Opet ne znam koliko baš mogu biti neuredan ako se sve svodi na šorc i majicu. A zimi jakna i trenerka.
Zavisi od tipa te odeće, od same osobe, i od toga kako je sve ukombinovano. Teško mi je sad da prenesem sve misli preko tastature na forum pa evo dve uporedne slike, da vidiš na šta mislim:
I ovaj gore i ovi dole su u šortsevima i majicama i patikama. Ali se odmah uočavaju određene razlike i one posle utiču i na sam utisak o osobi (recimo, ovaj gore ima šanse da se provuče i tamo gde važe striktniji dres kodovi).
Isto tako i za zimske varijante, pa i za trenerku. Postoje likovi koji kad se obuku, čak i u "ležerne" stvari izgledaju pristojno pa čak i respektabilno. A ima i onih koji mogu da stave na sebe sve najskuplje ili najformalnije pa da opet izgledaju neozbiljno ili prosto neadekvatno, kao da im ne pristaje to.
To je jedan od razloga što sam ja otvoren za one debate ili progledanja kroz prste oko dres koda. Čak ne bih to nazvao "gledanje kroz prste" nego prilagođavanje potrebama i okolnostima. Jer čovek može da bude obučen u šorts, majicu i patike (ali sve zavisi koje, kakvog tipa) a da izgleda reprezentativnije i uglednije nego čovek koji je u cipelama, pantalonama i košulji ali je na njemu sve oklocano, neskladno i nekako sve skupa zapušteno.
Ako mogu pandur i poštar na jugu Amerike ili u Singapuru da budu u šortsu i da to opet
izgleda ok malo je nefer u jednoj Srbiji, koja je leti sve više kao Singapur, dr..ti lika koji ručno obilazi i čita parking, lika koji servisira klime, čuvara koji sedi u limenci ispred zgrade na 40 stepeni, lika koji vozi
sač na točkovima , tehničara hitne pomoći najčešće u isto nekom kršu od kombija... da moraju da budu u pantalonama ceo jbni dan leti. I to najčešće u nekim službenim pantalonama i polo majicama, sa brdo ugurane grube kuvajuće sintetike, nikakvog kvaliteta i niske cene izrade a skupe cene i zarade kad se namesti tender i neko masno ugradi na tome.
Ja ni kod kuće ne tolerišem flekave majice kad me niko ne gleda, tako da mi je negde prirodno da sam iole pristojan i na otvorenom.
Slažem se sa oba.
P.S. Ovo što pišeš Maxi velikim slovom te verovatno odaje da moraš i u službenoj upotrebi da ga koristiš pa ti prešlo u naviku
Ne znam gde radiš i čime se baviš al delovalo je iz tvoje priče da imaš dosta saznanja o konkretnom marketu...
Ne, nego navika da se izražavam i pišem precizno. Kao što uvek pišem GSP, Zeleni venac i tako to...
A o Maksiju odnosno Delezu sam se informisao dosta kroz godine, koliko sam mogao. Smatram da i inače, svako ko je u mogućnosti, treba da se malo upozna, pogotovu ako je najveći lanac i ako svi nekad zavisimo od njega (nažalost).