Šta je novo?

Svetska politika

Moderni Nemci su gradjani sveta, Evropljani kako to oni kazu. Nekima je to tuzno jer kao da nestaje stari evropski narod sa istorijom i tradicijom i obicajima i hiljade godina istorije. Svi ce isto da se oblace i misle na isti nacin i rade stvari na isti nacin, od Estonije do Lisabona, ali nestace posebnost sto je lepota sama po sebi.
Kako ono bese, lady in the streets, whore in the sheets. Tolerantni evropejci po parlamentima i u javnosti, a iza zatvorenih vrata, iza racunara i glasackog listica, druga prica. Ultra nacionalizam u porastu, desnicari sve vise glasova i popularnosti. Zalbe kako se "izgubio lokalni duh". Klatno je poslo u drugom smeru, a Tramp je to ozvanicio i lupio pecat.

EU je preslaba. Svaka iole jača vojska bi ih pregazila kao plitak potok. Tu su junačke zemlje poput NED, DEN i ostalih koje osvojite za 1 dan. Pored svega toga, oni šire mržnju i kao da provociraju Rusiju. Ne znam u kom univerzumu žive, ali Rusi sigurno ne planiraju invaziju na Evropu.

Jedino rešenje je da Krim i da delovi Donbasa koje Rusi drže ostanu u Rusiji, a da ostatak bude u Ukrajini sa specijanim statusom. UKR ne u NATO u narednih 100 godina, može u EU, UKR neće tužiti Rusiju za rat, Rusija neće tužiti UKR, SAD ukidaju sankcije Rusiji. U slučaju da neko prekrši sporazum, slede sankcije i posledice. SAD je garant sporazuma, kao za UKR, tako i za RUS. To mi deluje kao rešenje da se strane nađu na pola puta. Ako Ukrajina zvanično ne prizna te teritorije Rusiji, deluje mi da Rusi neće ništa potpisivati. U tom slučaju, sledi nam totalni rat. Mora doći do promena Ustava i jasnog razgraničenja. Sve ostalo je samo privremeno zaustavljanje rata. UKR neće pristati da sve izgubi, Rusija neće pristati da UKR uđe u NATO. Skeptik sam, mislim da smo bliži totalnom ratu, nego miru.

Skeptik sam, mislim da smo bliži totalnom ratu, nego miru.
Tako i ja mislim.
Osim par drzava Evropa zeli totalni rat.

Prica se da ce jedna grupa Trampom nezadovoljnih zemalja izvrsiti uskoro provokaciju (ili false flag) na Balktiku.

On February 8, Rostelecom reported damage to its underwater telecommunications cable Baltika. It connects the Leningrad Region with Kaliningrad and partly passes through the economic zones of Finland and Sweden. The previous accident on the Baltika occurred on October 7, 2023.

Poslednja izmena:
Evropljani s kojima ja pricam preziru celu situaciju i krive Ameriku za rat. Ne mogu da docekaju mir i kivni su na svoje vlade zbog pada svog zivotnog standarda usled rasta cene energije. Pre bih rekao da repovi starih, vremenom pregazenih vlada glavnih evropskih drzava, pod uticajem CIA, guraju pricu o ostanku u ratu, nego prava Evropa.

Tako i ja mislim.
Osim par drzava Evropa zeli totalni rat.

Prica se da ce jedna grupa Trampom nezadovoljnih zemalja izvrsiti uskoro provokaciju (ili false flag) na Balktiku.

On February 8, Rostelecom reported damage to its underwater telecommunications cable Baltika. It connects the Leningrad Region with Kaliningrad and partly passes through the economic zones of Finland and Sweden. The previous accident on the Baltika occurred on October 7, 2023.
Holanđani mrze Ruse kao da su im oca ubili. Mislim da bolje mišljenje imaju o ISIS-u nego o Rusima. Ništa bolji nisu ni Skandinavci. Evropljani sa zapada nemaju pojma šta je rat. Navikli su na udobnost doma, na lep život. Oni bi želeli rat, ali da ne idu oni već Hrvati, Bugari, Rumuni... Ljudi u Rusiji su navikli na težak žviot, spremni su da polože žrtvu za državu. EU bukvalno nema nikakve šanse protiv Rusije. SAD to znaju, zato pokušavaju da izvuku svoju zadnjicu iz toga i da poraz pripišu Evropi. Želja za Sibirom i raspadnutom Rusijom je i dalje san mnogih sa zapada.

