Šta je novo?

Stari mlin

Ископали су оно мало земље између шина и хотела. Претпостављам да ће засадити нову траву. Оно што ми је упало у очи је да нигде не постоји прилаз колицима. Било дечијим било инвалидским. Свуда степенице

cgmiki":2cqe9ig6 je napisao(la):
Ископали су оно мало земље између шина и хотела. Претпостављам да ће засадити нову траву. Оно што ми је упало у очи је да нигде не постоји прилаз колицима. Било дечијим било инвалидским. Свуда степенице

Постоји, али и он је у тесаној каменој коцки, па је зато недовољно раван за кофере на точкићима, или дечја и инвалидска колица, на пример. Ево слике:

ipJkGw2Aj

Зезаш ме?

@Саша
Је ли прилаз излази на Манасијеву, шине (Булевар војводе Мишића) или ка згради Бигз-а?

шине (Булевар војводе Мишића)

Е, онда сам га ипак видео. Одмах поред степеница за Манасијеву.

vladimir79":86sctesz je napisao(la):
Е, онда сам га ипак видео. Одмах поред степеница за Манасијеву.

Није ту! С главног платоа (дворишта) излази на тротоар (шине) у Булевар, само не под правим углом, већ уздужно, у правцу Мостара.
Гледано спреда, из Булевара, према дворишту, иде од будуће фонтане (која је изнад улаза у гаражу из Манасијеве) улево.

ideUBKOvj
(улаз у прилаз је лево иза оквира у предњем плану)

Ево излаза у Манасијеву, још су били радови у току:

hj8opKuYj

Још неколико фотографија:

f0VAWNvKj
Улаз у подземну гаражу из Манасијеве улице

exN6llEcj
Поглед из Манасијеве улице

kpRTjWyAj
Поглед од Мостара

iqfKHBlTj
Покушај да се избегне закрчење у Манасијевој

pbS1rnTQj
Зазидани прозори на Старом млину (поглед из Манасијеве улице)

idMN7B51j
Будућа фонтана на главном платоу

Кад би порушили стару зграду у предњем плану, Нови млин би се ослободио саобраћајно и на друге начине:
f0s9S2Xmj
Поглед из Манасијеве улице.

Да. На то сам мислио. Није одмах поред. Мислио сам када се прођу степенице.

Što se tiče parkinga podzemna garaža je za hotel i poslovni prostor -100 parking mesta, nadzemna garaža samo za goste hotela- 50 mesta.

Posto nakon jucerasnjeg prolaza autobusom, danas prodjoh i peske, evo da prenesem svoje utiske.
Vidim da se postavljaju prskalice za vodu na delu buducih zelenih povrsina ka tram. pruzi, sto je svakako pohvalno.
Vizuelno kula do ulice se mnogo bolje nadovezuje na zgradu BIGZ-a nego sto to izgleda na fotografijama, mada bih ipak bio srecniji da je koji metar uvucenija, jer bi time omogucila vidljivost na 'zaobljene coskove' susednog BIGZ-a.
Boja 'starog dela' objekta je za moj racun trebala biti malo drugacije nijanse, malo patinastija, da bi se time naglasila kontrastnost starog i novog, no zimski beogradski vazduh ce se pobrinuti za to. ;)
Jedina stvar koja je meni ostavila los utisak je sam plato. Jednostavno je previse mali zbog onog ulaza u garazu.
Zaista ne znam dal je bilo moguce drugacije resenje, ali smatram da bi mnogo bolje izgledalo kada bi plato bio ispred celog objekta.

laki72":3q4giegq je napisao(la):
Jedina stvar koja je meni ostavila los utisak je sam plato. Jednostavno je previse mali zbog onog ulaza u garazu.
Zaista ne znam dal je bilo moguce drugacije resenje, ali smatram da bi mnogo bolje izgledalo kada bi plato bio ispred celog objekta.

Мене занима шта ће бити у приземљу Старог млина, а од тога зависи да ли ће плато бити обичан простор који превасходно припада хотелу, или ће бити нека врста трга с продавницама одређене врсте и угоститељским локалима, у ком случају би много боље било да је цео отворен.

Улаз у гаражу из Манасијеве је, очигледно, последица неизбежног компромиса који намеће (скучен) положај хотела.

Na platou će biti kafe koji će pripadati hotelu.Na ovim Lakijem fotografijama se vidi da još nisu okrečili fasadu u prizemlju starog mlina,a prvo dešavanje (modna revija) im je za 2 dana,kako se sve radi u poslednjem trenutku.

Околина Старог млина (https://imageshack.com/my/images):

pcyOrxr0j

Контејнери:
kqXxAHVbj

Систем за заливање:
iqMi6ziSj

eysj8z3gj

Манасијева улица:
iqRAWchij
paMB6fSmj

Манасијева улица:
iqnsDCPfj
ex8CCrelj

Манасијева улица:
ip1BAMtDj
p9p4pv5Tj

iqo4A1uYj
eyuqbMemj

pcKAAOgwj
iq8HyvM3j

Шминкање пре синоћне ревије :):
iqlG63S5j

Ја још чекам да неко услика плато. Није ми јасно, је ли забрањен приступ грађанству или шта?

То је то. :kk:

Плато изгледа добро и биће још бољи кад се поставе баште кафића. А убеђен сам и да ће пословни простор "куле" бити у највећој мери попуњен упркос јадном стању економије јер је заиста квалитетан, на одличној локацији и у лепом амбијенту.

Delija":2y6mwdk8 je napisao(la):
То је то. Плато изгледа добро и биће још бољи кад се поставе баште кафића.

Нисам сигуран, на основу осветљених прозора према платоу у приземљу "Старог млина" синоћ, да су планирани мали локали. Видео сам две дугачке подужне просторије (испуњене столицама као за приредбу/предавање/ревију), погодне за велики простор рецепције, или велики ресторан.

До отварања има још један месец, па ће се онда, ваљда, разјаснити.

Vrh