Kvalitet je super za cenu i vise nego pristojan ako se gleda sta je sve u ponudi, ili sta je bilo u ponudi kad smo uzimali stanove, a gledali smo po celom Beogradu, ovo je bio best buy sto kazu (barem za nas).
Sto se tice zvucne izolacije, ponekad moze da se cuje zvuk iz stanova pored i to u kupatilu ili u kuhinji, u drugim prostorijama se ne cuje apsolutno nista, npr. u spavacoj sobi nikad nista nisam cuo od komsija (mozda zavisi i do njih
)
Daljina do susednih zgrada zavisi od toga da li gledate na unutrasnjost kompleksa ili spolja.., stanovi koji gledaju ka saobracajnicama su u boljem polozaju. U svakom slucaju nista strasno ali svakako manje nego idealno, prosek za novogradnju.
Terase su lose resene jer se bukvalno neko moze popeti do bilo kog stana zbog toga sto su kaskadno napravljene zbog nagiba terena, takodje na spojevima zgrada moze da se gleda sa terase kod komsije u stan, nije mi jasno zasto nisu predvideli neke panele izmedju u startu, ovako ljudi sami prave neke zastore kako ko stigne, opet, nista preterano strasno..
Zimi je izuzetno toplo, meni deluje da je izolacija dobra, barem prosle dve zime mi smo radijatore prakticno drzali ugasene.. dosta zavisi i od pozicije stana, mi smo na 3. spratu i greju nas sa svih strana pa je mozda i do toga.
Za alu stolariju ne znam "strucno" kakav bi komentar mogao da dam ali zamerki nemam, ume da se stvara kondenz s unutrasnje strane zimi (ako to znaci ista..) to je sve, s polja dolazi jako malo buke, ako se zatvori sve prakticno se nista ne cuje, barem ne u meri da ometa ikoga.
Sto se lokacije tice, Karaburma je najbliza i svakako nije nesto sto je atraktivno.. BIG je blizu, centar grada je na 6km i jako brzo se stize do istog. U perspektivi je prosirenje Slanackog puta, veza sa SMT i metro koji bi trebao biti autobusom na 2-3 stanice.
U najavi je skola i vrtic kao i veliki park (iza P2), to bi trebalo da je nesto sto je vec dogovoreno s gradom, a da li ce biti videcemo. U naselju postoje vec dva Maxija i Idea, Pet shop, apoteka, picerija, pekara, par kafica, nazalost barem 3 kladionice... ali za te neke potrebe i vise nego dovoljno. Premium 2 tek treba da otvori dosta lokala pa cemo videti sta dobijamo jos. Glovo/Wolt dostavljaju na lokaciju bez problema i izbor je velik.
Opet kazem, mislim da se u ocenama ovog naselja ide iz krajnost i u krajnost. Ako postavimo kao standard ono kako bi trebalo da se radi i gradi retko koja novogradnja ili stambeni kompleks bi zadovolji zelje i standarde koji se ovde ocekuju. Ovaj kompleks svakako nije imao cenu da puca na te visine. Za ove dve godine koliko smo tu nije bilo nikakvih poplava i havarija, struja stabilna, pritisak vode izuzetan, grejanje odlicno, internet optika od starta bez ikakvih problema, garaze ko je uspeo da uzme.. Problem s parkiranjem svakako postoji ali ovo je slucaj po celom Beogradu.
TLDR, sasvim solidna kupovina za prosecnog coveka koji zeli da se skuci.