Šta je novo?

Stranci u (o) Beogradu

Mislim da većina nema pojma niti ih je briga.

Mislim pričamo o narodu koji je postao poznat u svetu po videima gde se oko običnih ljudi dešavaju svakakve abnormalne situacije (sudar, masovna tuča, pucnjava, zemljotres...) a oni mahom u fazonu "don't give a fuck". Od malih nogu nauče umetnost ignorisanja ili imitiranja ignorisanja i posle to primenjuju na sve ostalo. Mene je to strašno nerviralo kod njih još dok sam bio rusofil.

Inače isto to rade i na polju Srbije. Kad su tamo u Rusiji niti ih zanima niti znaju nešto mnogo o Srbiji, a ne zanima ih mnogo ni kad su ovde. Oni čak i jedni druge kuliraju, a kamoli Srbe.

Naravno, ima izuzetaka, kao i uvek jelte. Ali mislim da je masa njih ovde, i mlađih hipstera i starijih sa porodicom, ne daje pet para za svoje okruženje.

Ima doduše i ovakvih

I ima još neka slična porodica negde na jugu o kojoj sam čitao pre 4-5 godina ali ne mogu sad nikako da nađem jer mi sve iskaču rezultati od 2022. naovamo.

Ali oni su došli ovde pre rata. I sami su želeli da žive ovde, i samim tim je i stepen integracije i interakcije bio mnogo veći.

Ma koga boli uvo kako se oblace, samo ako su normalni tj ne prave probleme i postuju zakone. Svakako je dobro za BDP Srbije kada ti odjednom nagrne 100 hiljada Rusa koji ovde trose i ostavljaju pare, bilo bi lepo videti ako neko moze da napravi projekciju koliko su doprineli BDP-u. I naravno ne pricamo o turistima vec ljudima koji su 2-3 godine tu. A da li se druze sa nama koga boli uvo...

Izuzetno škrti. Ja kad sam radio dostave ako je jedan Rus ikad ostavio bakšiš ubi me. Ne znaju šta je to. Kao oni rade mnogo bitne poslove od kuće, ne mogu po hranu. Ostavi bakšiš care ili marš na ratište.

Em mutavi, em škrti i sa nekim hladnim ja sam entitled pristupom... nisi entitled nego iz zemlje gde zločinac vodi bespotreban rat u tuđoj zemlji dok tebe boli patka i budi ponizan i miran... i to baš mladi Rusi. Ovi stariji, porodice ispadoše dobri...

A od bdp-a ja nemam vajde ako je vladavina prava na nuli, hohštapleraju od nacionalnog bruto kolača nema kraja i samo se raduju oni koji treba da završe iza rešetaka. Samo je njima sve lako, jednostavno i logično i očas posla rešeno.

Nervira me to sto je taj sloj mladih koji je došao navikao da im ništa ne remeti kvalitet života na koji su navikli, jer oni su iz zemlje velesile i hoće isti nivo svega kao što su imali tamo... kao da ne kapiraju da za druge traje rat 4 godine i da su im non stop rakete nad glavom i da ginu... pa ih ovde nerviraju u vlogovima iznose, te bankarski sistem, te on line porudžbine tehnicke robe, te kurirske službe, sve nešto bilo bolje rešeno u Moskvi.

Pa sto ne ostadoste u Moskvi, hajde da pričamo malo o tome? A o tome ne pričaju.

Kad o tome jasno i glasno progovore nek pričaju i o bankarskom sistemu i kako imaju bolja ili brža plaćanja ili šta god u Moskvi.

Opet kažem, generalizacije nisu dobre jer ima ljudi poput te mlađe udate žene o kojoj samo reči hvale imam. Al ona je iz Saratova pa i to možda ima nekog uticaja da je normalna.

I znam da i ovi naši mogu da ih deportuju ako su suviše glasni, al onda nek se suzdrže i prihavate da im je nivo života drugačiji i nek pokažu da su srećni što su ovde ili nek se vrate.

Pa vidiš da su produhovljeni, došli iz sistema koji se bori protiv satanističkog zapada i globalista. Samo BRIKS bajo moj! I oni i Kinezi su izdebilisani više po zapadnim principima gore od samih zapadnjaka.

А сама та русија уводи електронски рубљ, имају провере веће него НАСА... Веће сатанистичке детаље имају у својој домовини него на том западу, где рецимо у Немачкој већина људи плаћају кешом а овамо сви имају телефоне и плаћају њиме.

Vrh