Šta je novo?

Stari savski most - Most Miladina Zarica

Gde sa Starim savskim mostom?

• Povezati Blok 70 sa Adom Ciganlijom

Glasovi: 200 35,6%
  • Povezati Veliko ratno ostrvo sa Zemunom

Glasovi: 74 13,2%
  • Neka druga gradska lokacija

Glasovi: 33 5,9%
  • Pokloniti most drugoj opštini u Srbiji u skladu sa potrebama

Glasovi: 173 30,8%
  • Most treba da ide u staro gvožđe

Glasovi: 55 9,8%
  • Ne znam

Glasovi: 27 4,8%

• Ukupno glasača
    562
Po meni je glupo davati imena mostova po nekim ljudim koji nemaju nikakve veze ili sa samim mostom ili sa njegovim obalama.

Zato mi je bezveze ime za Pupinov most, ali zato mi je odlično da se ovaj most nazove mostom Miladina Zarića.

Ja lično Pupinov most zovem ili Kineski, ili Zemun-Borča. Ovaj most iz teme zovem Tramvajski.

Most na Adi će uvek biti most na Adi.

Nemam pojma, nisam pametan, ali na Savi imamo dosta mostova pa mi imena Novi, Stari uopšte ne piju vodu.

Pipava situacija za koju ne vidim logičan šablon. Možda najbolje napraviti veliku anketu, ali ne sa pitanjem "Kako biste nazvali most ?", već "Kako ga trenutno zovete ?"

Oвај мост људи углавном зову железнички или стари, евентуално трамвајски они који знају да он није железнички као и да од њега има један старији.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=435791#p435791:qb0f87ub je napisao(la):
astrodule » 25 Feb 2017 04:09 pm[/url]":qb0f87ub]Po meni je glupo davati imena mostova po nekim ljudim koji nemaju nikakve veze ili sa samim mostom ili sa njegovim obalama.

Zato mi je bezveze ime za Pupinov most, ali zato mi je odlično da se ovaj most nazove mostom Miladina Zarića.

Ja lično Pupinov most zovem ili Kineski, ili Zemun-Borča. Ovaj most iz teme zovem Tramvajski.

Most na Adi će uvek biti most na Adi.

Nemam pojma, nisam pametan, ali na Savi imamo dosta mostova pa mi imena Novi, Stari uopšte ne piju vodu.

Pipava situacija za koju ne vidim logičan šablon. Možda najbolje napraviti veliku anketu, ali ne sa pitanjem "Kako biste nazvali most ?", već "Kako ga trenutno zovete ?"

Mi smo oduvek bili glup narod kad je u pitanju imenovanje mostova.
Beograd ih ima desetak i stvarno za vecinu se koriste glupava imena, sto kazes stari novi, tramvajski, zeleznicki...

Taко је са већином мостова у Србији, железнички, друмски, стари, нови, или према месту ка којем воде (Панчевачки, Земунски, Остружнички) или према местима где се налазе (код Бешке, на Ади). Ако је било именованих, то је углавном било политички, прво по владарима, онда по социјалистичким мотивима (Маршака Тита, Братства-јединства, 51. дивизије и сл.). Искрено, када погледамо имена Београдских мостова - Бранков, трамвајски/стари савски, Газела, стари железнички, нови железнички, на Ади, на Остружници, Обреновац-Сурчин, Панчевачки, Пупинов, искрено, теза те комисије да има људи који су пре заслужили да мост носи њихово име не пије воду.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=435785#p435785:seg2u7nh je napisao(la):
spatiotecte » 25 Feb 2017 02:35 pm[/url]":seg2u7nh]On je spasao most jer je to bila njegova duznost ucitelja...
Svasta ce covek da procita.

A da nije spasao most cije bi ime mogli dati?

Naravno, dužnost učitelja je da prati razvoj situacije na frontu, da izviđa i da prikuplja obaveštajne podatke, da proceni, improvizuje i da deluje na svoju inicijativu, pa tako i da razminira jedan strateški most kada mu za to ukaže prilika. Ko to nije u stanju, ne treba da radi u prosveti Srbije.
Ako se ovo očekuje od učitelja, šta li se očekuje od jednog redovnog profesora univerziteta? Samostalno da odbije napad vanzemaljca?

Čije ime dati mostu? Aj iz zezanja da pošaljemo predlog da se zove po Aleksandru Vućiću?
Da vidimo da li će govna smeti da odbiju :D

Савановски стари мост или Београдовоски мост? А може и мост Драгана Ј. Вучићевића.

