EU je preslaba. Svaka iole jača vojska bi ih pregazila kao plitak potok. Tu su junačke zemlje poput NED, DEN i ostalih koje osvojite za 1 dan. Pored svega toga, oni šire mržnju i kao da provociraju Rusiju. Ne znam u kom univerzumu žive, ali Rusi sigurno ne planiraju invaziju na Evropu.
Jedino rešenje je da Krim i da delovi Donbasa koje Rusi drže ostanu u Rusiji, a da ostatak bude u Ukrajini sa specijanim statusom. UKR ne u NATO u narednih 100 godina, može u EU, UKR neće tužiti Rusiju za rat, Rusija neće tužiti UKR, SAD ukidaju sankcije Rusiji. U slučaju da neko prekrši sporazum, slede sankcije i posledice. SAD je garant sporazuma, kao za UKR, tako i za RUS. To mi deluje kao rešenje da se strane nađu na pola puta. Ako Ukrajina zvanično ne prizna te teritorije Rusiji, deluje mi da Rusi neće ništa potpisivati. U tom slučaju, sledi nam totalni rat. Mora doći do promena Ustava i jasnog razgraničenja. Sve ostalo je samo privremeno zaustavljanje rata. UKR neće pristati da sve izgubi, Rusija neće pristati da UKR uđe u NATO. Skeptik sam, mislim da smo bliži totalnom ratu, nego miru.