Bravo!Srpska kuhinja ne podrazumeva samo masno mesište ili masna testa. Ima kuvanih jela koja su super a zdrava.
Inače, vezano za globalizaciju i uniformisanje svega, neko treba da napravi ovakvu ilustraciju i za hranu:
Isto ovo važi i za pića, grickalice, klubove, noćni život, luna parkove, tržne centre, velike koncerte... sa ovom usiljenom šizofrenom globalizacijom, sve je postalo običan copy paste sa samo izmenjenim natpisima grada/zemlje i možda ponekim obeležjem.
A mnogi ljudi u Srbiji otkidaju na to, srećni ko prasići u blatu. Draži im preskupi generički Suši iz generičkog lokala otvorenog pre 3 godine po uzoru na neki kiosk na Menhetnu, nego lovačka šnicla ili pasulj u proverenom a povoljnom domaćem restoranu u koji su nekad išli i poznati glumci, pisci, sportisti...
Nekim ljudima je bitno samo da je strano i samo da je popularno. Pa čak i ako je golo g..no. Samo da ih ne žiga kompleks (koji su sami sebi stvorili) da oni ili njihovo mesto po nečemu nisu u rangu sa Hong Kongom i Menhetnom.
Super, idem da kažem mojoj babi od 94 godine da joj je hrana nezdravaNasa tradicionalna kuhinja je ok kad si u dvadesetim.i tridesetim..vec sa 40 god da ne pricam 50 I starije, obavezni su Ili lekovi Ili skidanje sa nase kuhinje..jeste ukusna al nezdravo ubi boze ...verovatno I glavni razlog sto zivimo u proseku 10 god manje od ostalih evropljana
Noki je postavio taj klip bukvalno 3 posta iznad tvog. Ja se javljam da postavim isti klip sledeci nemojte da mi je neko oteo tu cast
Nasa tradicionalna kuhinja je ok kad si u dvadesetim.i tridesetim..vec sa 40 god da ne pricam 50 I starije, obavezni su Ili lekovi Ili skidanje sa nase kuhinje..jeste ukusna al nezdravo ubi boze ...verovatno I glavni razlog sto zivimo u proseku 10 god manje od ostalih evropljana
Zavisi i koje meso se jede, koliko količinski, koliko vremenski... sve zavisi.Živeo je 90 onaj ko je preživeo da doživi 90.
Preživeo što infektivne bolesti, što ratove...
ali da, tada su samo srednjovečni sveštenici imali stomačinu, ostali Srbi su izgledali kao ja
Doduše, ja jedem meso, najčešće roštilj svakodnevno al to je pola porcije prosečnog Srbina + sam fizički aktivan...
Čips mislim da nisam okusio 20 godina.
Dobro je što barem imamo u ponudi sarme sa pireom ili prebranac u dobrom broju viđenijih restorana... al može to i bolje, sladak kupus, boranija.. Ta jela bi mogla biti i relativno brza + đuveč ili kupus s mesom, kao u kantinama što nude... Nego su ukusi deformisani... Prag tolerancije je pao na slatko i masno i roštilj ide najbolje... Zagorelo, karamelizovano, kancerogeno, ide najbolje...
Kačamak, popara, boranija mnogi imaju negativne asocijalice na detinjstvo i odrastanje u nemaštini ili ručak u vrtiću... Može lako da se spremi u kućnim uslovima, nije wow ukusa, a u restoranima će biti naplaćeno petoduplo... Neki restorani i to imaju u ponudi al ne ide...
Slažem se da meso nije bilo na meniju toliko često pre 70 ili 100 godina... ali danas je 2024. preba se prilagoditi... Neki vremenski fusion, a ne samo prostorni, što uspešni restorane najčešće i rade...