Kamo srece da nas je bas briga. Ili da smo slobodni da budemo ono sto jesmo.
I to je sustinski problem tih kratkih frizura, ne to sto se ljudi pale na kriminal. Premalo je slobode, ideja... narocito kod klinaca.
Izvinite, ali to da je prakticno, to mozda kod masinaca prolazi i studenata slicnih fakulteta. Narocito klinci ne treba da razmisljaju o prakitcnosti. Krimosi takodje razmisljaju o prakticnosti, zato i nose trenerke i kratke frizure. Sportisti isto...
Ovde se to pravda i time sto te frizure dobro izgledaju na mnogima. Ali nije jedina poenta zivota da dobro izgledas. Kad smo svi postali Bekami? Eto, ne moramo biti krimosi, zasto smo Bekami svi? Frizura treba da predstavlja mnogo toga, narocito za tinejdzere i studente.
I ko je jeste lik u trenerci sa kratkom kosom nek bude to sto jeste, ali mnogi nisu, a tako se oblace i sisaju zbog nedostatka slobode u drustvu koja bi im omogucila da budu ono sto jesu.
Nemam apsolutno nista protiv trenerke, ali je jednostavno nemam u ormanu. Kad sam bio klinac sa 15,16 godina, nosio sam trenerke, iste kao i svi drugi i nikad se nisam udobno osecao u njima. Posle sam otkrio sebe i krenuo da nosim ono sto mi se svidja, ne sto mi drustvo nametne. I tu nije bilo mesta trenerkama.
Za sport kada je hladnije nosim helanke (nisu bas skroz one helanke helanke) i sorc preko. To mi prija, tako se bolje osecam, to mi se svidja kada obucem. To i jeste odeca za trcanje na primer, obicna trenerka je prilicno neprakticna za taj sport.
Samo je trebalo biti svoj i imati slobodu da se tako izadje napolje, narocito pre nekih desetak plus godina
A i danas neki cudno gledaju, babe narocito.
Tu slobodu ljudi danas nemaju. A ne mogu svi da budu jake i nezavisne licnosti, negde mora drustvo malo da pogura.
I realno u tim kratkim i uniformisanim frizurama se vidi stanje nacije. Narocito kod klinaca, ponavljam. Niko ne predstavlja nista, da se lozi na neku umetnost i neki pravac, neki ples... sta god.
Vrucina isto nije argument. Mnogo je veci procenat dugokosih Grka i Spanaca nego Srba na primer.
I tako se i dodje do jedne uniformisane nacije, koja i gleda Juzni vetar, Kristijanove intervjue... i slican edukativan program u velikom broju i onda se zaprepastimo kada neko kaze da se sisamo na kratko i palimo na kriminal.
Ok, nije samo zbog toga i treba dublja analiza, ali to ne mozemo ni ocekivati od te neke influenserke, jutjuberke ili sta god da je, ali generalno i nije daleko od istine.