мислим да у животу нисам изашао у град у доњем делу тренерке.
Da li je to moguće?
Šta je uopšte grad nekom ko je odrastao na NBGD?
Gde se prekida, kad počinje...
Ajde
izlazak, podrazumevalo bi se večernji... ali izlazak
do grada (centra grada, u toku dana?) i obavezno pantalone ili farmerke??
________
Vezano za tematiku oko da li se gleda i prati šta ko nosi, u pravu su obojica i Zion i Monte...
Jer su potpuno dva različita ugla posmatranja...
U megalopolisu poput Nju Jorka (a to nije ceo zapad, i svako mesto na zapadu) tebe zaista niko ne primećuje, možes da imaš plastičnom hirurgijom ugrađne rogove na glavi i ljudima je svejedno, da ne govorim o tetovažama, pirsinzima i ostalim načinima kako da izraziš sebe... Nemaju predrasude i sve neke običnije poslove možeš da radiš bez problema, sem ako nisi težak ekstrem (poput spomenutih rogova) ali full istetoviran pa i po vratu istetoviran, možeš biti kasir ili mesar ili poštar ili čak lokalni odbornik... Priča se menja sa bolje plaćenim poslovima na kojima rade obrazovaniji ljudi, white collar a da nije umetnost, gde se zahteva poštovanje određenog koda i da generalno manje štrčiš svojom pojavom ali i tu imaš više slobode da iskažeš sebe kroz odeću u NYC npr. nego u nekoj manjoj sredini...
U okviru radničke, blue collar klase i niže kvalifikovanih zanimanja možeš biti šta hoćeš, a ljudi iz bilo koje klase na ulici neće zagledati i imati predrasude jesi li ovo ili ono...
Naravno ti se oblačiš da bi ostavio utisak i tvom nekom užem krugu gde se krećeš jeste bitno i gleda se.
Zato je meni bitno nešto poptuno drugačije od nekom drugom. Svako ima svoj uži krug.
Zapad je sjajan.
Gledam onu emisiju Botched na E! kanalu i tu sam najbolje upoznao zapad. Ja se divim svoj toj različitosti. Dekadenciji se ne divim, al kapitalizam i slobode imaju i svoju mračnu stranu čija je cena manja od mračne strane istoka.
I zato biram zapad.
Recimo jedna od poslednjih epizoda. Radila je u vojsci, bila vojnik po ugovoru, zatim kao paramedic u bolnici i zatim nešto što tamo zovu "dominatrix" a to je domino dama, koja sa bičem i uz ostale rekvizite, a bez penetracija zadovoljava gospodu. Od vojske do domino dame. E ta sloboda kretanja kroz profesije i kroz život je u Srbiji nezamisliva a da te gledaju da si normalan nema šanse.
I ona to sve otvoreno navodi u svojoj biografiji. I top lekari u emisiji nemaju nikakve predrasude o tome šta je ona radila. Čak se trude da u okviru njenog zanimanja nađu pravo rešenje za njen novi izgled, a uz to i žele da čuju više o tome šta radi i zabavno im je sve. Učestvuju, nemaju gard.
A ja to volim i muka mi je od malih sredina i malih ljudi koji misle da su veliki jer drobe li drobe domaću tradiciju... i samo to umeju, na nekim temama, zavili bi državu u crnilo 90tih da im se dopusti jednu političku odluku da naprave... ali oni mudruju
Koga briga šta si obukao, šta nosiš, kad progovoriš možeš biti i najdivnija i najpoganija osoba na svetu. U višim slojevima društva i na ozbiljnijem poslu postoje očekivanja i gleda se...
Koliko imaš para pre svega, a ne šta si konkretno obukao.
Fizički izgled je skroz druga tema za koju sad nemam vremena. Naravno da je važan i da otvara vrata...
Ja svojom odećom, trešica, air max, kačket želim da izgledam mlađe, treba mi to. A svako nek radi svojom odećom i frizurama šta njima treba od života... Ja ne stavljam u kalupe, svako ima neki svoju individualnu priču...