Šta je novo?

Sunnyville Višnjička Banja [stambeni kompleks]

Nikad veći broj zgrada na manjem prostoru.

Već sam to rekao ranije na temi, ali ceo kompleks je jedna velika propuštena prilika. Imali su, što se kaže, prazno platno. Umesto da se projektuje humano, nagužvali su zgrade bez ikakvih drugih sadržaja. Nema zelenila, šetališta, parkova, sportskih terena. Čak je i trotoar "pojeden" od strane vozila jer zgrade nemaju dovoljno parking mesta za sve stanare. 100 lamela, a dve ljuljaške za decu nema u celom kompleksu. Depresivno.

Već sam to rekao ranije na temi, ali ceo kompleks je jedna velika propuštena prilika. Imali su, što se kaže, prazno platno. Umesto da se projektuje humano, nagužvali su zgrade bez ikakvih drugih sadržaja. Nema zelenila, šetališta, parkova, sportskih terena. Čak je i trotoar "pojeden" od strane vozila jer zgrade nemaju dovoljno parking mesta za sve stanare. 100 lamela, a dve ljuljaške za decu nema u celom kompleksu. Depresivno.
I opet su sve prodali :violina:Odlican indirektni socijalni eksperiment. je*******iga ipak smo mi ljudi koji smo navikli da zivimo u polu-uslovima

U kom smislu? Kakav je kvalitet, zvucna iz?...daljina do susedne zgrade, da li su terase blizu...da li je toplo zimi, kvalitet alu prozora..
U smislu da meni lično više prija život ovde nego na prethodne dve lokacije gde sam živeo. Kvalitet je ok za cenu koju sam platio, u toku prethodne zime grejanje je bilo ok. Zvucna izolacija izmedju stanova bi mogla biti bolja. Činjenica je da se nedostaci sporo resavaju, pretpostavljam da je tako u svim zgradama...

Najbolje da dodjete u naselje i vidite kakva je struktura naselja/zgrada.

U smislu da meni lično više prija život ovde nego na prethodne dve lokacije gde sam živeo. Kvalitet je ok za cenu koju sam platio, u toku prethodne zime grejanje je bilo ok. Zvucna izolacija izmedju stanova bi mogla biti bolja. Činjenica je da se nedostaci sporo resavaju, pretpostavljam da je tako u svim zgradama...

Najbolje da dodjete u naselje i vidite kakva je struktura naselja/zgrada.
Vec sam dolazila ali ne znam detalje i iskustva iz stanova..jos nisam rezervisala i kaparisala..razmisljam se...
Znaci cuje se iz susednog stana? Sa sprata ili pored komsije? Ako je pored, ormar preko celog zida bi bio resenje, ali ako je odozgo, sa plafona, tu nema resenja...ps.koja je visina plafona?

Previse toga nedostaje da bi se moglo prediti sa Vracarom i Autokomandom, za pocetak skole, vrtici, blizina autoputa...

Previse toga nedostaje da bi se moglo prediti sa Vracarom i Autokomandom, za pocetak skole, vrtici, blizina autoputa...
Svako traži ono sto mu treba, u naselju ima vrtic na 500m od naselja (drzavni vrtic suncokreti) , skola je malo dalje ali postoji (OŠ Milena Pavlovic Barili). Što se tiče auto puta, nije blizu ali moze da se dodje do njega za 20-30min.

Ja kazem moje subjektivno poredjenje zivota na AK, Vračaru i u naselju koje je tema ove diskusije.

Na Vračaru i AK postoje delovi gde su zgrade zbijene do maximuma i da terasa gleda direkt na ulicu + terasa je na par metara od prometnih ulica...

Ne pokusavam da ubedim bilo koga u nesto, samo iznosim svoje misljenje.

