Letecisingapur
Novice
- Učlanjen(a)
- 12.06.2021.
- Pohvaljen
- 16
Nije to potvrda o primopredaji, to je potvrda da je stan isplaćen u celosti koji se overava kod notara i koji je shodno zakonu, a uz ugovor, dokaz da ste vlasnik stana.
Moje misljenje je da ne treba jos uvek uzimati potvrdu o primopredaji, iz nekoliko razloga, nezavrsen objekat, infrastruktura, vodovod, kanalizaciona mreza, toplovod, saobracajnica itd, Ka da smo se poslednji put culi, rekli su da dokumentaciju za povrat pdv, zajedno sa primopredajom i zavrsnim racunom mogu da spreme u kratkom roku, ali mislim da jos uvek nije vreme za tako nesto. Potvrda bi jedino mogla da vam koristi za povrat pdv, ali bez prijave na adresu ni to nije moguce. Oko roka za useljenje niko vam ne moze od nas reci nista precizno, zato sto su informacije iz njihove kancelarije kontradiktorne, evo npr. u decembru je receno da ce se postaviti parket, medjutim u 2 fazi jos uvek nije zavrsen, a posle njega sledi stolarija, tako da razlicite informacije dolaze i od njihovih agenata prodaje.
Mislim da je obavezno biti prijavljen na toj adresi jer se na osnovu toga odlucuje za koju kvadraturu se vraca PDV. Ukoliko je stan npr 50 kvadratnih metara, a prijavljen je samo jedan stanar (kupac kome je to prva nekretnina i koji u svom vlasnistvu od 1. Juna 2006. Godine (cini mi se) nema nikakve nepokretnosti na svoje ime), vraca mu se PDV od 10% na 40 kvadratnih metara, a ne 50… Ukoliko kupac prijavi jos nekoga na tu adresu, supruznik, deca, itd., ostvaruje pravo na pivrat pdv-a za dodatnih 15 kvadratnih metara na svakog prijavljenog clana (koji ostvaruje pravo na povrat pdv-a) S tim sto, te dodatne osobe onda gube pravo na povrat pdv-a ukoliko se odluce na kupovinu nepokretnosti, tako da treba biti pazljiv…Jeste sigurni da morate da budete prijavljeni na adresi bas tog stana, za koji vracate PDV?
Hipoteka nije nad celim objektom nego na lamelama B i C, lamela A je bez ikakvog tereta sto se lako moze proveriti, uostalom potpisani su ugovori gde jasno stoji da nema tereta na pomenutoj lameli.Pozdrav svima.
Što se tiče informacija u vezi E zgrade, ostala je i dalje hipoteka 2. reda nad celim objektom, tako da dok se to ne reši, ne može se dobiti kredit. (tako stoji i u katastru jer je nepokretnosti založena za kratkoročni kredit investitora)
Nadam se da će se papirologija srediti do završetka izgradnje.
A za sta su oni nadlezni? Da proverimo za put ili za objekat?Nema ništa od primopredaje u januaru. Za prilaze je potrebno dve ili tri sedmice. Mi smo danas zvali Direkciju za izgradnju, obećali su da će do ponedeljka prikupiti relevantne informacije.
Bilo bi dobro kada bi se još neko interesovao kod njih.
Za put.А за шта су они надлезни? Да проверимо за пут или за објекат?
Ako može kontakt te da i mi ostali zovemo da napravimo pritisak, hvala za inicijativu!Nema ništa od primopredaje u januaru. Za prilaze je potrebno dve ili tri sedmice. Mi smo danas zvali Direkciju za izgradnju, obećali su da će do ponedeljka prikupiti relevantne informacije.
Bilo bi dobro kada bi se još neko interesovao kod njih.
Ja zovem opet u ponedeljak sigurno. I neću prestati. Stanovi u prvoj fazi su gotovi. Sada čekamo samo ulicu, a to zavisi od Direkcije za izgradnju. Veoma su ljubazni i deluju predusretljivo u komunikaciji.Ако може контактирати те да и ми остали зовемо да направимо притисак, хвала за иницијативу!
Послато са мог СМ-Г998Б користећи Тапаталк
Da li ste isli da vidite stan i definitivno potvrdjujete da je prva faza gotova?Ja zovem opet u ponedeljak sigurno. I neću prestati. Stanovi u prvoj fazi su gotovi. Sada čekamo samo ulicu, a to zavisi od Direkcije za izgradnju. Veoma su ljubazni i deluju predusretljivo u komunikaciji.
Обавештени смо још у децембру да је наш стан у потпуности спреман.Да ли сте исли да видите стан и дефинитивно потврђујете да је прва фаза готова?