Šta je novo?

Stranci u (o) Beogradu

Zanimljivo je koliko ko ima predrasuda, te ne može trenerka, te ne može v izraz, te ne može šorc, te ne može košulja sa kratkim rukavima, te ne može kratka kosa, te ne može duga kosa... :)

@pantograf

Predpostavljam da su i čukljevi sasvim normalni i potrebni? :)

Мани је гадно да улазим у јавни превоз у шортсу. Али клинци што иду у чарапама и папучама по кнезу, то је дно.
Šta ih briga, što ti smetaju, klinci su, neka se zezaju, nikoga ne ugrožavaju svojim oblačenjem.

Strogi ste mnogo, neka idu ljudi kako hoće, lično, volim da sam skockan, a i posao mi to traži.. Volim i da vidim lepo obučene i sređene ljude, ali da se opterećujem i prozivam druge zbog toga, neću sigurno. Lepo je kad nekome stoji odelo, a lepo je i nedeljom šetati u dobrim patikama i treši, šta fali.. naravno, kome to stoji i ko je zgodan.. :cool:

Ima ko je strog, ali ima i ko je blag:

IMG-0260b148abc9a1b06299bb579bb788b2-V.jpg

Realno, kad ulaziš u neku instituciju-treba da se upristojiš i lepo obučeš.. Možda on misli da se lepo obukao, šta ćeš.. :cool: Ili ima vene i šuljeve, ko neki..

Удобније је тако.

И бирачима је било удобније да гласају за њега него да ризикују промену власти - јер је свака промена помало неудобна.

У удобности је ствар.

(То му дође турски менталитет, али од пре 150 година.)

Ko ima suljeve nek kontaktira @Noki sigurno zna neku dobru pomadu... 🤣🤣🤣 salu na stranu, trenerka zna se kad se nosi, a kad ne. Sto bi se reklo, kakav si kod kuce, takav si na ulici. Vaspitanje polazi od kuce prvo.

Ljudi, da vam kažem nešto. Mnogo se očekuje ne samo od SNS-ovih glasača, u smislu promene strane, već i od opozicionih glasača, koji su redom pali na vidno lažni citat pripisan Zoranu Đinđiću. Hvala na izvedbi socijalnog eksperimenta bratskoj strani.
Ljudi su naivni, a to samo biva potcrtano u epohi društvenih mreža.

Kamo srece da nas je bas briga. Ili da smo slobodni da budemo ono sto jesmo.

I to je sustinski problem tih kratkih frizura, ne to sto se ljudi pale na kriminal. Premalo je slobode, ideja... narocito kod klinaca.

Izvinite, ali to da je prakticno, to mozda kod masinaca prolazi i studenata slicnih fakulteta. Narocito klinci ne treba da razmisljaju o prakitcnosti. Krimosi takodje razmisljaju o prakticnosti, zato i nose trenerke i kratke frizure. Sportisti isto...

Ovde se to pravda i time sto te frizure dobro izgledaju na mnogima. Ali nije jedina poenta zivota da dobro izgledas. Kad smo svi postali Bekami? Eto, ne moramo biti krimosi, zasto smo Bekami svi? Frizura treba da predstavlja mnogo toga, narocito za tinejdzere i studente.

I ko je jeste lik u trenerci sa kratkom kosom nek bude to sto jeste, ali mnogi nisu, a tako se oblace i sisaju zbog nedostatka slobode u drustvu koja bi im omogucila da budu ono sto jesu.

Nemam apsolutno nista protiv trenerke, ali je jednostavno nemam u ormanu. Kad sam bio klinac sa 15,16 godina, nosio sam trenerke, iste kao i svi drugi i nikad se nisam udobno osecao u njima. Posle sam otkrio sebe i krenuo da nosim ono sto mi se svidja, ne sto mi drustvo nametne. I tu nije bilo mesta trenerkama.

Za sport kada je hladnije nosim helanke (nisu bas skroz one helanke helanke) i sorc preko. To mi prija, tako se bolje osecam, to mi se svidja kada obucem. To i jeste odeca za trcanje na primer, obicna trenerka je prilicno neprakticna za taj sport.

Samo je trebalo biti svoj i imati slobodu da se tako izadje napolje, narocito pre nekih desetak plus godina 😁 A i danas neki cudno gledaju, babe narocito.

Tu slobodu ljudi danas nemaju. A ne mogu svi da budu jake i nezavisne licnosti, negde mora drustvo malo da pogura.

I realno u tim kratkim i uniformisanim frizurama se vidi stanje nacije. Narocito kod klinaca, ponavljam. Niko ne predstavlja nista, da se lozi na neku umetnost i neki pravac, neki ples... sta god.

Vrucina isto nije argument. Mnogo je veci procenat dugokosih Grka i Spanaca nego Srba na primer.