Holanđani mrze Ruse kao da su im oca ubili. Mislim da bolje mišljenje imaju o ISIS-u nego o Rusima. Ništa bolji nisu ni Skandinavci. Evropljani sa zapada nemaju pojma šta je rat. Navikli su na udobnost doma, na lep život. Oni bi želeli rat, ali da ne idu oni već Hrvati, Bugari, Rumuni... Ljudi u Rusiji su navikli na težak žviot, spremni su da polože žrtvu za državu. EU bukvalno nema nikakve šanse protiv Rusije. SAD to znaju, zato pokušavaju da izvuku svoju zadnjicu iz toga i da poraz pripišu Evropi. Želja za Sibirom i raspadnutom Rusijom je i dalje san mnogih sa zapada.
Potpisujerm. Sve si u pravu.
Ziveo sam u NL i mrznja Holandjana prema Rusima mi je bila neshvatjiva.
Pogotovo obrazovani ljudi patoloski mrze Ruse.
Holandjani za sebe veruju da su zemlja slobode i progresa. Nesto najnaprednije i najpametnije na svetu.

Taj sam o pljacki "glupi Rusa"je tako jak. Cela Evropa jos masta o tome.

Medjutim, potpredsednik Vens je najavio povlacenje americkih vojnika iz Nemacke.

Nisam pratio temu tako da ovo što kačim je možda i bilo.

Došao sam samo da prenesem i napišem:

Govoreći na konferenciji za novinare u četvrtak, Šolc je rekao da "Bundestag što pre treba da usvoji rezoluciju kojom se rat u Ukrajini i njegove teške posledice po bezbednost Nemačke i Evrope klasifikuju kao vanredna situacija". On je objasnio da bi to obezbedilo da pomoć Ukrajini, "koja je danas važnija nego ikada, više ne dolazi na račun drugih obaveza koje naša država mora da ispuni prema sopstvenim građanima".

Kakva je ovo boodala jbt...
oh-god-praying.gif

Holandjani za sebe veruju da su zemlja slobode i progresa. Nesto najnaprednije i najpametnije na svetu.

Medjutim, potpredsednik Vens je najavio povlacenje americkih vojnika iz Nemacke.
Znam, tamo sam često bio. Sada za vreme rata u Ukrajini, sporadično se na prozorima mogu videti okačene ukrajinske zastave. Pored njih, mogu se videti i palestinske, ali su to verovatno Arapi.

Najveći interes da se okonča rat ima SAD. Žele bližu saradnju sa Rusijom kako bi im kasnije pomogli na Bliskom istoku. Sukob u Izraelu se može rešiti samo totalnim ratom, u koji će biti uključena Amerika. Rusija ne treba da pomaže Iranu koji će biti najveća meta SAD-a. Iran, Sirija, Liban, Jemen, to su ključne zemlje koje moraju biti uništene da bi Izrael uspostavio vlast nad Zapadnom obalom. U Siriji ogroman interes ima i Turska. Eto još jedne zemlje kojoj treba ispuniti želje. Tuska će kad-tad republiku Severni Kipar proglasiti za svoju teritoriju. U tome im treba pomoć SAD-a. Turska će morati zauzvrat da odigra ulogu Kidkuna Kvislinga i izda Arape. Mislim da era ratova kreće.

Zelenski je pre godinu dana pricao da ako mu ne daju naoruzanje da vrlo lako moze da okrene drugi najjacu armiju sveta (misleci na ukrajinu) i da krene na zapad, posto na istok ne moze. Sto je najgore u toj ucenjivackoj politici nije mnogo bio daleko od istine. I ovakva ukrajinska vojska pogotovo ona pre godinu ipo dana bi lagano stigla da popije kafu pod ajfelovom tornjem.
To dovoljno govori o truloj evropi i njenom slepom verovanju americi i britaniji, a tek ce demografski i ostali racuni da stignu na naplatu.

Ovi konacno postaju svesni kako su ih svi izradili i kako su pre tri godine mogli uz male korekcije teritorije i bez 700-800.000 izgubljenih dusa da dodju na ono sto ce sada i teritorijalno i ekonomski da plate mnogo vise

Mrze ih od kad je strelkov srušio njihov avion.

