Šta je novo?

Stari savski most - Most Miladina Zarica

Gde sa Starim savskim mostom?

• Povezati Blok 70 sa Adom Ciganlijom

Glasovi: 193 35,4%
  • Povezati Veliko ratno ostrvo sa Zemunom

Glasovi: 72 13,2%
  • Neka druga gradska lokacija

Glasovi: 33 6,1%
  • Pokloniti most drugoj opštini u Srbiji u skladu sa potrebama

Glasovi: 173 31,7%
  • Most treba da ide u staro gvožđe

Glasovi: 49 9,0%
  • Ne znam

Glasovi: 25 4,6%

• Ukupno glasača
    545
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=641113#p641113:39yuzu0h je napisao(la):
direktor » 22 Jul 2019 08:15 am[/url]":39yuzu0h]A sta bi falilo da plati prenos i montazu kao poklon ...
Znači, skupo nam je da ga premestimo da Ada-B70, a nije nam skupa donacija?!

Trebalo bi takav predlog isto staviti na glasanje beogradjanima, pa da vidimo. . .

Кад смо великодушно платили реконструкцију Нотр Дама, ништа није скупо.

Baš me interesuje kako bi opozicija reagovala kada bi Grad platio premeštanje i

izgradnju ovog mosta u nekoj opštini, premda bi jeftinije bio da se gradi novi most.

Čitajući sve ovde, stiče utisak da zaista zapravo sada imamo dve opcije...
Železara Smederevo ili "poklon" nekome kome "radi posao".
Pod poklonom podrazumeva da onaj ko poklon prima snosi sve troškove.

Ta varijanta "most na suvom" mi je baš užas i ne vidim svrhu, sem da se nekome "uteraju pare u džep"...

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Grad Beograd je poklanjo i posizao u dosta opstina u srb tipa kursumlija zgrada crvenog krsta ako se dobro sjecam npr. Nevidim u tome nista lose ...
Pa ti si protiv ade-blok 70 treba vidjeti sta je najbolje
Recimo novi Becaj i Becaj djeluje sasvim ok kao predlog
Najgore opcije su park usce i topljenje u ingote

Trenutno je u opciji i predlog za ušće, a pre samo par meseci je isti taj

Gradski arhitekta tvrdio da most ide na Ada-B70 i ko zna staće reći sutra.

Pa kad je sve skupo neka most ostane. Koji predlog da ide na suvo na ušće ko da smo umno zaostali.

Чека главни архитекта инструкције са врха, да види шта ће ново да падне на памет Андреи Радуловић, девојка је баш маштовита.

I ja se slazem za poklon drugom gradu iako sam jos onomad glasao za ADA-B70 opciju. Mislim da cak i novobeogradjani vole svoj recni taksi i da im je to deo rituala kada idu na Adu :)

Slazem se da je vrlo skupa opcija samog premestanja SSM i da bi morali da se grade novi stubovi unutar korita.

Ako bi se gradio potpuno novi most na ovoj poziciji on treba da bude ipak sa napragnutim sajlama i bez stubova u vodi, vec na obalama.

36297060082_084480872e_b.jpg

seminole-county-pedestrian-bridge-inspections.jpg

36419459466_fa2b6627ed_b.jpg

Реално је стари мост ратна импровизација и није ни био намењен Београду, већ Тиси, па би му пресељење на ту реку било најприродније.

А Београду дефинитивно фале најмање два пешачка моста, између Аде и блока 70а, и између МСУ и Бетон хале. Треба видети колико је коштао мост између Срмске и Мачванске Митровице, па упоредити то са ценом планиране гондоле са све ценом њеног одржавања и експлоатације.

Поставити га преко аутопута, да повезује Прокоп и Клинички центар код SteCo-a.

Има дужину, 100м је довољно. Мост је дугачак 300м за остатак се може на још два места преко аутопута поправити матрица улица.
То је ипак широк моста са две нормалне траке и стазама за пешаке. На шумадијској страни аутопута ионако ништа није деценијама улагано, а то би видно растеретило постојеће петље.

