Šta je novo?

Svetska politika

Evo samo nekih od tipičnih prozapadnih propagandnih uradaka na B92.

Ne kažem da nema i proruskih, ima ih, ali moj utisak je da ima više prozapadnih. Prosto, režimski mediji na neki način kopiraju Vučićevu spoljnu politiku koju je Marija Zaharova nedavmo sasvim tačno opisala. Dvoličnost, po potrebi. I tako manje više na svim režimskim medijima. Nemam vremena da sad analiziram svaki ponaosob.

Poslednja izmena:
Inače, meni je uvek smešno kako dežurni pljuvači po EU (mislim na one koji nisu samo kivni na njih, nego su baš za rat ili izolaciju od nje) kažu da je ona ekonomski gotova i propala zato što se juče zatvorila pekarska industrija u nekom tamo Munsteru (parafraziram idiotske tekstove sa V92).

A uvek manevrišu oko onoga što zapravo jeste jedina realna i rastuća opasnost i problem EU - horde arapskih parazita i osvajača.

Zato što ih je toliko opila mržnja prema Evropi da čak i arape sad smatraju i nazivaju braćom, a njihovo osvajanje Evrope ne vide kao problem, ni po tu Evropu a ni po Srbiju i Balkan.

Ako bih već pričao o problemima i opasnostima Evrope, pre bih se fokusirao na milione osvajača i parazita koji prete celom kontinentu. A ne na to što je Munster ostao bez svog Klasa ili što je neki Kineski general platio nekim gnominarima da napišu kako je Nemačkoj otkucalo, a u Kini cveta cveće...

Kao, ovo nije problem:
Refugee1.jpg

Ali zato ovo...
closed-mall-of-berlin-shopping-center-public-life-in-germany-has-come-to-a-standstill-following-the-latest-protective-measures-against-the-spread-of-the-coronavirus-stores-with-up-to-800-square-meters-are-allowed-to-reopen-shopping-malls-are-excluded-automated-translation-2J5CJ2X.jpg

... ovo je znak i dokaz da je Evropa sada siromašnija od Somalije...

Da vidimo kad se zadnji put V92 bavio negativnostima u Nemačkoj...

Oho! Evo već prekjuče!

13.11. :

12.11. :

Sva sreća pa je u Srbiji, Kini i Rusiji sve priuštivo i balansirano... A avione i pilote štancamo na trakama...

Ne prođe dva dana a da se u Srbiji ne prdi i ne izmišlja o zapadu i da se ne raspredaju mitovi i legende o istoku.

I onda dođe Zuma i kaže "moram da pišem hvalospeve o Kini, da poništim poplavu kritika nje i hvalospeva o zapadu"... 🤣🤣🤣

Poslednja izmena:
@Bender Rodriguez

Mene nešto ne zanimaju mnogo vesti iz Nemačke, tako da otuda verovatno i razlika u tvojoj i mojoi percepciji.

Međutim, u ovom linku koji si okačio ne vidim nekakvu propagandu iz Rusije ili Kine. Vest je obično prenošenje podataka iz nemačkih izvora.

Moja poenta je u tome je da ćeš na očiglednoj tački sukobljavanja istoka i zapada kao što je rat u Ukrajini na b92 i drugim režimskim medijima u Srbiji, kao i na N1, Nova, Danas većinski videti vesti koji su iz zapadnij izvora, iako se ponekad nađu i vesti iz istočnih izvora, ali u ogromnoj manjini.

E sad, da li je to zbog prosto lakše dostupnosti vesti iz zapadnih izvora naspram istočnih ili je sa određenom namerom, ne mogu da tvrdim.

E a vidiš, mene ne zanima Rat u Ukrajini i 57. pohod na Pokrovsk i Pripizdevsk, iz 30 uglova, 10 Ukrajinskih, 10 zapadnjačkih i 10 Ruskih.

Taj rat sam prestao da pratim još onda kad je postalo rovovsko iznurivanje i iz..kavanje obe strane, a vesti se svele na "Rusi odbijeni 50 metara od Pokrovska" (zapadnjačka verzija) i "Rusija bliža Pokrovsku 50 metara" (Ruska verzija).

Besmisleno je pratiti taj rat, bar dok traje ovo majmunisanje na frontovima i prštanje lupetanja od obe odnosno sve tri strane. Čekam konačni ishod svega toga, a nedeljna pomeranja 50 metara zapadno pa 50 metara istočno od Pokrovska me ne interesuju.