Zelenski je pre godinu dana pricao da ako mu ne daju naoruzanje da vrlo lako moze da okrene drugi najjacu armiju sveta (misleci na ukrajinu) i da krene na zapad, posto na istok ne moze. Sto je najgore u toj ucenjivackoj politici nije mnogo bio daleko od istine. I ovakva ukrajinska vojska pogotovo ona pre godinu ipo dana bi lagano stigla da popije kafu pod ajfelovom tornjem.
Sad sam guglao i nisam našao ništa o tome.

ko ozbiljnije prati politiku i rat u ukrajini se ne informise putem gugla, kurira blica, jutarnjeg i slicnih sranja gde je svaki drugi naslov sok za ruse, sok za ukrajince, ovi unistili ovo ovi unistili ovo. Ovaj rat je postao specifican kako po upotrebi dronova tako i drustvenim mrezama i desavanjama koja mogu jedino koliko toliko da se prate preko “objektivnih”tg kanala sto ruskih sto ukrajinskih. Izmedju ostalog je i kanal nekadasnjeg savetnika volodomira zelenskog, alekseja arestovica koji je preneo izjavu sa sastanka o okretanju vojske ka zapadu u trenutcima kada je americka pomoc kasnila 3 meseca. Naravno da je to bio glupi blef i da nije sazvao konferenciju za stampu da bi ga saopstio vec je islo diplomatskim putevima, ali sada vidimo da bi ta vojska hipoteticki mogla dosta toga da uradi. Amerika je i dalje tata a evropa moze da ucestvuje u lovackim igrama

Mrze ih od kad je strelkov srušio njihov avion.
Ništa pre toga? Šta je sa ostalima?

Možda nije baš do aviona nego ima do onog što je danas Mask objavio, kako je npr Rojters plaćan da radi "Large Scale Social Deception". Teško da je Rojters jedini.
Uostalom to je javna tajna ili ti "teorija zavere" da CIA to radi od kraja drugog svetskog rata.
Čista indoktrinacija.

I ovde se na forumu nonstop širi priča o "malignom ruskom uticaju" a niko da komentar o obimu i načinu na koji to zapad čini.

Наратив мржње према Русима је у целој ЕУ нормализован још пре стварања ЕУ, одмах након Другог светског рата. Америка је Немачкој опростила њену крваву прошлост и десетине милиона побијених цивила, само да би могла да је стави на чело поробљене Европе у борби против стварног противника Америке - Русије. Оног тренутка када је нацизам постао оправдан, и када су главни идеолози и извршиоци највећих нацистичких злочина аболирани од злочина из разлога "страха од истока", свет се вратио у стање пре Другог светског рата.

Мрзети друге само зато што нису као ти је потпуно нормално за послератну Европу. ЕУ живи Орвелову 84ту само им то нико није јавио. Кроз канале информисања и озбиљну пропагандну машинерију која је наслеђена од Гебелса, они су у стању да хипнотишу целе нације - ЕУ им је омогућила да се то спроведе на територији целе те вештачке, одвратне творевине. Већина "грађана" ЕУ је данас доведена у стање немаца 41 - да су у стању да извршавају злочине због наратива да су бољи од других. Због тога је општи рат у Европи неизбежан. Уместо да се сарађивало са Русијом, и на тај начин створила контратежа хегемонији САД, они су прихватили нацистичку идеологију, само да би могли да ставе шапу на што већу територију и тржиште.

Mržnja prema Rusima je uglavnom opravdana od strane naroda centralne i istočne Evrope jer su ovi narodi istorijski ili ratovali sa Rusijom ili bili pod čizmom ruske imperije u ovom ili onom obliku (zadnji put SSSR).

Uostalom simptomatično je kako nijedan narod koji je imao iskustva s Rusima u Evropi zapravo ne voli Ruse. Srbija je jedan veliki izuzetak, i to po mom mišljenju jer smo dovoljno udaljeni od njih da nikad ne osetimo tu bratsku ljubav, a i mrzimo NATO iz poznatih razloga, pa nam to bratimljenje s njima ide naruku.

Zapadni Evropljani mrze Ruse zato što ih se boje. Zato su i toliko spremno prihvatili američku hehemoniju. Imaju patološki strah od medveda.

Danas sam slusao potpredsednika Vansa u Minhenu.
Sa visine je govorio evropskim politicarima. To nije samo obican imperijalni prezir, tu je delom i ieeoloska mrznja konzercativca prema liberalima i liberalcicima.

Opomenuo je Nemacke partije da moraju da saradjuju sa AfD om. Opomenuo je na ponistavanje izbora u Rumuniji. Rekao im je da Rusija i Kina ne ugrozavaju EU nego su sami sebi neprijatelji.

Ne verujem da ce Tramp uspeti. Previse gleda na sve sa visine. Previse nevaspitanja i bahatosti.

