
Ova situacija je bila samo pitanje vremena, kapitalu treba brz profit, mozda ce u buducem ratu sa Kinom biti vise srece.

US Vice President JD Vance warns Zelensky he will regret 'bashing' Trump and condemns the Ukrainian president's 'appalling' response to peace talks, the Daily Mail reports.
'The idea that Zelensky is going to change the president's mind by smearing him in the media - anyone who knows the president will tell you that's a disgusting way to deal with this administration,' Vance said.

Zanimljivo je kako potpredsednik brani svog sefa isto kao i Brnabicka svog.

Zbogm zapadna civilizacijo, zbogom politicka kulturo.

Ma gde su kulturni. Bahata goveda.
Ima ih kulturnih ne sporim ali su većinom ko i ove naše glave "znaš ti ko sam ja"

ima ih raznih, kao i svi ljudi.
kod mene su bash dosta fini i ljubazni, uce srpski i zele da pricaju na srpskom
za dva prijatelja, koji su izdali rusima, demolirali su im stan (isto mlada porodica), kao zaradice na njima a ode sve u renoviranje plus preko

tako da, sto se tice ponasanja raznih
sto se tice cena, pa vidi sta rade u nisu nasi

Vrh