Mislim da većina nema pojma niti ih je briga.
Mislim pričamo o narodu koji je postao poznat u svetu po videima gde se oko običnih ljudi dešavaju svakakve abnormalne situacije (sudar, masovna tuča, pucnjava, zemljotres...) a oni mahom u fazonu "don't give a fuck". Od malih nogu nauče umetnost ignorisanja ili imitiranja ignorisanja i posle to primenjuju na sve ostalo. Mene je to strašno nerviralo kod njih još dok sam bio rusofil.
Inače isto to rade i na polju Srbije. Kad su tamo u Rusiji niti ih zanima niti znaju nešto mnogo o Srbiji, a ne zanima ih mnogo ni kad su ovde. Oni čak i jedni druge kuliraju, a kamoli Srbe.
Naravno, ima izuzetaka, kao i uvek jelte. Ali mislim da je masa njih ovde, i mlađih hipstera i starijih sa porodicom, ne daje pet para za svoje okruženje.
Ima doduše i ovakvih
I ima još neka slična porodica negde na jugu o kojoj sam čitao pre 4-5 godina ali ne mogu sad nikako da nađem jer mi sve iskaču rezultati od 2022. naovamo.
Ali oni su došli ovde pre rata. I sami su želeli da žive ovde, i samim tim je i stepen integracije i interakcije bio mnogo veći.