Najstrasnija je sudbina Evrope. Pre 30 godina Evropa je bila ostrvo nade. Evropa je danas nista. Raduje me pad Evrope. Predugo je trajala ta odvratna laz i previse je zivota kostala.

Mi bi prvi trebali da naucimo da preziremo EU. Ako nista onda zbog litijuma.

Poslednja izmena:
Evo Vansa, prilicno nervozno izlaganje.

smireno izlaganje kineskog ministra.

Zasto se Vanse tako ponasa, ko je on. Sta kazu Amerikanci:

Vance is poor white trash. Moma was a drug addict. Raised by a grandma who said “fuck” every other word and always had a firearm handy. Best poor white trash since Andy Jackson. Boy can’t help it that he was smart enough to make his way out of the hollers. White trash don’t forget.

Do you know many white trash that have University degrees and are married to an Asian?
Vance is Palantir's boy.
He didn't exist until Thiel elevated him. He's the poster boy for the technocratic elite.

Kazu da se ekipa koja u stvari vlada sastoji od suvlasnika firme

Palantir Technologies​

koja je vlasnik paypal-a.

Ekipa milionera koja upravlja i ciji je Tramp front end su:

Peter Thiel
Stephen Cohen
Joe Lonsdale
Alex Karp
i
naravno Elon Musk

Poslednja izmena:
Bes evropskih elita je fascinantan.
Evroatlantisticka hrvatska politicarka Vesna Pusic se skoro gusi kad prica o tome.
Vance ih je sve po.s..rao.
Putine je mozda neprijatelj sa kojim ovi ljudi zele da se obracunaju, Rusiaj je zemlja koju dubinski mrze i preziru.
ALi Vance i Tramp oduzeli su im smisao.

Naravno, pad Evrope poceo je odavno. Ona jos uvek ima ekonomsku snagu, politicki, idejno, Evropa vise ne znaci nista.
Evropa vise nikog ne inspirise.

Poslednja izmena:
Nemojte padati u zamke ekstremnih ideologija, bez obzira za koga su ili protiv koga su. Ako zagadimo Srbiju tim đubretom to će nam se teško osvetiti. Vladari i strane sile mogu da prave štetu ali ipak vremenom prolaze, međutim ako se kod nas samih zapati taj korov, korozivno trovanje uma i emocija paranojom, to ćemo skupo platiti. To se više ne može odstraniti bez ogromne i surove istorijske cene po nas same, a ne po te "druge".

Vrlo lep govor Vansa i Kineskog ministra na Minhenskoj konferenciji.

Vans se ograničio na samu suštinu i ostavio po strani sve ostalo. Tema njegovog govora je skoro isključivo bila protiv cenzure u Evropi i protiv pokušaja potiskivanja demokratije, recimo poništavanje izbora u Rumuniji ili kažnjavanje verbalnih prestupa, tj slobode izražavanja. Pošto je tema konferencije ipak bila bezbednost, to je elegantno i brzo zaobišao tvrdnjom da "bezbednosti nema bez demokratije" i da njeno potiskivanje ozbiljnije ugrožava bezbednost Evrope od spoljnih pretnji. Ali naravno, sem činjenice da je u pravu, to je pričao zato što Tramp želi da ima otvoren kanal soft uticaja u Evropi i da spreči medijsko potiskivanje Evropskih desnih stranaka poput Nemačkog Afd-a, kao i propagandni uticaj Američkih Informacionih mreža. O Rusiji i Ukrajini ni reči.

Kinski ministar je rekao tačno ono što sam i pretpostavljao da će biti njihov pristup. Kina se pozicionira kao branilac međunarodne pravde, jednakosti u pravima svih zemalja bez obzira da li su velike ili male, pobornik multipolarnog sveta zato što je on "i najbolji i jedino moguć", odbrane suvereniteta država, poštovanja međunarodnih zakona od strane SVIH, protiv "zero sum game" ideologije, dakle za saradnju ne na štetu partnera nego na dobrobit OBE strane, kao veliki zaštitnik sistema Ujedinjenih Nacija, i kao odgovorna država koja vrhunski ispunjava sve svoje međunarodne obaveze u oblasti energetske tranzicije, klimatskih promena i svh ostalih zajedničkih zadataka koji stoje pred čovečanstvom kao celinom. Zajedno sa njihovom ekonomskom snagom, ovako moralno superiorna i privlačna politika će bukvalno da im uništi suparnike na međunarodnoj sceni. Veoma inteligentan pristup.

Vrh