Kakve gluposti se nalupeta ova žena ...

Ovaj most jedini ima pravo u Beogradu da se zove po nekome.

Brankov most takođe, ali pre po Branku Ćopiću (koji je skočio sa njega), a ne po Brankovoj (Radičević) ulici na koju se nastavlja.

Gazela je lepo legla, ali Pupinov most je bezveze. Zašto Pupin, a ne Tesla ili Milanković. No da ne of topičim.

Zato što je Pupin rođen u Banatu u mestu Idvor, pošto most spaja Beograd (Srem) sa Banatom zbog toga su ga nazvali Pupinov most.
Tesla je rođen u Lici, a Milanković u Slavoniji.

Тесла има Аеродром :D По Mиланковићу треба назвати мост Богојево-Ердут на Дунаву пошто је његово родно место Даљ у општини Ердут. A Шепачки мост код Лознице по Јовану Цвијићу.

"kao i da je predlog akcione grupe "Imamo plan" pretenciozan”

Posle tri godine lencarenja komisija zakljucila da smo uobrazeni. :shock:

Dobro je da nije pretenciozan predlog promene dela Kumodraške u Bulevar Peke Dapčevića ili Borske ulice u nekog Bahtijara Vagabzade....koji imbecili nemam reči

To sa Bahtijara Vagabzade je farsa: Borska je ranije išla niz Banjicu, pa skretala levo uz Kanarevo Brdo, nastavljala se kroz Miljakovac sve do Rakovice. Sada Borska počinje od uspona prema Kanarevom, a Bahtijara Vagabzade počinje na Banjici i nastavlja se pravo kroz Košutnjak...

Mislim da bi na ovom forumu te pijačarsko-kafanske stavove trebalo ipak ostaviti po strani.
Iako se slažem sa određenim stvarima koje si izrekao.

Jao druze, izvini zbog uznemirujucih izraza koji nisu u skladu aktuelno-modernim trendovima. Verujem da se tako nesto nikada do sad nije pojavilo na stranicama foruma.
Bez obzira na upotrebljenu terminologiju, cinjenice ostaju cinjenice. I mnogo govore o vrednostima koje se perfidno promovisu.

Sačekaj Deliju/Principa da se pojavi, pa udrite u svoju diskusiju do prekosutra.
Nisam siguran da "sunećeni umetnik" (ma koliko njegovi globalni dometi bili mali) predstavlja nešto što može da ima veze sa građevinskim forumom.
Baš kao i što "patriotizam sa mudima do kolena" ne znači da po nekome treba nazvati most. Ako ćemo po toj logici, most bi trebalo da nazovemo po Arkanu ili Šešelju. O, pardon, tu ima više muda nego patriotizma. A zapravo, možda nema čak ni muda. ;)
Dakle, nije stvar u tome što je Miladin Zarić imao muda, nego što je spasao most.

Slazem se post je obrisan. Molim za pristojnost ;)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=436107#p436107:17y3dtql je napisao(la):
DzonTravolta » Ned Feb 26, 2017 8:51 pm[/url]":17y3dtql]Sačekaj Deliju/Principa da se pojavi, pa udrite u svoju diskusiju do prekosutra.
Nisam siguran da "sunećeni umetnik" (ma koliko njegovi globalni dometi bili mali) predstavlja nešto što može da ima veze sa građevinskim forumom.
Baš kao i što "patriotizam sa mudima do kolena" ne znači da po nekome treba nazvati most. Ako ćemo po toj logici, most bi trebalo da nazovemo po Arkanu ili Šešelju. O, pardon, tu ima više muda nego patriotizma. A zapravo, možda nema čak ni muda. ;)
Dakle, nije stvar u tome što je Miladin Zarić imao muda, nego što je spasao most.
Vidis kako nista ne svaćaš, da nije ima muda do kolena (citaj: hrabrost) ne bi ni spasio most.
I kakve veze s tim imaju kriminalci kao arkan i seselj, koji patriotska muda svakako nisu imali.

Peko i koča - sumski razbojnici
Bahtijar - anonimni 'umetnik'
Vorhol - derpe perverznjak
Miladin Zaric - patriota kome je jedina 'mana' sto nije bio komunista, ni u ratu, ni posle.
Svaka cast za komisiju.

PS
Da li sam sad pristojan, druze igore?

Vrh