Šta je novo?

Svetska politika

Не треба ми да гуглам, да бих читао некакве умотворине са гугла. Знам све врло добро. У Русији живи 195 различитих народа. Заиста не знам на које си делове и народе мислио, пошто сигуран сам да ниси мислио на 195 нових држава.

Na 30 posto teritorije Rusi nisu većina.

Може ли извор калкулације? 3/4 територије Русије је практично ненасељено, или јако ретко насељено. Тако да ових 30% територије нема много смисла. Можда си мислио да 30% становништва Русије нису Руси?

Такође, да ли су неки од тих народа или неки од федералних субјеката РФ тражили независност од Русије?

Ne traže ni Ukrajinci da budu deo Rusije pa jbg, treba ih priključiti, oni su Rusi i ne pitaju se. Na 30 posto teritorije Rusi nisu većina i da, oko 30 posto nisu Rusi.

Na 30 posto teritorije Rusi nisu većina

Ne znam zaista odakle ti taj podatak.

Ako pogledaš kartu, jasno je da taj podatak nije tačan. Možda 30% naseljenog dela teritorije. 30% ukupne teritorije fizički nije moguće.

960px-Map_of_the_ethnic_groups_living_in_the_Soviet_Union.jpg

Maločas sam spomenuo realizam, odnosno pisao o sukobu između idealističkih političkih teorija i životne prakse gde ishode određuje odnos snaga i volja da uradi ono što diktiraju događaji i nužda, a ne samo želje. Odmah posle toga sam naleteo od jedan izuzetni i, čini mi se, VEOMA poučni video. Ne samo što nauke tiče, nego baš politike.

Za vaš život se svakog dana, minuta i sekunde na život i smrt bori čitava jedna vojska. Ne traže ništa za uzvrat i uvek su na zadatku, spremi da umru. Bez njih ne bi poživeli ni dva sledeća dana. Možda bi i to trebalo imati na umu kad se razmišlja o osnovim principima života, zašto postoji i uspeva da se održi, i u biologiji i u politici.

To je karta SSSR. Tu je još gora situacija.

Ajde, uzmi princip po kom hoćeš etnički da deliš Rusiju, situacija će samo biti još gora od mojih velikodušnih 70 posto.

To je karta SSSR. Tu je još gora situacija.

Da ti pomognem da podeliš gde je Rusija, pošto ne umeš na prethodnoj karti:

re78kbjha1171.jpg

Ajde, uzmi princip po kom hoćeš etnički da deliš Rusiju, situacija će samo biti još gora od mojih velikodušnih 70 posto.

Gora u odnosu na šta? Rusija je po ustavnom uređenju mnogonacionalna država u kojoj za razliku od Ukrajine se poštuju prava svih naroda koji žive u njoj. U Rusiji ne postoje nacionalne manjine, jer su po ustavu to sve narodi Rusije.

Batalite rusiju, Zumino vidjenje neodgovara nama zbog madjara, albanaca, pa potencijalno i bugara, rumuna, sandžak....

re78kbjha1171.jpg

Gora u odnosu na šta? Rusija je po ustavnom uređenju mnogonacionalna država u kojoj za razliku od Ukrajine se poštuju prava svih naroda koji žive u njoj. U Rusiji ne postoje nacionalne manjine, jer su po ustavu to sve narodi Rusije.
Ja sam za to da preuzmemo nenaseljeni deo, računam da niko neće imati ništa protiv a postoji mogućnost da neće ni primetiti.

Batalite rusiju, Zumino vidjenje neodgovara nama zbog madjara, albanaca, pa potencijalno i bugara, rumuna, sandžak....

Samo da se razumemo, ta vrsta surove realpolitike nije nešto što ja podržavam ili ne podržavam. To nema veze sa mojim željama. Prosto kažem da je tako bilo i biće, ukazujem na ono što će u praksi oblikovati događaje, čemu stvari teže, da bih smanjio uticaj nerealnih očekivanja, fantaziranja i propagande sa svih strana. Ne mogu da se ljutim na zimu ili leto. Oni prosto jesu.

Samo da se razumemo, ta vrsta surove realpolitike nije nešto što ja podržavam ili ne podržavam. To nema veze sa mojim željama. Prosto kažem da je tako bilo i biće, ukazujem na ono što će u praksi oblikovati događaje, čemu stvari teže, da bih smanjio uticaj nerealnih očekivanja, fantaziranja i propagande sa svih strana. Ne mogu da se ljutim na zimu ili leto. Oni prosto jesu.
Možda i bude tako. Ali dosada, barem u evropi, pitanja granica se nije potezalo. U stvari jeste, na kosovu, na našu štetu. Bojim se da šteta ne bude još veća. Teško ćemo ga povratiti ali imamo taj princip nemenjanja granica u našu korist. Pa ko zna, nekada, možda...

re78kbjha1171.jpg

Nenaseljeni ili slabo naseljeni delovi opet moraju biti deo nečega i podeliti se kada se bude delilo po principu - jedna država, jedan narod. Sve je deo nečega i neko tu živi, nekad bliže, nekad dalje.

Ustav Rusije je nebitan jer Rusija krši Ustav Ukrajine. Dakle, nema Ustava država, samo delimo teritoriju narodu koji tu živi.

A i to su narodi Rusije, i dalje nisu Rusi. A mi delimo po principu - jedna država, jedan narod.

Sve osim crvene boje automatski ide van Rusije, a žuti delovi se dele po tome ko tamo živi, pa makar bio jedan čovek. Ili po tome ko im je najbliži ondosno neka teritorija na kojoj nekoga ima više.

Ili po republikama da se deli, Jakutija je na primer 5 puta veća od Ukrajine, a Rusi su tamo manjina. Što ujedno i pokazuje etničku strukturu tih prostora.

Vrh