P.S.
Još jedna slika i prilika "formalnih" medijskih kuća, od jutros:
Upalim jutros TV i dok pijem vodu i uključujem šporet, ostavim TV na kanalu koji se prvi našao - TV Drva, kako je ja zovem, Jutarnji program TV, vodi ona Vučićeva ovlažena Hercegovka. Kaže sada se uključujemo kod kolege Pere Perića u nekom mestu gde će uz nutricionistu Ivanu Ivanić da se pozabavi temom zavisnosti od šećera. Ceo njihov razgovor je protekao ovako:
11:07:
- Dobar dan, ja sam Pera a ovo je Ivana. Ona će nam reći koji su to simptomi zavisnosti od šećera i šta raditi da se oni spreče
- Dobar dan, pa simptomi su trešenje ruku i drhvatica, a rešenje je jesti prvo slano pa slatko, paziti na hranu sa skrivenim šećerima i jesti umereno
Bukvalno 2 minuta kasnije, 11:09:
- Eto, toliko o tome, hvala na pažnji, vraćamo se u studio Vučićevoj konkubini, da pređemo na sledeću instant-temu i """reportažu"""
Onda dovedu jednog gosta u emisiju, pitaju ga tri pitanja, saseku ga u poslednjem i kažu "hvala vam što ste došli, nemamo više vremena" i pređu na sledećeg gosta na traci. I tako još 30 puta.
I tako je svaki dan, sa svim temama, na 90% "formalnih" medijskih kuća. I domaćih i stranih. Dotaknu se neke teme, zagrebu površinu, pazeći da ne odu previše duboko da može i predškolac da isprati (da se ne bi osetio kao neznalica i promenio kanal), i onda se posle 5 minuta "izvlače" i povlače i kažu "ok, toliko o tome, idemo na sledeću temu: advokati ili taksisti, koga više volite? Glasajte u anketi"
I sad kao treba da se uzdam u takve vreće govana i čekam njih takve da urade neku kvalitetnu reportažu o nečemu... oću, baš. Neka pocrkaju svi do jednog što se mene tiče. Ne bi svet ništa izgubio. Štaviše, bilo bi nam svima bolje bez tih lažova i generatora propagande, zabluda, šumova, anksioznosti, podela i ADHD-a.
A sad odoh da upravo na Youtubu pogledam dokumentarac običnog Šveđanina koji govori o istoriji podele politike na levo i desno, i zašto je danas ta podela sasvim besmislena i zastarela. Nešto što bih na "formalnim" medijskim kućama dočekao na Sv. Nikad. Jer su glupi, potplaćeni i nesposobni da naprave bilo šta smisleno i duboko.