Vec sam dolazila ali ne znam detalje i iskustva iz stanova..jos nisam rezervisala i kaparisala..razmisljam se...
Znaci cuje se iz susednog stana? Sa sprata ili pored komsije? Ako je pored, ormar preko celog zida bi bio resenje, ali ako je odozgo, sa plafona, tu nema resenja...ps.koja je visina plafona?
Cuje se iz stanova pored, u mom slucaju visina na visokom prizemlju je 2.75 a na visim spratovima mislim da je 2.6

Halezmo , u kojoj si ti zgradi? U svim stanovima visina je 259 do 261 cm. Tebe su izgleda castili 15cm🙃

Svako traži ono sto mu treba, u naselju ima vrtic na 500m od naselja (drzavni vrtic suncokreti) , skola je malo dalje ali postoji (OŠ Milena Pavlovic Barili). Što se tiče auto puta, nije blizu ali moze da se dodje do njega za 20-30min.

Ja kazem moje subjektivno poredjenje zivota na AK, Vračaru i u naselju koje je tema ove diskusije.

Na Vračaru i AK postoje delovi gde su zgrade zbijene do maximuma i da terasa gleda direkt na ulicu + terasa je na par metara od prometnih ulica...

Ne pokusavam da ubedim bilo koga u nesto, samo iznosim svoje misljenje.
U pravu ste sto se tice skola, ta skola je nova i zaista lepo izgleda. Ukoliko nekome odgovara mikrolokacija, onda super. Kao neko kome je vazna blizina autoputa, i Novog Beograda, svakodnevno, ova lokacija mi deluje prilicno odseceno.

U pravu ste sto se tice skola, ta skola je nova i zaista lepo izgleda. Ukoliko nekome odgovara mikrolokacija, onda super. Kao neko kome je vazna blizina autoputa, i Novog Beograda, svakodnevno, ova lokacija mi deluje prilicno odseceno.
Meni je posao na NBG nekad stignem do Tošinog Bunara za oko 35min (naravno zavisi u koje vreme se ide), medjutim od kada su napravili ovaj novi kruzni tok kod ušća, povratak ka gradu traje dosta duže...

Pa da se nastavilo sa gradnjom SMT imali bi ste preko njega prilaz do petlje Lasta za par minuta ili mostom Ada Huja ka severu i Pančevu, to su i prodavali kao priču pri prodaji a neće na kraju biti ni SMTa ni metroa narednih desetak godina minimum. Uz tu infrastrukturu, koja bi da imamo normalnu vlast bila u prioritetima, ovo bi bila veoma dobro povezana lokacija.

Kvalitet je super za cenu i vise nego pristojan ako se gleda sta je sve u ponudi, ili sta je bilo u ponudi kad smo uzimali stanove, a gledali smo po celom Beogradu, ovo je bio best buy sto kazu (barem za nas).
Sto se tice zvucne izolacije, ponekad moze da se cuje zvuk iz stanova pored i to u kupatilu ili u kuhinji, u drugim prostorijama se ne cuje apsolutno nista, npr. u spavacoj sobi nikad nista nisam cuo od komsija (mozda zavisi i do njih :))
Daljina do susednih zgrada zavisi od toga da li gledate na unutrasnjost kompleksa ili spolja.., stanovi koji gledaju ka saobracajnicama su u boljem polozaju. U svakom slucaju nista strasno ali svakako manje nego idealno, prosek za novogradnju.
Terase su lose resene jer se bukvalno neko moze popeti do bilo kog stana zbog toga sto su kaskadno napravljene zbog nagiba terena, takodje na spojevima zgrada moze da se gleda sa terase kod komsije u stan, nije mi jasno zasto nisu predvideli neke panele izmedju u startu, ovako ljudi sami prave neke zastore kako ko stigne, opet, nista preterano strasno..
Zimi je izuzetno toplo, meni deluje da je izolacija dobra, barem prosle dve zime mi smo radijatore prakticno drzali ugasene.. dosta zavisi i od pozicije stana, mi smo na 3. spratu i greju nas sa svih strana pa je mozda i do toga.
Za alu stolariju ne znam "strucno" kakav bi komentar mogao da dam ali zamerki nemam, ume da se stvara kondenz s unutrasnje strane zimi (ako to znaci ista..) to je sve, s polja dolazi jako malo buke, ako se zatvori sve prakticno se nista ne cuje, barem ne u meri da ometa ikoga.

Sto se lokacije tice, Karaburma je najbliza i svakako nije nesto sto je atraktivno.. BIG je blizu, centar grada je na 6km i jako brzo se stize do istog. U perspektivi je prosirenje Slanackog puta, veza sa SMT i metro koji bi trebao biti autobusom na 2-3 stanice.

