Šta je novo?

Svetska politika

Sve u svemu, Rusija i pored snažnog političkog, kulturnog i ekonomskog uticaja u Ukrajini nije imala "mirne" metode da Ukrajinu održi u svojoj zoni uticaja, zato je odlučila da je vojno osvoji. Kao posesivan bivši, "bićeš moja ili ničija"

Kako bih ti rekao, @roger34. Većina ovde na forumu piše - nalazimo se gde se nalazimo, okruženi smo sa NATO i moramo se ponašati u skladu sa situacijom koju ne možemo promeniti i prilagoditi se tome. I to dobro primećuju. Ali nisu primetili da je Ukrajina u sličnoj situaciji samo na drugu stranu i da je na nagovor zapada faktički postupila suprotno svojim interesima i rezultat je taj koji vidimo, na žalost. Neko se na zapadu preračunao na tuđ račun. Mi smo se bar preračunali na svoj račun...

Vidim ja to. Čak ne mislim da se neko na zapadu preračunao, mislim da je onaj ko je računao sve savršeno izračunao.
Al je (namerno) za*ebo i Ukrajinu i neke malo zapadno od Ukrajine.

Samo ne vidim da to Rusiju čini ispravnom stranom u tom sukobu.

Vidim ja to. Čak ne mislim da se neko na zapadu preračunao, mislim da je onaj ko je računao sve savršeno izračunao.
Al je (namerno) za*ebo i Ukrajinu i neke malo zapadno od Ukrajine.

Samo ne vidim da to Rusiju čini ispravnom stranom u tom sukobu.

Ne postoji "ispravan" u geopolitici. Postoji "ispravan za svoje interese". Ne postoji dobro i zlo, osim u holivudskim filmovima.

Ja ne mislim da je savršeno izračunao. Osim ako taj neko ko je računao je neko koji želi loše Evropi.

Osim ako taj neko ko je računao je neko koji želi loše Evropi.
Ja baš to mislim.
"Neko" kome smeta da u kolekitivnom zapadu postoje dva centra odlučivanja.
"Neko" ko naizgled ima lude zaokrete u politici, a kad pogledaš sa distance sve ima savršenog smisla i prati jedan kontinuitet, i retko kad vidimo ozbiljan "undo" za poteze koje interno izazivaju mnogo kontraverzi i opiranja.

Vrh