Šta je novo?

Stari savski most - Most Miladina Zarica

Gde sa Starim savskim mostom?

• Povezati Blok 70 sa Adom Ciganlijom

Glasovi: 193 35,4%
  • Povezati Veliko ratno ostrvo sa Zemunom

Glasovi: 72 13,2%
  • Neka druga gradska lokacija

Glasovi: 33 6,1%
  • Pokloniti most drugoj opštini u Srbiji u skladu sa potrebama

Glasovi: 173 31,7%
  • Most treba da ide u staro gvožđe

Glasovi: 49 9,0%
  • Ne znam

Glasovi: 25 4,6%

• Ukupno glasača
    545
1000041362.jpg
1000041361.jpg

Juče sam prešao preko ovog mosta kolima, kao "verovatno poslednji put" pre nego što ga uklone.... stanje asfalta na mostu je grozno, to što se radi je kriminalni nemar, kakve veze ima što će most da se ruši, ono nije bezbedno za saobraćaj, opasno je.

Ja sam takodje bio pre 2-3 nedelje i mislio sam da ce mi puci gume, pokajao sam se sto sam prosao tuda, auto je skakao u prvoj brzini od rupa.

U tekstu kažu da će most biti demontiran iz jednog dela pa sečen na obali.....

Juče sam prešao preko ovog mosta kolima, kao "verovatno poslednji put" pre nego što ga uklone.... stanje asfalta na mostu je grozno, to što se radi je kriminalni nemar, kakve veze ima što će most da se ruši, ono nije bezbedno za saobraćaj, opasno je.
Pa da pojacaju argumente da treba da se rusi. To sto je opasno, jbg... bitnije je da oni ispadnu u pravu.

Kakve su pravno-zakonske mogućnost da se reka koja protiče ispod ovog mosta preimenuje u Drinu pošto je očigledno da su komunisti namerno deo Drine koji skreće ka Beogradu preimenovali u slovenačko-hrvatsku reku čije ime neću pominjati. Time bi Beograd konačno izašao na Drinu posle viševekovne nepravde a most bi mogli lagano nazvati "Novi srpski most na Drini" ili ""Na Drini ćuprija powered by Ivo Andrić®™". Kad se već rešavamo jugoslovenskog nasleđa i iskopavamo Titu da se rešimo i najduže jugo reke 😊

Gustina naseljenosti i različite potrebe čine poređenje besmislenim.

Mislim, pored činjenice da je taj most napravljen 1948. nakon što su savetnici srušili prethodni koji su napravili nacisti, te blage veze nema sa otporom i herojstvom.

Koji je plan za javni prevoz nakon zatvaranja? Hoće li uvoditi lokalne linije da spoje tramvaje kod Železničke stanice NBG i Brankov most? Neće valjda ostati samo na 95-ici?

P.S. praštajte ako ima druga tema za ovo.

Koji je plan za javni prevoz nakon zatvaranja? Hoće li uvoditi lokalne linije da spoje tramvaje kod Železničke stanice NBG i Brankov most? Neće valjda ostati samo na 95-ici?

P.S. praštajte ako ima druga tema za ovo.
Питање је сасвим на месту. Плашим се неке 9А од улице Милутина Миланковића до Савског трга преко Бранковог моста.

Mislio sam nesto kraće tipa do TC Usce, bukvalno sa 3-4 busa naprave frenkvenciju od par minuta, a ne opterećuju Brankov most.

Trebalo bi da se uvede bus od Ušća/Sajmišta do Belvila trasom tramvaja. Pošto će i 7 i 9 na novi most, taj deo mora da se pokrije nekako. Može od Bloka 20 da ide. U pravcu blokova tramvajskom bašticom pa levo na kružni tok. A u suprotnom smeru desno kod Dejtonke ka okretnici.

Ne znam kako ljudi ne shvataju sa i pored (ne)održavanja kako je imao ovaj most ljudi misle da ga sačuvaju a to košta više nego nov da se napravi. Kad ga budu skinuli sa Save i videli da je loš i prevaziđen niko se neće baviti s time da ga negde vrati. Ja sam svojevremeno imao predlog da se most da gradu Ćuprija jer tamo nikako da naprave novi širi most preko V, Morave ali dok bi ga prebacili to bi bilo možda ko pola novog armirnao-betonskog mosta. Onda isto na V. Moravi prema Svilajncu je slična situacija gde i pruga ide preko. Problem je što opštine nemaju para da naprave nove pa se čeka potez na republičkom nivou. Već imamo primer kod sela Vojska gde je napravljen nov most.

Varadinski most u NS je NATO srušio pa su ljudi plakali a most je bio problem za rečni saobraćaj.
Posle su napravili Dugu na istim stubovima koje je bolji most od starog a isti su i podigli.

Beograd ostaje, most odlazi.

Za Beograd i Beograðane nikako ne valja Stari savski most jer je pun truleži, ali je zato idealan za druga mesta po Srbiji, jer tamo će ta trulež sama od sebe da nestane i most će povratiti stari sjaj. Sa druge strane, Pančevačkom mostu ništa ne fali i svako ko kaže da je svojim očima video trulež na mostu i kako ograda sama od sebe orpada, laže i diže bespotrebnu paniku.​

Za Beograd i Beograðane nikako ne valja Stari savski most jer je pun truleži, ali je zato idealan za druga mesta po Srbiji, jer tamo će ta trulež sama od sebe da nestane i most će povratiti stari sjaj. Sa druge strane, Pančevačkom mostu ništa ne fali i svako ko kaže da je svojim očima video trulež na mostu i kako ograda sama od sebe orpada, laže i diže bespotrebnu paniku.​
Najavljivali su, sećam se, rušenje i "Pančevca", i to baš često, jer je star i propao da ga je nemoguće popraviti. Pretpostavljam da im je neko rekao da mi možda bila prejaka fora da sruše dva mosta u istom periodu.

Poslednja izmena:
Vrh