Sunnyville mi vise ne odgovara na email,verovatno sto im ne odgovararaju pitanja i takav buduci vlasnik koji bi doveo u pitanju njihove namere im ne odgovara .
Na moju sugestiju da :
1) " da po Zakonu je definisano da "po zakonu o stanovanju i održavanju stambenih zgrada zajednički delovi pripadaju samo vlasnicima stanova …."
Odgovorili su da je namera zadrzavanja zajednickih prostorija iz motiva :
- da nas stitite time od nesavesnih stanara(vlasnika Stanova) da ne prisvoje te zajednicke prostorije i otmu ih od ostalih vlasnika !??!
Ja im rekoh na to:
"da ih vi kao investitor zadrzite ili neki nesavesan stanar to prisvoji,za nas vlasnike je isto !!
Jer i u jednoj i u drugoj toj opciji po njima,mi ostajemo bez zajednickih prostorija…..
tako da njihov argument pada a pogotovu sto ga zakonski, invetitor nemoze zadrzati!
Da li ih vi kao investitor odma sebi prisvojili sa mogucnosti da im promenite namenu pa cak i da raspolazete,iznajmite ili prodate,
zar to za nas vlasnike stanova nije isto,ili ?!
A nisu mi dali ni odgovor na primedbu:
"Zar zakon ne kaze da po Zakonu je definisano da "po zakonu o stanovanju i održavanju stambenih zgrada zajednički delovi pripadaju samo vlasnicima stanova …."
2)
Za potrebe odrzavanje stanova ,angazovanje Firmi itd ,to je razumna potreba ali me tu isto nelogicno:
Pitao sam i zasto bi investitor imao pravo glasa da odlucuje sa vlasnicima stanova,koja Firma ce odrzavati kompleksa i zasto ne ostane/ postane iskljucivo pravo vlasnika Stanova ??!
Zasto bi investitor imao pravo glasa??!
On je prodao stanove i unovcio,po zakonu mu tu vise nista ne pripada a najmanje pravo glasa da odlucuje ko dobija posao odrzavanja!
Glavni razlog zasto hoce da zadrzi vlasnistvo nad zajednickim prostorijama je da bi one koje moze prodao,iznajmio i da bi preko njih sebe ubacio da ima pravo glasa ,koja Firma i pod kojim uslovima radi odrzavanje i naravno ,naplacuje odrzavanje!
Nisu svi vlasnici potpisali da su saglasni da investitor PRISVOJI ZAJEDNICKE prostorije,on to nemoze dobiti a pre svega,nedozvoljava zakon da to prisvoji od vlasnika stanova.To su zajednicke prostorije i takva im namena, kao sto ime kaze!
Ja zivim u nemackoj,stan sam tamo isto kupio od investitora.
A tamo je to ovako a i siguran sam da i nas zakon predvidja ist!
Investitor sa prodajem tih stanova je predao sve u ruke vlasnicima stanova i mogao je konkurirati kod tih vlasnika stanova, isto kao i sve druge Firme koje se time bave,da budu upravitelji Kompleksa i za odrzavanja….
Prvih 5 Godina su oni dobili ( Investitor i njihova Firma za upravljanje/ odrzavanje Zgrada) taj posao a posto su posle bili losiji ili skuplji,skupstina Vlasnika Stanova ( potrebno je vecinski da izglasaju ) su promenili upravitelja i sklopili ugovor sa drugom Firmom.
Jel ima tu neki pravnik ili da li neko ko ima mozda skoro razgovor kod svog pravnika i pita ga:
1) da su zajednicke prostorije samo vlasnistvo Vlasnika Stanova
2) Da je tacno da investitor ne moze da dobije pravo glasa i pravo da saodlucuje koja ce Firma i pod kijim uslovima upravljati i odrzavati Zgrade ,
jer su oni prodali sve te Stanove i nemaju vise vlasnistvo a sa tim ,pravo glasa na odlucivanje
Bas me zanima sta ce neki Pravnik reci a naravno,kako misle ostali vlasnici stanova ?
Meni izgleda nece vise hteti prodti Stan ali ,niko me ne sprecava da kupim cetvorosobni od nekog vlasnika koji je vec kupio i predomislio se ;-D