Šta je novo?

Stari mlin

Meni još uvek nije jasno zašto je tolika pomama za podizanjem hotela, a pride je ovak LUKSUZAN na toj lokaciji... Mindfuck.

Homer Jay":1os2q11b je napisao(la):
Inace, zexlande, ne znam da li je to slucajno ili namerno ali tvoj projekat se odlicno uklapa sa rekonstrukcijom koju Zepter planira na zgradi prekoputa.
Izgleda da je slucajno, ovo prekoputa sa Zepterom stvarno izgleda dobro !
Nisam ni znao da postoji ovakav predlog ! Odlicno ! :)

Pomama za hotelima je veca u novinama nego na gradilistima. Beograd je u velikom deficitu u odnosu na gradove u regionu, ali dobro jasno je da je deficit u hotelskom smestaju samo manifestacija deficita u ostalim oblastima.

Ipak, "Stari mlin" nece biti luksuzan hotel. To je samo epitet koji vole da koriste PR-ovi, a mediji neselektivno da ga prenose. U pocetku je bila zamisao biznis hotel sa tri zvezdice, sada je dodata jos jedna, ali to ipak i dalje ostaje prvenstveno biznis hotel, na vrhunskoj lokaciji.

zexland":2k48anvn je napisao(la):
Homer Jay wrote:
Inace, zexlande, ne znam da li je to slucajno ili namerno ali tvoj projekat se odlicno uklapa sa rekonstrukcijom koju Zepter planira na zgradi prekoputa.

Nisam ni znao da postoji ovakav predlog ! Odlicno !
Ti renderi nisu za stari mlin vec za zgradu (cini mi se) Jugospeda...

Jugosped2.jpg

EDIT: Ups - oprostitie... nisam dobro procitao postove :/

Nije mi jasna jedna stvar.Koja je politika po pitanju dimnjaka?Da li se zadrzavaju,menjaju ili sta?Meni licno smetaju,a vidim da po renderima i mlina i jugospeda ostaju.

Dimnjaci moraju da ostanu! To su najvisi objekti u gradu koji ne stete panorami Beograda i vizurama za razliku od bilo koje visespratnice koja je bila u planu. :rolleyes:

:kk:
zexland":2r4cbbj3 je napisao(la):
Homer Jay":2r4cbbj3 je napisao(la):
I ja sam prijatno iznenadjen. :kk:

Mozda je to nagovestaj nekakvog normalnog, sredjenog, a opet slobodnog kapitalizma. Gde urbanisti zadaju okvirne norme i sprecavaju monstruoznosti i katastrofe a javnost izgradjenog ukusa od investitora ocekuje neki nivo, a ako se nesto lose napravi kaznjava reputaciju pocinioca (ili jos, bolje sprecava monstruoznosti cim ih namirise, u cemu ja vidim veliku ulogu ovog sajta u buducnosti). U takvim uslovima te cesto nesto prijatno iznenadi, kao sto mi je bio cool i onaj austrijski campus sa soliterima za Novi Beograd.

JohnyBgood":2t45sh0v je napisao(la):
:kk:
zexland":2t45sh0v je napisao(la):
Homer Jay":2t45sh0v je napisao(la):
I ja sam prijatno iznenadjen. :kk:

Mozda je to nagovestaj nekakvog normalnog, sredjenog, a opet slobodnog kapitalizma. Gde urbanisti zadaju okvirne norme i sprecavaju monstruoznosti i katastrofe a javnost izgradjenog ukusa od investitora ocekuje neki nivo, a ako se nesto lose napravi kaznjava reputaciju pocinioca (ili jos, bolje sprecava monstruoznosti cim ih namirise, u cemu ja vidim veliku ulogu ovog sajta u buducnosti). U takvim uslovima te cesto nesto prijatno iznenadi, kao sto mi je bio cool i onaj austrijski campus sa soliterima za Novi Beograd.
Nadajmo se :) :cool:

Da, Campus je super ! Samo nikako da krene :notok:

@ Vucko - :lol::kk:

vucko":1jsregeo je napisao(la):
Nije mi jasna jedna stvar.Koja je politika po pitanju dimnjaka?Da li se zadrzavaju,menjaju ili sta?Meni licno smetaju,a vidim da po renderima i mlina i jugospeda ostaju.
Bez dimnjaka zgrade starog mlina uopste nisu zanimljive.