U najavi je skola i vrtic kao i veliki park (iza P2), to bi trebalo da je nesto sto je vec dogovoreno s gradom, a da li ce biti videcemo. U naselju postoje vec dva Maxija i Idea, Pet shop, apoteka, picerija, pekara, par kafica, nazalost barem 3 kladionice... ali za te neke potrebe i vise nego dovoljno. Premium 2 tek treba da otvori dosta lokala pa cemo videti sta dobijamo jos. Glovo/Wolt dostavljaju na lokaciju bez problema i izbor je velik.

Opet kazem, mislim da se u ocenama ovog naselja ide iz krajnost i u krajnost. Ako postavimo kao standard ono kako bi trebalo da se radi i gradi retko koja novogradnja ili stambeni kompleks bi zadovolji zelje i standarde koji se ovde ocekuju. Ovaj kompleks svakako nije imao cenu da puca na te visine. Za ove dve godine koliko smo tu nije bilo nikakvih poplava i havarija, struja stabilna, pritisak vode izuzetan, grejanje odlicno, internet optika od starta bez ikakvih problema, garaze ko je uspeo da uzme.. Problem s parkiranjem svakako postoji ali ovo je slucaj po celom Beogradu.

TLDR, sasvim solidna kupovina za prosecnog coveka koji zeli da se skuci.

Ja sam def. odustala od Sunnyvilla, ne svidja mi se čekanje od 2-2,5 godine za kvadrat od 2500, ne svidja mi se ni toliko zgrada bez zelenila, čak i stanovi nisu funkcionalni, čujem od ljudi da nemaju gde stvari, da moraju da dokuplju ostave (mislim na one stanove do 46kv), neki koji su kupili stan -nisu zadovoljni kvalitetom, imaju vlagu, probleme sa klimom itd.
Tražim dalje, isljučivo gotove nove zgrade da ja mogu da vidim šta uzimam, ili staru gradnju da vidim da li može da renovira i po kojoj ceni. Polako, dala sam sebi rok godinu dana da nadjem nešto po mom ukusu.

Ovo kosta 2500 ? Otislo sve u aut :D
bezobrazno baš, em čekaš 2 godine em plaćaš 2.500!!!! da je bar 2.000 ako ne 1.800, pa da kaže čovek ok, plaćam unapred čekam ali mi je pristojnija cena. Ovako em nabijene cene em čekaš a ne znaš ni koliko, možda bude i više od 2 godine, ko je po kirijom i kreditom ima da crkne.

Ja prvi pljujem BNV i možeš naći moje komentare na forumu o tome, ali čak ni tamo nema ovakvog ludila:

ludilo.PNG

Ovo treba da se izučava na fakultetu kao predmet "kako izvući maksimum kvadrata iz parcele".

Svima koji kažu da je ovde, Sany will , natrpano, zgrade preblizu itd, predlažem da odu do velikog Beograda na vodi, dovoljno je sesti na tramvaj od bivše autobuske pa preko Save i neka se oglase tim povodom
Svaki put kad preletim avionom skontam da mi sanivil izgleda gore nego kaludjerica..
BNV je prica za sebe. Niko ovde ne kaze da valja. To je tek ludilo, platis 4k m2 da ti se srusi zgrada.

Pre neki dan mi je bio majstor (u stanu gde još uvek stanujem kao podstanar) i kaže da su najčešća naselja koja obilazi Sunnyville i Vojvode Vlahovića zato što brzo crkavaju osigurači. Navodno, Investitorima Sunnyville je EPS tražio 100 000 evra da pojača jačinu protoka struje, njima je to bilo "kao da si im šamar po džepu udario", a to je realno cena jednog njihovog manjeg stana i zbog toga su stanari osuđeni na protok struje koji je bio dovoljan za Višnjičku banju pre izgradnje ovako velikog naselja. Mi koji smo već kupili stan smo verujem osuđeni na to, ali novi zainteresovani kupci bi trebalo to da znaju i da ih pritisnu za to pitanje prilikom razgovora.

Vrh