A ja ne tražim vesti o Nemačkoj nego uđem na V92 i na sekciju "Biznis" i tamo me svaki drugi dan sačeka neka vest koja implicira da je Nemačka sada Somalija.

A V92 nađe tamošnje Kurire pa od njih """prenese podatke i izvore""". Koji su naravno čisto cherrypickovanje i lupetanje, ali dovoljno da V92 od toga zgovna priču da je Nemačka propala dok Nebeska Srbija ( i Kina i Rusija) obaraju sve rekorde.

I sve primere odnosno sve medije sam na kraju ja naveo. Sve osim N1, koji si ti samo prvi pomenuo. Ali sve ostalo sam posle ja nadovezao.

Puna su vam usta o cunamiju zapadnjačke propagande u Srbiji, a na kraju jedva navedoste jedan medij...

A Zuma ni taj jedan.

Poslednja izmena:
A ja ne tražim vesti o Nemačkoj nego uđem na V92 i na sekciju "Biznis" i tamo me svaki drugi dan sačeka neka vest koja implicira da je Nemačka sada Somalija.

Isto kao što ni ja ne tražim vesti o Ukrajini, nego uđem na b92, a tamo Ukrajinci maltene ušli u Moskvu, a Rusi se povukli iza Urala.

Dakle, i jedno i drugo je clickbait. I oba su iz zapadnih izvora.

Занимљиво је како смо по причи евроталибана окружени ЕУ и НАТО-ом у сваком погледу, политички, војно, економски...У баш сваком осим медијском.

Е ту је немоћна медијска машинерија запада поклекла под силом руске пропаганде јер само тако се може објаснити зашто већина Срба и даље одбија да мрзи Русе а да воли западну тирјанску политику.

Poslednja izmena:
Evo sve plačem što V92 ne izveštava više o slavnim i uspešnim akcijama Rusije.

I da, to je inače dokaz da je V92 zapadnjački nastrojen... Okej...

Evo sve plačem što V92 ne izveštava više o slavnim i uspešnim akcijama Rusije.

I da, to je inače dokaz da je V92 zapadnjački nastrojen... Okej...

Opet mašiš poentu. To što si napisao je nebitno.

Poenta je da su i za ukrajinske imaginarne uspehe i za ove tvoje linkove za Nemačku vesti iz zapadnih izvora.

Pa?

Šta, na zapadu nema izvora i tekstova koji pljuju i preteruju o propasti zapada?

Da podsetim:
Sve ovo je krenulo od Zumine odvale da mora da prenosi Kenjasku propagandu da bi parirao poplavi zapadnjačke u Srbiji.

20 postova kasnije, gde smo?

Zuma pobegao sa teme, a ti naveo N1 kao primer pro zapadnjačkog medija i tekstove sa V92 koji nisu dovoljno proruski pa su automatski prozapadnjački.

I šta s tim? To su svi vaši argumenti i dokazi da je Srbija trenutno pod navalom prozapadnjačke propagande?

U pravu ste, mnogo smo pod uticajem zapada i zapadnjačke propagande.

Zato dajte opet neki tekst o Kini koja otvara 23. fabriku letećih automobila, 34. tekst o Nemačkoj koja propada i 45. tekst o novom Ruskom približavanju na 470 metara od table na kojoj piše "Pokrovsk".

Da poništimo i neutrallišemo svu tu zapadnjačku propagandu koja je zatrovala ovu našu lepu i prosperitetnu zemlju...

Poslednja izmena:
I šta s tim? To su svi vaši argumenti i dokazi da je Srbija trenutno pod navalom prozapadnjačke propagande?

Srbija nije trenutno pod navalom prozapadne propagande. Srbija se nalazi pod okriljem zapadnog medijskog prostora. Neminovno je da se pod takim uslovima javno mnjenje u Srbiji formira pod mnogo većim uticajem zapada nego Rusije i Kine. Kao neko ko zna ruski jezik i ima mnogo lakši pristup ruskim medijima nego većina ovde, kao i kontakte sa Rusima čije je mišljenje pod uticajem ruskih medija i građanima EU čije je mišljenje pod uticajem zapadnih medija, mogu sa apsolutnom sigurnošću reći da je mišljenje građana Srbije pod neuporedivo većim uticajem zapadnih medija nego ruskih (i kineskih).

Vrh