I tako se i dodje do jedne uniformisane nacije, koja i gleda Juzni vetar, Kristijanove intervjue... i slican edukativan program u velikom broju i onda se zaprepastimo kada neko kaze da se sisamo na kratko i palimo na kriminal.

Ok, nije samo zbog toga i treba dublja analiza, ali to ne mozemo ni ocekivati od te neke influenserke, jutjuberke ili sta god da je, ali generalno i nije daleko od istine.

Тако је, уз извесне грешке у корацима или претеривања (што би рекли ученији, егзагерације), погодила је суштину, или је играла око ње, али врло близу.

А нама то смета.

Ja dugokosog Grka ne sećam se kada sam video, a Španci nisu muškarci :p

@Beki
Eto vidiš Ja kad sam bio mladji samo farmerke, kako sam "ostario" udobnije mi je u trenerci. Naravno kada prilika to zahteva oblačim se, ali nisam baš ko neki koji kažu da mora skoro uvek pa makar ti izrasli čukljevi, šuljevi, vene, osip...

Pricamo o oblacenju naroda koji cim temperatura ide oko nule ide slinav po ulicama, gsp-u, bankama itd itd, jer nema osecaj da stane i kupi maramice i izduva nos. Pre ce da smrkcu i slinave celu zimu nego da potrose 300 dinara za maramice za par meseci

@mariks Ma ok, nije poenta da se sad ovde svako pojedinacno pravda sta nosi i zasto nosi. Poenta je da u slobodnom i razvijenom drustvu, od 100 pojedinaca neces imati 99 uniformasanih, kao sto imas kad prodjes Beogradom. I onda bi cela slika izgledala drugacije. Cak i u provinciji je to izrazenije i imas raznih subkulture ili prodje covek sa sajkacom itd.

@mariks Ma ok, nije poenta da se sad ovde svako pojedinacno pravda sta nosi i zasto nosi. Poenta je da u slobodnom i razvijenom drustvu, od 100 pojedinaca neces imati 99 uniformasanih, kao sto imas kad prodjes Beogradom. I onda bi cela slika izgledala drugacije. Cak i u provinciji je to izrazenije i imas raznih subkulture ili prodje covek sa sajkacom itd.
Ovo se slazem. Ides ulicom sve ribe identicno obucene svi likovi identicno obuceni. Dominira crna boja odece i obuce. Crne jakne, crni mantili, crni dzemperi, crne rolke. Truba. Plase se ljudi da neke vedrije boje obuku pa to ti je. Imao sam profesora u srednjoj koji je nosio razna odela u boji tipa tirkiz, roze i zuto i svi klinci se zaje*******avali o tome njemu iza ledja. Covek se nije bojao misljenja okoline nego je bio svoj. Ljudi se bas bas plase da iskoce iz nekog kalupa koji namece okolina kod nas, moraju da se uklope u prosek inace ce biti stvar podsmeha

Poslednja izmena:
Ovo se slazem. Ides ulicom sve ribe identicno obucene svi likovi identicno obuceni. Dominira crna boja odece i obuce. Crne jakne, crni mantili, crni dzemperi, crne rolke. Truba. Plase se ljudi da neke vedrije boje obuku pa to ti je. Imao sam profesora u srednjoj koji je nosio razna odela u boji tipa tirki, roze i zuto i svima bilo smesno. Covek se nije bojao sta misli okolina nego je bio svoj
Sad da si stranac, ili ne daj bože Rus, najeli bi te govnima i rekli da si snob.

Ako te neke stvari (ovo za boju odeće i obuće nisam primetio) primećuješ ti koji tu živiš onda je sasvim normalno da će to i mnogo više primetiti stranci kojima su neke stavri na koje smo mi navikli čudne.

Crno se kupuje jer je jeftinije za odrzavanje. Malo isprljas ne vidi se. S prozora te neko zakaci slajmarom opet ne vidi se. Mom detetu namerno neko flomasterom otpozadi povukao roze liniju 15 cm po novom prsluku, posle par dana 600 din sam dao za hemijsko ciscenje. A prsluk prelep zimski onako beo/krem boje. Supruga mi nosi i crnu i zutu jaknu pa pazi. Ali to je vojvodjanski mentalitet. Sve zavisi. Mi nismo Zapad... kaskamo mnogo.

Pa imam Ja i bivšeg kolegu koji nosi odela sa cvetićima, meni to nije normalno npr ali eto ako on može mogu i drugi. Crno je univerzalno i lako se kombinuje i održava, roze mi nije za muškarca al ajd svako ima svoje mišljenje. Evo ženin mladji brat uvek neke boje pogotovo kad izlazi napolje, a voli sport. Svako vidi ono što mu odgovara. Ja bar u poslednje vreme to za boje nisam primetio. Ali da li bi generalizovali svakog ko je kratko ošišan, pusti kosu da budeš drugačiji, makar imao vaške ili nosi uske pantalone i cipele makar bio bitku sa čukljevima to mi ne pije vodu. Ako neko hoće i voli dužu kosu ne vidim prepreku da je ima.

