razbibriga
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 11.03.2024.
- Pohvaljen
- 4.047
Neće preživimo ovaj vek
Ovo što si naveo je običan whishful thinking veoma čest na Zapadu.Ukrajinski strah od sledećeg scenarija:
Ukrajinski strah od sledećeg scenarija:
The Russian military has failed. Russia has no military path towards success. They are forced to move towards other avenues to achieve success. And this will be through propaganda and political manipulation. Putin's primary path to success, and this is likely the only possible way to success, is this:Freeze the war, by any means necessary, making any sacrifices necessary.
Svakako.Nemci to uveliko rade. Salju avione u jednom pravcu bez opcije da se kaze ne. Postojeci zahtevi su obustavljeni, a novi se ne primaju, jos od pada Sirije. Lokalci, ukljucujuci i nase, su odusevljeni tim razvojem dogadjaja. Ispravno ili ne, narod zapadne Evrope ne moze ocima da vidi migrante i potrudice se da im vidi ledja.
U vojnom smislu ovo je ogromna glupost. Rusija je vodila rad shodno svojim ciljevima. Zapadni novinari misle da je totalni rat po americkoj doktrini u Iraku ili jos gore, izraelskoj u Gazi, jedini nacin da se vodi rat. Cinjenica je da je posle par meseci Rusija zauzela 80% zeljenih pozicija i ugasila bdp Ukrajine. Greska Rusije je pogresna procena o spremnosti zapadnih sila da podrze Ukrajinu o svom trosku i da se bore do poslednjeg Ukrajinca, pa su im i logisticki i vojno potpuno obesmislili taktiku. Tako da ta probitna ideja zastrasivanja i mekseg pristupa(Krim-Gruzija) nije prosla i usli su u gigantski problem. Sto ne menja cinjenicu da u totalnom ratu, ili ovom istom ali bez pomoci saveznika, sve ovo ne traje vise od par meseci.Ukrajinski strah od sledećeg scenarija:
Nemaju više ni ljudi da pohvataju po ulicama i pošalju na front.Ukrajina ima uništenu infrastrukturu, privreda jedva da funkcioniše, nema energije, nema oružija i municije sem onoga koga je redovno dobijala od Amerike, nema čak ni para za plate i osnovno funkcionisanje države
Tako bi Rusija postupila da je potouno suveren i racionaln igrac.Ko god da je pisao sve ono u citiranom delu originalne poruke živi u izmišljenom svetu fantazija i propagande. Ukrajina ima uništenu infrastrukturu, privreda jedva da funkcioniše, nema energije, nema oružija i municije sem onoga koga je redovno dobijala od Amerike, radna snaga već dve godine ili na frontu, ili ranjena i mrtva, ili pobegla u inostranstvo, demografska katastrofa, nema čak ni para za plate i osnovno funkcionisanje države. Nove regrute hvataju na ulicama pa njihove žene moraju umesto njih na pijacu. Kako misliš da će uopšte funkcionisati kad prestane redovan dotok novca i oružija i potroše ono što su do sada dobili? Zašto misliš da se Bajden do poslednjeg dana na vlasti trudio da im isporuči sve što može? A rat i odnos snaga u njemu još nismo ni spomenuli. Sem ako se Tramp naglo ne predomisli, Rusija može prosto da čeka i da ostavi da sve i dalje ide onako kako je trenutno, ne mora da pristaje na ništa što ne želi.
To ce raditi Nemci.Kada im odu migranti, pitam se ko će da se zavlači po kanalizaciji, gradi tunele i mostove, menja katetere njihovim starcima.
Ja ne znam nijednu osobu koja ih prizeljkuje, a znam bar 20 koji ocima ne mogu da ih vide. U stvarnosti, ta makro ideja o jeftinoj radnoj snazi, bar u ocima prosecnog stanovnika, se na licnom nivou zavrsava sa ljudima koji zive od socijalne pomoci, ne uce jezik, traze prava bez obaveza i ne odricu se ni 1% svog zivotnog stila. Novu kulturu odbijaju, a svoje se ne odricu.Zapadnoj Evropi, posebno Nemačkoj, itekako trebaju migranti jer oni nemaju dovoljno lokalne radne snage.
Cela ta priča o migrantima je propaganda s desna. Države su namerno dovodile migrante decenijama da rade slabo plaćene ili neprivlačne poslove u razvijenim zapadnim ekonomijama.
