Jer je tesko preko noci srusiti privatne objekte i promeniti 2 polja u katastru...
Pola gradilista nam nema GD i nikada vece bezakonje nije bilo
Ne menja se ništa u katastru, već ako hoćeš da preinačiš javnu zelenu površinu, moraš da menjaš Posebni plan prostorne namene, a taj plan se za "Beograd na vodi" bukvalno kroji po željama investitora. Oni nacrtaju šta žele, i onda to grad formalizuje kroz zakonski obaveznu proceduru.
Dakle, ako su hteli da grade na mestu Parka RS i šetališta mogli su to već sada da proguraju kroz ove izmene i dopune koje su u proceduri.
Sama činjenica da je ovaj park u pp BnV je kriminal i služi da opravda ono divljanje u visinu i pumpanje kvadrata. Očekivati od te ekipe da će "poštovati" bilo šta je iluzorno.
Da, ali primetićeš i sam da je park u Prostornom planu - ucrtan kao zelena površina. Jeste ljigavo i jadno, ali se neke forme drže, jer im je baar privid legalnosti veoma bitan. Ima divlje gradnje po celom gradu, ali u BnV je za svaku zgradu koja se gradi izdata građevinska dozvola u skladu sa Prostornim planom. Ceo projekat se jeste "grbav rodio" i to svakako vreme neće da ispravi...
Ali oni nemaju razloga da dodatno prljaju ruke jadnostima poput te da krše planove koje su sami skrojili. "Savamala" im je već dovoljan žig, i duboko sam uveren da je taj slučaj dosta opteretio odnos manjinskog i većinskog vlasnika BnV.
Nisam apologeta "Beograda na vodi", nemojte me pogrešno shvatiti, samo mislim da ima dovoljno belodanih argumenata za kritiku projekta, i da ne treba zalaziti u tamne kute pretpostavki, spekulacija i tračarija... Nekada su to bili "najveća džamija u Evropi" i "zabrana točenja alkohola u naselju", danas su to zgrade pored Savskog mosta....