Pa, rekose da do juna pocinju sa radovima. Tako da ima jos dosta vremena. Vidis, bre, da pada sneg covece!? Ko ce da kopa na ovu zimu :D

Ako sve bude kako treba krece stari mlin na jesen ;)

Shvatiću to kao nespretan izbor reči, ali ako sve bude kako treba, ako se pitanje restiticije reši ove godine (na vreme, pre sticanja titule kandidata), od ovoga neće biti ništa.

Restitucija, ako je uopste bude bilo, bice obavljena kroz isplatu drzavnih obveznica, ili ti bezvredne hartije.

Prejudiciranje, analitika, proročanstvo, ili potvrđena insajderska informacija? :)

Enivej, jasno je da mnogim sponzorušama u vlasti i odgovara upravo ovakvo "dođem ti" rešenje, ali ja sam mišljenja da će biti NO PASARAN.
Malo su u problemu, počeli su da vraćaju crkvama&verskim zajednicama, Ustavni je to aminovao, sad je još pitanje da li smo svi jednaki pred državom, kao što smo pred Bogom :)

da rezimiramo.

investitor ima obezbedjena sredstva za izgradnju ima dozvolu za izgradnju ima projekat koji je nasledjen od predhodnog vlasnika zemljista. Ostaje samo da se definise projekat do kraja i da se vidi oko tih sitnijih izmena sta i kako ali ne treba ocekivati radikalne promene. U jednoj od verzija koja se meni svidela ubacena je i lepa fontana velika ispred objekta prema bulevaru.

Restitucija jeste neophodna ali ona ce verovatno kako u ovom slucaju a tako i u drugim slucajevima biti resena kroz obestecenje u nekim vrednosnim papirima itd o cemu mozemo pricati na vec postojecoj temi

Nista od navadeog. Po sredi je javna informacija koja se sve cesce cuje iz nadleznih institucija. Drzava nema para za isplatu, atraktivnu zemlju i objekte naravo nece da daje (pritom se na nekim mestima vlasnicka struktura vise puta menjala), a ako neko cak i dobije natrag ono sto mu je oduzeto, to ce verovatno biti neka njiva ili stracara na obodu grada. Svakako nesto sto se ne moze dobro prodati.

Restitucija kroz drzavne obveznice je inace praksa iz cele istocne Evrope i nacin da drzava prodje najjeftinije moguce. S obzirom da je drzava Srbija u bankrotu, i te obvezice ce vredeti taman toliko.

To da nece proci sumnjam, jer Srbi su se do sada pokazali kao jeftino potkupljiva sorta koja bi za kikiriki prodala rodjenu majku. Verovatno ce pred izbore doneti neku uredbu, raspodeliti bezvredne drzavne hartije, a posle obrisi dupe sa njima kao i sa soma jura od besplatnih akcija.

Uzgred, meni poprilicno idu na ** besposleni lezilebovici koji sa gomilom hartije galame kako je pradeda imao ovo i ono.

Neko nije u pravu na internetu :) , ali ja idem na sunce i svež vazduh, da iskoristim lep neradni dan.

vrachar":2svswkb9 je napisao(la):
...
Uzgred, meni poprilicno idu na ** besposleni lezilebovici koji sa gomilom hartije galame kako je pradeda imao ovo i ono.
Pazi, nečiji deda je imao recimo kuću u centru Beograda, koja pre 50 godina nije vredela ni blizu kao danas. A nečiji deda je imao 100 hektara zemlje, recimo negde u vojvodini, koja je sada značajno jeftinija nego što je bila. Vidiš kuda ovo ide... Ako je ta kuća u centru BGa nekada nekome pripadala, jedino je normalno, pošteno i pravedno da se to isto vrati. Isto važi i za zemlju.
Ja se pridružujem mišljenju da ako mislimo u EU to sa obveznicama neće proći tek tako...

ja sam razumeo da vracarac nije protiv povracaja imovine nego protiv lezilebovica sa papirima i tu ga potpuno podrzavam. svako treba da se bori za sebe i svoju porodicu pa samim tim i za imovinu koju su stekle babe i dede ali to se cesto pretvori u jedan promaseni zivot gde neko provede vek masuci hartijom umesto da povremeno zasuce rukave i stekne nesto i svojim radom, ma koliko to tesko bilo danas... ni te babe i dede nisu to stekle ispijacu espreso na obilicevom vencu

Vrh