Kada im odu migranti, pitam se ko će da se zavlači po kanalizaciji, gradi tunele i mostove, menja katetere njihovim starcima.
Precenjuješ moć i uticaj ruskih tajkuna.ruski tajkuni koji imaju uticaja na vlast zele mir po svaku cenu i to sto pre.
Dobro, ne samo tajkuna. MIslim i na Ruse koji rade za zapadne firme, kao sto su ovi kod nas.Precenjuješ moć i uticaj ruskih tajkuna.
Rep. Buddy Carter (R-Ga.) introduced a new bill this week aiming to rename Greenland to “Red, White, and Blueland,” as President Trump seeks to acquire the island territory.
The legislation, called the “Red, White, and Blueland Act of 2025,” directs Interior Secretary Doug Burgum to oversee the implementation of the name change and to ensure official documentation and maps refer to Greenland by its updated name.
The legislation also authorizes Trump to enter into negotiations with Denmark “to purchase or otherwise acquire Greenland.”
“America is back and will soon be bigger than ever with the addition of Red, White, and Blueland,” Carter said in a statement Tuesday, after introducing the legislation.
https://thehill.com/homenews/house/5138543-buddy-carter-donald-trump-greenland-name-change/
Ja ne znam nijednu osobu koja ih prizeljkuje, a znam bar 20 koji ocima ne mogu da ih vide. U stvarnosti, ta makro ideja o jeftinoj radnoj snazi, bar u ocima prosecnog stanovnika, se na licnom nivou zavrsava sa ljudima koji zive od socijalne pomoci, ne uce jezik, traze prava bez obaveza i ne odricu se ni 1% svog zivotnog stila. Novu kulturu odbijaju, a svoje se ne odricu.
Oni koji su u visim slojevima drustva trpe diskriminaciju zbog ovih u nizim, ali oni imaju u papire i visoke pozicije i njih ne moze niko da spakuje u avion i posalje bilo gde.
To ce raditi Nemci.
Mora doci do osiromasnja, tako da ce pristati to da rade.
Nece biti para za skijanje i letovanje i skupa kola. Bice to lagan povratak u 1950.
I to je sjajan razvoj dogadjaja, ako se razmatra ekologija.
U Uk 37% muslimanskih zena su zaposlene i svega 59% muskaraca, zamisli primis milion migranata i pola se zaposli a ostali zive od socijalne pomoci ili na neki gori nacin. Nije to uopste crno bela prica da su migranti lako i jednostavno resenje za manjak radne snage. A o komplikovanim posledicama po drustvo i da ne pricamo, zbog njihove specificne kulture.Zapadnoj Evropi, posebno Nemačkoj, itekako trebaju migranti jer oni nemaju dovoljno lokalne radne snage.
Cela ta priča o migrantima je propaganda s desna. Države su namerno dovodile migrante decenijama da rade slabo plaćene ili neprivlačne poslove u razvijenim zapadnim ekonomijama.
Kada im odu migranti, pitam se ko će da se zavlači po kanalizaciji, gradi tunele i mostove, menja katetere njihovim starcima.
Kasno je. Drugu i treću generaciju koja je tu rođena ne možeš da isteraš. A oni su najgori u neprihavatanju kulture svoje zemlje. Primer Ozil.Ja ne znam nijednu osobu koja ih prizeljkuje, a znam bar 20 koji ocima ne mogu da ih vide. U stvarnosti, ta makro ideja o jeftinoj radnoj snazi, bar u ocima prosecnog stanovnika, se na licnom nivou zavrsava sa ljudima koji zive od socijalne pomoci, ne uce jezik, traze prava bez obaveza i ne odricu se ni 1% svog zivotnog stila. Novu kulturu odbijaju, a svoje se ne odricu.
Oni koji su u visim slojevima drustva trpe diskriminaciju zbog ovih u nizim, ali oni imaju u papire i visoke pozicije i njih ne moze niko da spakuje u avion i posalje bilo gde.
Nadam se da ce se stvari toliko zaostriti u smislu partikularizacije i cepanja globalnih tokova, da ce koncept "gradanin sveta" nestati.Moderni Nemci su gradjani sveta, Evropljani kako to oni kazu. Nekima je to tuzno jer kao da nestaje stari evropski narod sa istorijom i tradicijom i obicajima i hiljade godina istorije. Svi ce isto da se oblace i misle na isti nacin i rade stvari na isti nacin, od Estonije do Lisabona, ali nestace posebnost sto je lepota sama po sebi.