Ja sam kontaktirao Sunnyvile jer planiram kupiti Stan a zbunjivalo me da li je Sunnyville i Sunnyville isti projekt,pitanje zajednicih prostorija ,odrzavanje ali i pitanje puteva i rokovi useljenja tj uknjizba…..
Evo kompletan citat odgovora koji sam dobio:
"
Poštovani,
I jedan i drugi sajt jesu Sunnyville-ovi, odnosno odnose se na istog investitora, samo su različiti kompleksi u pitanju. Sajt sunnyville.rs je naš prvi sajt i odnosi se na kompleks koji ceo rasprodat i već neko vreme useljen. Sajt Sunnyville Premium je sajt kojim se možete voditi i delom se odnosi na novu Premium fazu (Premium 2), čija je gradnja započeta ove godine.
Samim Ugovorom je definisamo dobije pozitivnog tehničkog projema u potrebne dozvole (nakon toga stanari mogu uknjižiti svoje nekretnine). Od trenutna izdavanja ili dobijanja građevinske dozvole, investitor ima rok od 5 godine za navedenu proceduru i taj rok je propisan zakonom.
Premim 1 je rasprodat, a kompleks Premium 2 je trenutno u ponudi – u pitanju je isti investitor, Sunnyville. Prva faza Premium-a (Premium 1) bi trebalo da bude useljiv do kraja 2021.godine, a druga faza Premium-a (Premium 2) će biti useljiva na leto 2023.godine.
Klauzola o zajedničkim prostorijama postoji, pa bi se pre svega kupci, budići stanari zaštitili, kako neko od nesavesnih stanara ne bi uzurpirao zajedničke prosrorije i pripojio ih svom stanu, što i nije tako redak slučaj u Srbiji.
Što se tiče firme koja bi održavala kompleks, naša ideja je bila da se angažuje jedna firma, koja bi bila izglasana od strane stanara (i koja će imati sve što je potrebno ovako velikom kompleksu kao što je Premium, čistačice, domara, 24h obezbedjenje, video nadzor), investitor bi imao pravo sa glasa i da predlog firme, nikako ne bi sam odlučivao o tome.
Ulica koja treba da prodje ispod kompeksa Premium 1 i Premium 2 je u nadležnosti Gradske direkcije grada Beograda. Sama izgradnja ulice je počela, ali nije u našoj nadležnosti.
Srdačan pozdrav, "
Meni se tu nesvidja odgovor za zajednicke prostorije jer ako svi znamo da su zajednicke prostorije niko ih nemoze prisvojiti a ovakvim resenjem ih je investitor prisvojio ??!!!
A neznam da li sme investitor po zakonu da ih zadrzi kao svoju svojinu(umesto da je vlsnistvo svih vlasnika tj .kupaca stanova) a s druge strane kako to mou da sprovedu ako nisu svi kupci na to pristali i nisu tako u ugovoru potpisali.Ja mislim da bi oni tako mogli samo ako 100% kupaca to potpise.Jel ima neko ko je tu klauzulu sigurno izbacio iz Ugovora ?
Drugo,za pitanje odrzavanje itd.
Tu mislim da je u redu da imamo profesinalne cistace,domara sa video nadzorom ali da bude po nekim normalnim cenama a i da se mi pitamo.
Sto se tice cuvare 24 h!?? pa nismo mi Beverly Hills i multimilioneri da se tako mozemo razbacivati……Postoji Domar,video nadzor a za ostalo su zaduzeni komunalna,policija i gradske sluzbe a ne jos i cuvare platiti…..
Dosta mi " Serif-a" i Security koji se tu setaju i sepure a pogotovu sto su uglavnom to obezbedjenja koji imaju iste gazde ko za obezbedjenja splavova,objekta i sl. tj. imaju dodirnih tacaka sa kriminalcima i " navijacima" ili to stvarno jesu…
Nemam volje da se napolju sa njima prepirem i objasnjavam da ih ja "placam "…
To je moje misljenje….
Zato svi vlasnici treba da se organizuju a investitor kada ti nesto prodao,on treba da gleda posle svoja a ne nasa posla...