Šta je novo?

Stari savski most - Most Miladina Zarica

Gde sa Starim savskim mostom?

• Povezati Blok 70 sa Adom Ciganlijom

Glasovi: 205 34,9%
  • Povezati Veliko ratno ostrvo sa Zemunom

Glasovi: 76 12,9%
  • Neka druga gradska lokacija

Glasovi: 38 6,5%
  • Pokloniti most drugoj opštini u Srbiji u skladu sa potrebama

Glasovi: 179 30,5%
  • Most treba da ide u staro gvožđe

Glasovi: 60 10,2%
  • Ne znam

Glasovi: 29 4,9%

• Ukupno glasača
    587
Počeli su da skidaju isečene betonske segmente drugog stuba:

Most4.jpg

Slika skinuta sa Live kamere

Deluje mi da njih muci uklanjanje stuba ispod vode,nikakav progres do sada nisam video sa onim drvenim sipovima.Lakse i brze isekose beton ,dok ih drvo muci:unsure:

Deluje mi da njih muci uklanjanje stuba ispod vode,nikakav progres do sada nisam video sa onim drvenim sipovima.Lakse i brze isekose beton ,dok ih drvo muci:unsure:
Ma to ovi sa vlasti namerno rade da bi oponentima prikazali kako su drveni šipovi bili u očajnom stanju pa je most morao da se uklanja.
Jerbo se mrve na najmanji pritisak bagera.
#sarkazam

Kao što rekoh, kad onaj nešto naumi to se gura do kraja. Kaže Siniša radi se na tome da Stari savski most poveže Zemun i Lido. I čestitam vam povratak jarbola na veliku scenu (ne onog simpa benda koji smo mnogi voleli, već zastave na stubu od 85m da se "zna gde je Srbija" :D )

Ta priča o "mostu u parku" je samo bila zamajavanje opozicije i blokadera, jer se SSM koristio u političkim kampanjama. Isto je i sa pričom kako će taj most povezati Zemun i Lido na VRO.(?!)
Već sam pisao o tome, a Mali jeste glavni savetnik za finasije, buđžet i sl., ali u ovom slučaju ne zna šta će biti sa delovima mosta u Batajnici.
Osim toga što most nije poreban na toj lokaciji, zemunci neće dozvoliti takvu izgradnju.

Poslednja izmena:
Ne zelimo most tu.
Most bi totalno uništio sve vizure sa keja, jer bi ta skalamerija bila dominanta. Osim toga VRO je zaštićeno područje gde je zabranjena gradnja. A, to je i plavno nebranjeno ostrvo i ne znam kako bi neko uopšte mogao da da Gradjevinsku dozvolu. Parcela oko plaže i 200m dalje br.2621 se vodi u Katastru kao "pašnjak 1.klase", a tu hoće da grade most?!

Poslednja izmena:
Ma ko nam je to zabrinut odjednom za ratno ostrvo mogu pontonirci da vežbaju u negde drugo tipa ada nbg a moze most i ada nbg da se postavi

Da ali ti si prvi pričao kao bg mostovi treba da budu iskorak u vremenu gradnje
Sto je brankov bio gazela isto novi Železnički i most preko ade a sad se zadovoljavamo konfekcijom

Pa dobro nemojte sad pretrerivati.
Most koji se pravi nije neviđeno čudo arhitekture ali nije ni konfekcija.
Konfekcija je Pupinov most u Zemunu...
Most ako bude odgovarao viđenim prikazima će biti veoma lep e sad što u Bratislavi ima sličan most... mada će se ovaj naš razlikovati od tog.

Da ali ti si prvi pričao kao bg mostovi treba da budu iskorak u vremenu gradnje
Sto je brankov bio gazela isto novi Železnički i most preko ade a sad se zadovoljavamo konfekcijom

Ja sam konstatovao činjenicu, nisam izražavao ni zadovoljstvo ni protivljenje.

Da se ja pitam, a ne pitam se, novi most bi bio, iz profila, što sličniji starom (oblik luka, boja mosta...) ili radikalno drugačiji - obična greda, bez luka.

Prvo rešenje - zbog kontinuteta vizure, a drugo, totalno suprotno, otvaranje pogleda od Brankovog preko Save ka Gazeli i obrnuto.

Ovo što je usvojeno me nešto i ne fascinira, drago mi je što ćemo dobiti još traka preko Save, i to je sve.

Vrh