Šta je novo?

Stari savski most - Most Miladina Zarica

Gde sa Starim savskim mostom?

• Povezati Blok 70 sa Adom Ciganlijom

Glasovi: 193 35,4%
  • Povezati Veliko ratno ostrvo sa Zemunom

Glasovi: 72 13,2%
  • Neka druga gradska lokacija

Glasovi: 33 6,1%
  • Pokloniti most drugoj opštini u Srbiji u skladu sa potrebama

Glasovi: 173 31,7%
  • Most treba da ide u staro gvožđe

Glasovi: 49 9,0%
  • Ne znam

Glasovi: 25 4,6%

• Ukupno glasača
    545
Cudno da niko ne razmislja o drasticnom umanjenju automobilskog saobracaja u Beogradu. A to je najracionalnije resenje.

Pa može kao u NL, ali moraš ispuniti neke uslove pre toga.
Holandski gradovi su restriktirali automobilski saobraćaj u centralnim delovima sa dobrom pratećom infrastrukturom koju Beograd nema.

Ne, jbt, ide nam tranzitni pravac pored Glavne pošte, i velika je enigma šta treba raditi....

I ovaj tunel je, preko Savske i Karađorđeve trebalo da bude neka lakše ostvariva, instant zamena za to što treba (UMP), a uz to ima i vezu sa NB, ali biće debakl.

Koliko god da sam za nezavisan tramvajski/metro saobraćaj, da bi se dobile 3+3 trake, mogli su tramvaji da dele traku sa basom/taxijem. Odoh sad da popijem D3 2000 jedinica da se ne razbolim od te izjave.
I naravno stojim pri svojoj megalomanskoj sumanutoj ideji da se sve tramvajske šine u BGu zamene za širi prag kako bi neke metro linije mogle da koriste te šine (neke laki metro linije). Odoh i omega 3 da uzmem.

Zato što je grad zadužen da korumpira glasače besplatnim javnim prevozom i plaćanjem za polazak školske dece u školu.

Podela rada.

Citam ovaj tekst na insajder portalu. https://insajder.net/teme/stari-sav...oriste-aktivisti-sprecavaju-premestanje-video

I jedan od "aktivista" iznosi prilicno nebuloznu tvrdnju. Da je plan da ovaj most bude u stvari privatan most za izgradnju BnV. U tekstu navode ime aktiviste koji je to izjavio. Neki Ilija Vucevic

Aj guglam ime i prezime tog aktiviste i jasno se vidi da je lik politicki covek Bastaca ili je barem bio nekada, cak je i pisao hvalospeve i zalopojke za Bastaca na Danas portalu. https://www.danas.rs/dijalog/licni-stavovi/ponedeljak-kazna-zaboravom-za-marka-bastaca/

Sada koliko vidim lik je na listi Kreni Promeni. Mali je politicki svet Beogradske varosi.

Ono sto mi je cudno jeste da znamo da se Bastac khm khm sa SNS-om, i sada sam Bastac cuti o statusu mosta. Neki bi rekli Bastac se prodao. Izgleda da je Miketic pokupio par Bastacevih "vojnika". Uzgred, ako se gugla ime Ilije Vucevica dolazimo i do cudne price kada je prebijen pre par godina zbog roze torbice, pa se onda pomirio sa nasilnicima koji su ga pretukli.

Srbija je stvarno politicki cirkus, ovako samo malim zagrebanjem politicke povrsine dobija se inspiracija za prilicno dobre komedije sa primesama tragedije.

Vrh