razgradjevinar
Advanced
- Učlanjen(a)
- 22.08.2010.
- Pohvaljen
- 3.284
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=459733#p459733:hjepnl6c je napisao(la):milanche » 18 Jun 2017 01:33 pm[/url]":hjepnl6c]
pa da preokrenemo diskusiju na neka tehnicka pitanja
milance hvala na odgovorima, siguran sam da nije samo meni vazno da znam odogvore na ova tehnicka pitanja. kako ovo zlo napreduje tako se umesto odgovora na postojeca teh pitanja samo javljaju nova pitanja a stara guraju pod tepih. na pocetku smo se npr cudil ukidanju postojecih sinskih koridora kroz SA uz istovremeno planiranje "novog poslovno turisticko trgovinskoh stambenog centra grada" na tom prostoru da bi danas pricali i o "privremenom" ukidanju obodnih linija tramvaja..
ok, da..postoji plan za uvezivanje na nbg-u preko kruznog toka, to sam zaboravio i to nije pitanje na koje treba gubiti vreme. ali ajde da za trenutak prodiskutujemo o tom mostu i o tom tunelu. jasno je da je to sve isforsirano bnv-om i da u pokusaju da tamo privatniku ostave sto vise prostora, tj para, traze nacin da koliko toliko sprece, naravno nasim parama tj o nasem trosku, neminovni kolaps saobracaja u sirem centru a koji ce uslediti ako ne budu pohapseni u medjuvremenu.
da se misli o funkcionlnosti i prioritetima zar nije logicno da prioritet bude tunel kojim ce omoguciti da se saobracaj odatel odlije dalje pre nego tu dovuku nova vozila.. ako ce kao sto ti kazes tunel praviti tek nakon zavrsetka mosta onda nazovimo stvari pravim imenom.. taj novi most nece biti gradski most vec ce biti samo i iskljucivo veza BnV-a i novog beograda dok ce ostatak beograda biti preusmeren na ostale mostove koji prezive najezdu skakavaca. nezaboravimo da ce po planu u medjuvremenu biti zavrseni i soliteri i trzni centar, da glavna nece biti iseljena i da ce taj uski koridor iza zadruge biti jedina veza svih tih kvadrata sa ostatkom grada.. nisam siguran da si i sam svestan o kakvoj otezanosti funkcionalosti u tom periodu pricas.
ja zaisat nisam zabrinut u vezi ovoga posto smatram da cak ni oni nisu toliko ludi i obesni da danas u srbiji i beogradu sruse most a plus sto se nadam da neci imati ni priliku jer gubitkom gradske vlasti gube jurizdikciju nad onim sto nam je ostalo te da ce BnV ostati privremeno izolovano ostrvo, do povratka suvereniteta nad njim u nekom buducem periodu.
inace je projekat novog mosta, tj ovi renderi sto ih vidmo, jedan od retkih za koji ce mi biti zao sto nije realizovan posto je sam po sebi, izmestn iz nase trenutne politicko ekonosme situacije, vrlo lep i, uz ukdanje po jedne saobracajne trake po smeru, bas takav pozeljan bas na tom mestu