Ja sam i ovde u Beogradu znao devojku/zenu koja je bila ono uvece full gotik oprema, lanci od nosa do uveta, viktorijanska haljina sociva bez zenica itd, a tokom dana advokat i to solidan koliko znam. A nije da se krila, cak je ta gotik strana bila ‘javnija’ od advokatske.

Jeste, to za pohvalu... i u pravu je Zion kada kaže da će takve ljude česće zagledati ovde.

Nemam apsolutno nista protiv trenerke, ali je jednostavno nemam u ormanu. Kad sam bio klinac sa 15,16 godina, nosio sam trenerke, iste kao i svi drugi i nikad se nisam udobno osecao u njima.
Šta nosiš u kući, kad trenerke nemaš?

Strava... znam lika na položaju, ništa u životu iz svog džepa nije platio, pa i po kući nosi stara i iznošena odela sa posla..ništa od sportske i kežual garderobe nema.

Jel zivi u Evropi?

Svaka mu cast ako kod nas na 25 stepeni moze u odelu.

A ne znam, možda onda i on šeta u gaćama.

Вечитог дечаштва се грозим.

Za sebe ili za druge?

Ja se ne gorizim što si ti (ako sam dobro razumeo više) poslovan tip. 🙂

Не иде уз Хотел Москва, нити уз чесму.

Sramota me da priznam ja sam u trešici ušao u Moskvu u decembru prošle godine. 😄 ali sasvim nevoljno ☝️I srećom na kratko.

Bio sam sa jednim Hrvatom, isto čovek izašao u trešici. Čak sam mu rekao "pogledaj ljude." Ono, neke gospođe u bundama stoje ispred. "Nismo se obukli za ovo mesto. Izbaciće nas."

Taj lik je bio u fazonu, da hoće baš tamo na kolače i da ne brinem - pare otvaraju sva vrata. A lik je milioner bukvalno. Živi u Nemačkoj. Hvalio mi se kupio neki mercedes S klase. Hoće da kupi stan na BNV, ne možeš ga odgovoriti.

Jedva sam ga ubedio, da je gužva i da izađem i probamo ferdinand knedle...

Ja živim praktično u centru i slim trešica je ono što gledam okolo kod drugih momaka... Za mek, mall i ferdinand knedle 👍ali u Moskvu ⛔🚷 Generalno fali više šarenila i ideje kod omladine... ali ne želim feminizirane muškarce i da mi se to podvede pod hipster...

Uzme skroz neku žensku torbu (verovatno se formalno vodi kao unisex) na glavi brokoli frizura i kao hipster sam. Mislim budi, ali nije sexy... ajde makar budi muzevan pa napravi neki sklad... A ne anemičan Britanac sa piskavim glasom pa na sve to dodaj hipster... Idi bre...

Najbolje da ću menjam naše muškarce za vas...

Nisam wannabe krimos, nisam ni gledao Južni Vetar. Ni ne znam ko je Maraš. Jednostavno, dobro mi stoji lepo ukrojena trenerka. Nije toliko stvar udobnosti nego je vizuleno skladno. Umem da iznesem slim fit trenerku...

то важи у целој Европи, људи не иду у доњем делу тренерке кроз град, никакав стандард нисам измислио.

Da, kod nas je to prisutnije i vidljivije, kažual al uniformno kao i kraće podšišani momci. Prosto razlike u odnosu na zapad postoje. Pričao sam ponešto i sam o tome.

Мани је гадно да улазим у јавни превоз у шортсу. Али клинци што иду у чарапама и папучама по кнезу, то је дно.

Meni je samo bitno da ti uvažiš da je to tvoj specifikum koji nema mnogo veze sa realno gadnim ostalim ljudima 🙂

A mlađarija danas primećujem da furaju nazuvice i na -5, što mi je baš simpatično 😄 malo da se članak vidi kad već šorceva zimi nema... To ja iz svog ugla tako gledam... a zašto oni tako nose, ne znam. 🙂

Ko ima suljeve nek kontaktira @Noki sigurno zna neku dobru pomadu... 🤣🤣🤣 salu na stranu

😒

Sto bi se reklo, kakav si kod kuce, takav si na ulici.

Šta sve trpi ovaj digitalni papir 😆 😁

Sublimirao si temu 😆

nisam baš ko neki koji kažu da mora skoro uvek pa makar ti izrasli čukljevi, šuljevi, vene, osip...

Ajde više s tim bolestima... zgadićete mi stopala 😄

Mozda dole gace, a gore odelo?

Vrh