Šta je novo?

Stranci u (o) Beogradu

Ispad da zemlje EU daju državljanstvo šakom i kapom trećerazrednim zemljama, a mi uslovljavamo Amerikanca da se odrekne svog ako hoće srpsko 😊

Najposeceniji grad u ex Yu

1752135670144.jpeg

Jedini naš grad na Listi...Beograd.
Да ли су подаци на листи упоредиви или исте категорије?
Један вид обиласка је доћи на море 10 дана и услед досаде "проћи" кроз најближи "град" кад си већ ту да се убије време,
а друго обићи неки град са намером за викенд (широка понуда спортских, културних, историјских или забавних догађаја)?
Реалну слику посете би дао пресек гостију у периоду ван летњих месеци: Октобар 2024-Мај 2025

Zasto bi realniju sliku dao prikaz bez letnjih meseci? Poseta je poseta, iz kog god razloga bila.
Najbolja mera je broj nocenja, tako se uvazava i da li je neko dosao na vikend ili na 10 dana.

Zasto bi realniju sliku dao prikaz bez letnjih meseci?
Najbolja mera je broj nocenja, tako se uvazava i da li je neko dosao na vikend ili na 10 dana.
Туристичка понуда, рецимо Новог Сада, је садржајнија и константна током целе године што за исход има и константну посету у односу на већину "градова" са листе који ван летњих месеци постају "градови духова".

Туристи, у већину градова са листе, "долазе" због мора а не због садржаја који нуде и никако се не могу упоредити са рецимо Новим Садом.

Зато сам и написао да нису упоредиве категорије, и додао бих да не треба да се меримо са "њима" (осим загреба и љубљане) него да гледамо и учимо од Беча, Будимпеште, Прага, Братиславе...
А ту заостајемо доста...

Изузетно афирмативна репортажа, поготово умајући у виду број пратилаца канала.

Nazad bih ja sve punoletne muškarce poslao da se bore ili protiv Ukrajinaca ili protiv Putina.

A ove fore da dođu i ćute ko p...e i što jače armiraju svoj bubble, što zbog mentaliteta, što zbog imperijalističkog nasleđa, to je najgore nešto. Nemam ništa protiv boravka u Srbiji i ima i prijatnih ljudi željnih integracije u društvo i koji uče i koriste srpski jezik, ali su manjina, za većinu se nadam da nikad neće dobiti državljanstvo Srbije.

I ove crnkinje ćute i ne komentarišu ništa što se ne uklapa u diskurs njihove zacrtane promocije, projekta koji prave, raja na Zemlji za ekspets i ranije penzionisane. Srbija je bezbedna i nema rasizma. To da ovde nema rasizma je u rangu da na Mesecu nema atmosfere. Tog je značaja. Prokomentarišeš li nešto i to pristojno, uzdržim se da napišem da je glupača, napadne te 100 domaćih botina koji uživaju u bajkama koje stranci za njih prave.

A to što studentima razbijaju lobanje i gaze ih. Na to su slepi.

Videli smo i po Gujonu i kad nauče srpski da su govna. Sve zasluge vezuju za režim koji im je dao državljanstvo i šansu za posao. Za izvršnu vlast, uopšte ne vole Srbiju nego su ulizice režima, jedne grane vlasti oličene u autokrati.

Onaj ko Srbiju voli biće deportovan. Ko Srbima želi dobro neće dobiti ni šansu da opstane ovde. Ko režimu želi dobro, dobrodošli!

Pije rakiju, sluša trubače, zapucao u Srbiju preko pola planete da jede ćevape i ne dira vlast. Za 3 godine eto državljanstva.

Imaš to ili mutave Ruse kao da su im jezik išcupali na granici i mozak lobotomirali i izvolte. Al zapravo nisu, unapred su programirani da budu takvi.

A vole da isteruju pravdu na sitnicama. Joj snimiće 10tominutni video da li ih je kasirka zakinula za 20 dinara i koja je cena okačena i da li su kao potrošači oštećeni i šta im je sve nelogično po Srbiji...

Predsednik vam ubija decu mentoli. I vašu i tuđu. Svaki dan 4 godine.

Ništa. Zzzzz

Muka mi je više od tih AI projekcija. 😏

Čak i ona AI muzika tipa Zorica Marković - Lijte kiše na portuglalskom fado i ostalih 190 načina je bilo zanimljvo jedan dan.

Kao kad su se pojavili specijalni video kompjuterski efekti 80tih i onda u svaki muzički spot, ubaci svaki efekat što može, da istovrememo šljašti, treperi, sevaju laseri, fluroscentne boje... Da makar umeju da upotrebe AI za nešto korisno i dobro zarade zašto da ne. Ali gomila se bezidejnost a tehničke mogućnosti rastu...

Ови Руси што су дошли мсм да су најгори тип људи с којима сам икада имао интеракције, док сам био у Београду мсм да сам са бар 200 њих имао неку интеракцију и мжд 5 нису биле непријатне. Причају на руском, енглески ништа, ни да се сете да причају у телефон да би се превело, са то мало руског што ја знам сам им пре излазио у сусрет, тада и угл кажу "jeзици су слични па што би учили српски", сада их гледам бледо или им одг. на српском па им кажем ово "мислиш ? мање да мислиш, а више да разумеш, ниси више у Русији"

Ств сам сарађивао/дружио са људима са сваког континента, са бар једно 80 националности, сваке веће религије, и разних мањих из Азије и Африке, људи који енглески знају као матерњи до оних који га знају лошије, и у ужој породици имам више националности, па ни кума није Српкиња. Нико*, али баш нико, ми није оставио, ни близу, лош утисак као Руси који су дошли овде. Тај неки микс надмености и комплекса је баш огаван, они су још више хронично онлајн него ми, па верују у причу како су Руси нека варварска азијска хорда, али они су племенити и европски део те хорде, нешто као неки стереотип круга двојке о којем прича аца србин, само на стероидима. Баш лоше

*овде не важим израелце са којима одбијам комуникацију из етичких разлога.

Da, to je i mene zacudilo kad sam sreo par njih, nit engleski nit srpski pa se ti sporazumevaj na misice.

Vrh