Ja сам пре за нови бетонски мост ту између КЦС и Прокопа. Није баш пожељно да овај лименко тандрче испод породилишта.

Лименко тандрче само кад иде трамвај преко њега, овај пут изоставити пругу и све ОК.

Уосталом, ако би се поставио преко аутопута могао би и да служи као ратна резерва.

- ако породиљама зелена боја одудара од аутопутског сивила, може се и префарбати у прикладнију

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=641199#p641199:3scqpnwr je napisao(la):
dragan » 22 Jul 2019 10:43 am[/url]":3scqpnwr]Naravno, bez stubova u vodi . . ili samo u plićaku do obale.

Ali, ovi sa tvojih fotki su mnogo mali, pogledaj moj predlog

za v.most kao u Sremskoj Mitrovici isto na Savi, vrlo moćan.

viewtopic.php?p=484306#p484306

Da da bas upravo taj u SM. Ovo sam stavio kao ilustraciju, to je to definitivno !

Inace odlicna ideja za premoscavanje buduceg koridora preko AP koji vezuje Prokop, ali samo da podsetim da je tu ipak velika mogucnost da se protera tram linija br 1 koja bi bila i kruzna zbog povezivanja Zel stanice sa centrom grada (bilo je puno dobrih predloga za to).

Most staje bez problema (zasita je dugacak oko 105m) i odlicno bi se uklopio kao nadvoznjak iznad AP.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=641206#p641206:1svjd82o je napisao(la):
Nurko7000 » 22 Jul 2019 10:56 am[/url]":1svjd82o]Поставити га преко аутопута, да повезује Прокоп и Клинички центар код SteCo-a.

Prvi smislen predlog za tu konstrukciju. Em na tom mestu treba treba pasarela, em glavni luk ima dovoljan raspon: 100 metara.
E sad, ako to izvesti a da se ne napravi kolaps na E-75 i u Beogradu uopšte, je glavno pitanje.

Ja sam ipak za to da se konstrukcija iskoristi na neom toku... recimo Tamiš, kod Pančeva?

"Stari" put za Pančevo, od odvajanja sa "novog" je uzan, dosta je bilo nesreća i pogibija, put nema ni pešačku stazu ni trotoar....

Ako se srednji luk postavlja na neku reku, može se šlepovima preneti bez rastavljanja. Ali ako treba da ide bilo gde na kopno, onda prvo mora da se rastavi, pa očisti i popravi, i zatim ponovo sastavlja. To ne bilo baš jeftino.

Пре свега ово је одличан широк мост, недавно је и реконструисан.

На сремском делу Београда буквално на сваких 400 метара постоји друмски прелаз преко аутопута са и без укључења на њега. На шумадијској страни ти размаци су много већи, распоред улица прати аутопут и све се слива у неколико тачака. Идеја је да се на неколико места, кад је та мостовска конструкција већ понуђена, премости аутопут без улазно излазних рампи са њега и споје наизглед мале улице.

На том месту код SteCo-a је ионако предвиђено спајање Делиградске и Манцеове са управо две колске траке, зашто да не?

E evega..... 4 god. je moralo proci :lol:

Post od boca-ica » 20 Okt 2015 20:40
Za trolu
Naj jednostavnije je pretvoriti pešacku pasarelu iz Deligradske u auto nadvožnjak
.... preko -Slavije-Deligradska-Prokokop-Banjica....

:lol: :lool: :lol:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=641153#p641153:14n8v3pg je napisao(la):
dragan » 22 Jul 2019 10:31 am[/url]":14n8v3pg]Trenutno je u opciji i predlog za ušće, a pre samo par meseci je isti taj
Gradski arhitekta tvrdio da most ide na Ada-B70 i ko zna staće reći sutra.

Nema ništa od glasanja, odlučeno je da se gradi novi most Ada - B70.

viewtopic.php?p=642445#p642445

Oce pare od zicare da presumjere za taj most nece oni ni dirnuti zaricev most ....

Vrh